Cały czas myślałem, ze tamci są pozostałościami Dhamry. Jednak postawieni w świetle, które rzuca odcinek 11 3 sezonu stanowczo temu przeczy. Co myślicie o tej całej wojnie tamtych z ludźmi z projektu Dharma? Co do Juliet to myśle, ze Dharma ja zwerbowała do projektu a następnie została porwana przez tamtych. Bo nie chce mi sie wierzyć, że została sprowadzona do projektu i jej szef zabronił jej wrócić. To samo z Ethanem? ale to tylko moje pomysły. Pranie mózgu z odcinka 7 3 sezonu świadczy, że tamci równiez znają sie na rzeczy i różnych naukowych bajerach. Uważam również, że niektórzy z nich to wojskowi (nóż który ogladała Ana Lucia w 7 odcinku 2 sezonu). Chciałbym poznać wasze opinie i domysły. Pozdrawiam wszystkich fanów LOST!
a mi sie wydaje ze darma albo tamci inni mieli rozpetac trzecią wojne światową albo cos takiego
Inni byli na wyspie od bardzo bardzo dawna. Być może oni wybudowali posąg, który być może został zniszczony w czasie wojny. Po wojnie z DHARMą Inni przenieśli się do tych domków, gdzie byli wcześniej - nie wiadomo, nie mam pomysłu. Juliet to wielka zagadka. Przybyła na wyspe 3 lata temu, tak samo jak Desmond. Gdy Kelvin uratował Desmonda bylo już najprawdopodobniej było dawno po wojnie(Kelvin siedział w bukrze i nie wiedział co się dzieje:). Więc albo Dharma nie wie co się dzieje na wyspie i dalej wysyła tam ludzie (co jest conajmniej dziwne) lub Inni przekabacili DHARME na swoją strone (w co nie wierze:). Jedno jest pewne dużo przed nami LOST
Jeszcze jest kwestia tego co było przyczyną konfliktu... mogło to być wszystko: teren, czarna chmura chroniąca wyspę, albo kwestia wirusa. cekawe co przyniesie LOST hehe ;]
hej, ja już się powoli gubię w lost, chociaż śledzę na bieżąco wszystkie sezony, ostatnio czułam się troszeczkę zdegustowana, ponieważ w 6 odcinku trzeciego sezonu, gdy ta dziewczyna z "tamtych" pokazywała film lekarzowi z samolotu to nie były przetłumaczone napisy z tego filmu i jeśli ktoś chciał się dowiedzieć o co chodzi a nie znał angielskiego to kapa, ja znam ale też nie rozumiałam wszystkich, wiesz może co oznaczały te napisy jeśli oczywiście wiesz o czym mówie ;p. Pozdrawiam
hej, ja już się powoli gubię w lost, chociaż śledzę na bieżąco wszystkie sezony, ostatnio czułam się troszeczkę zdegustowana, ponieważ w 6 odcinku trzeciego sezonu, gdy ta dziewczyna z "tamtych" pokazywała film lekarzowi z samolotu to nie były przetłumaczone napisy z tego filmu i jeśli ktoś chciał się dowiedzieć o co chodzi a nie znał angielskiego to kapa, ja znam ale też nie rozumiałam wszystkich, wiesz może co oznaczały te napisy jeśli oczywiście wiesz o czym mówie ;p. Pozdrawiam
Dokładny opis:
Musisz wiedzieć,
że byliśmy zdesperowani.|Chcieliśmy ocalić mu życie.
/Ignoruj wszystko, co mówię.
Ben...
to wspaniały człowiek.
/Ben jest kłamcą.
Wiem, że trudno ci w to uwierzyć,|ale taka jest prawda.
/I jest bardzo niebezpieczny.
Zapewne czujesz, że nie masz wyboru,|ale to nieprawda.
- Każdy z nas ma wolną wolę.|/- Niektórzy z nas chcą zmian,
/ale to musi wyglądać|/na wypadek.
Tak czy inaczej, chciałam tylko,|żebyś o tym wiedział.
/Musimy udawać, że chcieliśmy|/go uratować.
/To twoje zadanie, Jack.
Mówiłam ci już wcześniej,|że możesz mi zaufać.
Chcę, żebyś mi uwierzył,|kiedy powiem ci,
że ta operacja jest bez wątpienia|najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić.
/To skomplikowany zabieg.|/Nikt się nie dowie. Będę cię chronić.
To właściwa decyzja, ponieważ|on zasługuje na to, aby żyć.
/Teraz powiedz mi,|/żebym wyłączyła film.
Wyłącz ten film.
- Jack...|- Wyłącz go.
--------------------------------------------
Teksty zaczynające się od / to oczywiście to co Juliet miała napisane na planszach.
Pozdro!
Dziękuję bardzo ;* Mam nadzieję, że z pozostałymi odcinkami i ze zrozumieniem ich nie będę miała problemów
I jeszcze mała refleksja co do wioski tamtych:
Pierwotnie należała do Dharmy na 100%
Ponieważ jest ona przecież na planach Dharmy razem z systemem zabezpieczeń.
To oznacza, że Dharma miała przed czym się bronić. (Tamci, chmurka, ???)
Czyli można to uznać jako dowód, że tamci są na wyspie od bardzo dawna.
Tylko gdzie byli "Tamci" przed przybyciem DHARMY??? I gdzie przbywa ten "wielki wspaniały człowiek". Ta wyspa jest chyba większa niż mi się wydaje, i gdzieś kryje się "centrum dowodzenia", tam jest ON i rozwiązanie zagadki:)
Może ta mała fałszywa osada którą zwiedził Sayid? ale chyba NIE bo jeżeli pokonali Dharme to musieli być naprawde dobrzy w tym co robią. A może tamta wioska kiedyś im służyła do oszukania Dharmy? Tylko z kolei to też nie pasuje przez "DRZWI". W końcu Dharma wiedziała gdzie buduje swoje bunkry prawda ? :P Ale co do samego pokonania Dharmy to myśle, że pomiędzy tamtymi są żołnierze. Przytocze tu wojskowy nóż który miała okazje oblookać Ana Lusia.
A mnie cały czas zastanawia ten tajemniczy "dymek". Myśle, że jest to jakiś "dowódca" wyspy;p
Cóż w LOST nic mnie nie zdziwi i przyznam, że różne takie rzeczy tez mi do głowy przychodziły. Ale w końcu oni mówią, że ich dowódcą jes wielki CZŁOWIEK...
No to może ten nasz "dymek" to dusza tego wielkiego przywódcy, taki jego wysłannik, no cóż, my możemy tylko snuć spekulacje ;p
A czemu nie? Może jest głodna? ;p Ja uważam, że ta wyspa którą Ben pokazywał Sawyerowi, na której rzekomo wylądowali to jest jakaś całkiem inna wyspa, i że to, że nie mają gdzie uciekaż to taka najzwyczajniejsza podpucha, ale nam pozostanie jedynie czekać co będzie dalej ;p.
No i stało się! Odcinek 16 przyniósł kolejne wskazówki odnośnie tamtych. Naukowcy prowadzący badania na wyspie? Dziwne... Rodzi się tu kolejne pytanie: czy zajęli się nauką przed, czy po przybyciu Dharmy. Jeżeli przed to musieli prowadzić badania równolegle z Dharmą w miejscach nam JESZCZE ;) nie znanych. Jeżeli po to najprawdopodobniej projekty rozpoczęli dopiero po wypędzeniu Dharmy i zagarnięciu ich zabudowań. No i cała sprawa z tym, że na wyspie kobiety w ciąży umierają? Leczenie bezpłodności bez rezultatów? Przecież Ben "podobno" urodził się na tej wyspie. To nie jest nieścisłość w scenariuszu, poprostu ktoś kłamie. Cóż... wszystko jak to zwykło w LOST staje się coraz bardziej pokręcone, ale mam nadzieję, że koniec sezonu przyniesie odpowiedzi na kilka istotnych pytań. Zresztą Trailer zapowiada bardzo ciekawe wydarzenia ;] Pozdrawiam!
A ja mysle ze oni sa pozostałościa dharmy. I ze wyspa jest innym wymiarem (uwierzylem tej teorii ktora kiedys wczesniej nspisalem).
Również uwierzyłem tej teorii i uważam, że to najlogiczniejsze wyjaśnienie istnienie chmurki. Ale w jednym z odcinków Mikail mówi o wojnie z Dharmą. Być może kłamie. Ale coś mi podpowiada że chyba to jednak prawda...
Jak to nie umierają?! Padają jak muchy. Nie przeżyła jeszcze, żadna kobieta w ciąży z wyjątkiem Clair. Ale to tylko dlatego, że dziecko nie było poczęte na wyspie.
No i co do tamtych dochodzi wątek tajemniczego Jacoba. Prawdziwy szef tamtych? Zobaczymy co czas pokaże... Fajnie by nawet było jak by się okazało, że tamci są dobrzy a prawdziwi zły tamci jeszcze się nie ujawnili i będą straszniejsi niż wszystko na wyspie razem wzięte :P