Uwaga spoiler dla tych co nie widzieli wszystkich odcinkow 2 sezonu ( tych co narazie wyszly :P )
Mam troche pytan co do naszego malego Walta:
1. Co myslicie o Samaropodobnych mocach Walta? - czyli zabicie ptaka ( no chyba on go zabil bo raczej ptaszek nie dostal zawalu ), czy mi sie wydaje czy Walt zmaterializowal tego balego misia ( aAaA :P ).
2. Najwazniejsze pytanie: Po co "innym" Walt? Bo to nie jest przypadek ze porwali go z tratwy. Rozumiem z Clair ze chcieli pewnie zaczekac az urodzi dziecko, potem zabili by matke a z dziecka by zrobili "Innego" ale Walta ? Oni przyszli po niego specjalnie ! Przeciez by sie nie trudzili wyplywajac na morze super kajeta by rozwalic im tratwe.
3. To nie pytanie ale mozna o tym napisac :P. W odcinku ktory opowiadal o Hugo ( chyba 4 odc. ale nie jestem na 100 % pewny wiec bez bicia ) podczas snu Hurley zajadal sie cukierkami, batonikami i pil mleko. No i zgadnijcie co bylo na mleku?? Zdjecie Walta jako zaginionego? Wszystko bylo by oki tyle ze skad Hugo wiedzial ze Walta porwali?? xD ?
4. W 9 odc. Mike w bunkrze dostaje wiadomosc na tym starym kompie a mianowicie wyglada ona tak :
- Hello? ( na kompie to sie pojawia i nie pisale tego Mike )
- Hello?
- Who is this?
- This is Micheal. Who is this?
- Dad?
Sami zadajcie sobie pytanie, ktore nurtuje mnie caly czas podczas ogladanie LOST: WTF ?
Odswiezam temat bo spadl on i jeszcze nikt nie odpowiedzial na moje pytania :P Jest mi smutno ( niech mnie ktos przytuli ) Jak sie wam nie podoba to mnie zbuluzgajce lub cos :) Pozdro !
a ile do tej pory wyszlo odcinkow sezonu 9? kreca je dalej? odpowiedz mile widziana.... :) PS nie smutaj sie ..:P
Nom jak narazie wyszlo 9 odcinkow 2 sezonu ( ostatni nosil nazwe : "What Kate Did" ) 11 stycznia bedzie premiera 10 odc. "The 23rd Psalm"
jestes szybki/a, dzieki :) , film strasznie mnie wciagnal wiec nie moge sie doczekac nastepnych odc
i tu sie mylicie bo juz mozna sciągna z neta 10 odcinek 2 sezonu ale ja oglądam pokolei i jestem teraz na 5 odcinku 2 sezonu, ale oglądalam urywki innych, wiec tak;
Ja tesh zauważylam Walta na tym mleku i chcialam dzisiaj zrobic o tym nocie czy wy tez to widzielicie ale trafilam na ta note i to zobaczylam wiec się nie mylilam to on, a ciekawe jak ci "inni" mogli mieć komputer, chociasz fakt to możliwe bo zagubieni mala go w wlazie, ale ciekawe jak oni dopuscili tego Walta do komputera...
Czy nie zauważliście, że wśród tych Innych (co byli na tej łódzce gdy Walta porywali) są założyciele tej całej Sephory i tego projektu z tym klawiszem co 108 min.
nie wiem ale ten serial jest zabójczy poprostu nie moge sie od niego oderwac !
POZDRAWIAM!!
10 odcinka jeszcze nie ma w necie To jest sciema!! nie bedzie go przed premiera na abc .NO BO JAK??on jest zatytułowany jako dziesiąty ale w rzeczywistości jest to szósty!!jesli ktos nie wierzy to sam sie przekona.Przynajmniej narazie tak jest!! Odnośnei Walta.... to cieżka sprawa:) kim on wlaściwie jest:) nastepna sprawa... ludzie wy dogoniliście po prostu najnowsze odcinki na ABC:) teraz bedzie co tydzien jeden odcinek chyba sądze ze dwóch juz nie...wiec ogolądanie bedzie co tydzien ..bo na TVP 1 to obejrzymy za jakies pare miesięcy:)
dziś właśnie oglądałam "Everybody hates Hugo" na kompie, też zauważyłam zdjecie Walta na mleku i bardzo mnie to zastanawia.. zastanawia mnie też jedno z tego odcinka: ciekawe skąd Jin bierze chleb na karmienie rybek ;p, bo wrzucał do wody właśnie kawałki bułki lub chleba - taka mała nieścisłośc, po prawie 50 dniach to im się napewno skonczyły zapasy chleba ;)
Co do Jina i chleba: Może przetrzymywał gdzieś w kieszeni jakieś okruszki?
A odcinka 10 - sezonu 2 jeszcze w necie niestety nie ma. Kto może puszczać takie plotki?!
Jeżeli "others" są rzeczywiście z tej dziwnej fundacji Dharma, to może istnieć wyjaśnienie nie tylko co do porwań Walta, ale też innych dzieci. Na filmiku orientacyjnym doktorek mówi, że kontynuują prace badawcze m. in. B.F. Skinnera. To prawdziwa postać, prowadził doświadczenia na szczurach zamkniętych w labiryncie (wpływ nagród i kar); propagował kontrowersyjną teorie kontrolowania zachowania młodzieży poprzez chirurgiczną ingerencję w mózg. Żeby było jeszcze ciekawiej, Skinner jest kontynuatorem myśli filozoficznej .... Johna Locka, angielskiego filozofa z XIIw.
jeśli chodzi o tego Locke'a to coś niecoś o nim już słyszałam ( o tej tabula rasa itp), ale o tym drugim panu nie miałam okazji... ciekawe..
Ciekawe moim zdaniem jest też to, że "Dharma" w tradycji buddysjkiej oznacza min. " zespół podstawowych praw przyczyny i skutku" z czym nam sie to kojarzy? ;) mnie wybitnie z Lockiem "A co jak na tej wyspie nic nie dzieje się się bez przyczyny i skutku" ;] i znów kółeczko... poza tym po odcinku gdy Desmond spytał Locke'a czy jest nim przypomniało mi się jak jego matka powiedziała mu, że jest częscią planu/ projektu (różne tłumaczenia widziałam)... Locke.. jest dośc ciekawą postacią.. ;)
trochę zlazłam z tematu ;] pozdrawiam wszystkich