Dimitrio już zaczął się zmieniać. Wkrótce brat Josefiny postawi jej ultimatum, że ma z nim wyjechać albo wszystko straci. Josefina oczywiście nie pójdzie na taki układ i poprosi Dimitria, by przyjął ją u siebie w domu. Dimitrio zacznie poważnie rozmyślać nad swoim życiem, nad tym, czego uczył go ojcec, a czego matka i zacznie zauważać wiele spraw. Josefina stanie się dla niego ostoją, wyzna mu, że ona go kocha mimo wszystkich jego wad. Dimitrio w końcu się złamie i również wyzna jej miłość, wstąpi do marynarki i będą szczęśliwi. Gracieli jednak nie spodoba się ten fakt i zacznie knuć z Tomasem jak ich tu rozdzielić, a Finitę będzie cały czas upokarzała. Na ślubie Refugio i Esmeraldy Adolfo z Virginią uknują intrygę- Virginia pocałuję Dimitria, co zobaczy Josefina. Dimitrio oczywiście pobiegnie za nią tłumacząc, że tylko ją kocha. Ale wtedy Josefina nagle stwierdzi "że musi odnaleźć siebie i poczuć swoją wartość". Dimitrio jeszcze raz postanowi ją zatrzymać koczując całą noc przed jej domem, a później wykrzykując na środku placu, że ją kocha i błagając, żeby go nie zostawiała. Ta jednak nie da się przekonać i wyjedzie z Aguazul. A czemu nie będą razem? Josefina złamie Dimitrio serce i on już nie będzie chciał mieć z nią nic wspólnego.
Później Dimitrio zakocha się w Monice (kapitan marynarki wojennej ) jej celem w marynarce będzie złapanie przemytnika narkotykowego i mordercy El Alacrana (którym jest nie kto inny jak Adolfo). Po przeskoku czasowym zaiskrzy między Monicą, a Dimitrio. Będą parą, nawet razem zamieszkają. Graciela nie będzie jej lubić i będzie jej docinać przy każdej możliwej okazji. Ale uroda Moniki sprawi, że nie tylko Dimitrio się nią zainteresuje, również... Refugio. Refugio, który w tym czasie będzie oczekiwał dziecka ze swoją żoną- Esmeraldą. Jego pociąg fizyczny do Moniki doprowadzi do kryzysu w jego małżeństwie. Monica jednak będzie zakochana w Dimitrio, ten się jej oświadczy i będą planować ślub, jednak podczas z jednej z akcji marynarki podczas chwytania Alacrana, Monica odkryje jego prawdziwą tożsamość i Adolfo, chcąc się uchronić przed złapaniem, zabije ją. Adolfo umiera chwilę później. Przed ślubem z Josefiną ojciec Anselmo zmusza go do wyjawienia prawdy, Dimitrio chcąc pomścić śmierć ukochanej ściga Adolfo. Pedro zastawia na Adolfo pułapkę i Dimitrio go znajduje, oboje wyciągają broń. Adolfo rozbraja swój pistolet i z pustym magazynkiem celuje do Dimitrio, a ten w obronie go postrzela i Adolfo umiera.
Super, że ktoś opisał dalsze losy Dimitria i Josefiny. Bardzo się cieszę. :) Wszędzie tylko narzekają na tym forum, że nie chcą spoilerów, więc tutaj chociaż możemy sobie popisać na ten temat. :) Ja nie mam nic przeciwko spoilerom, przeciwnie zawsze wszystko chcę wiedzieć wcześniej. ;) Dzisiaj był właśnie ten odcinek w telewizji, w którym Dimitrio w końcu przyznał się Josefinie, że ją kocha. Szkoda, że to wszystko między nimi tak się skomplikuje i się rozstaną, ale wiem już, że na końcu znowu do siebie wrócą. Kiedy pojawi się ta Monica? Z tego Adolfa będzie taki zabójca? Wtedy jak Pedro kazał Ezequielowi go sprawdzić i miał zabić jakiegoś faceta to nie dał rady, kiedy on się zmieni w takiego mordercę?
Monica pojawi się koło 110 odcinka niestety z tego Adolfa będzie kawał drania nie wiem dlaczego Jose będzie chciała go poślubić (to wtedy Dim go zastrzeli z zemsty za Monicę) zabije Refugio będzie pomagał Marii, która będzie chciała kilka razy zabić Monse. Głównym błędem Adolfa była zgoda na współpracę ze swoim szwagrem po wypadku Nadii (odc 115 będą lecieli samolotem razem z Alejandrem i Victorem Nadia starci wzrok i nigdy go nie odzyska Alex zostanie uznany za zmarłego wróci dopiero w dniu kiedy Monse będzie brać ślub z JL) i wyjeździe Josefiny stwierdzi, że nie ma już nic do stracenia i zacznie robić interesy z Pedro. Będzie chodziło o handel prochami, Adolfo zmieni się w El Alacrana - Skorpiona i stanie się mordercą. Później po powrocie Nadii zacznie się zmieniać, będzie chciał im pomóc i wycofać się z tego życia. Monika będzie dowodziła operacją marynarki, podczas której będą chcieli dorwać Alacrana. Monica odkryje, że to Adolfo i ten ją zastrzeli. Dimitrio będzie z Monicą i później prześpi się z Josefiną, żeby się przekonać, że już nic do niej nie czuje. Zaręczy się z Monicą, ale później Adolfo ją zabije i Dimitrio będzie cierpiał po jej stracie. Z Josefiną wracają do siebie w ostatnim odcinku, chociaż ten będzie utrzymywał, że Monica była dla niego najważniejsza.
Po co Adolfo zabije Refugia, co on mu takiego zrobił, albo w czym przeszkadzał? Jak dojdzie do tej katastrofy samolotu? Wiem już, że potem bardzo długo nie będzie Alejandra i będą myśleli, że nie żyje. On pojawi się na tym ślubie Montse i Jose Luisa? Dimitrio będzie wiedział, że Adolfo jest tym zabójcą czy wcześniej dowie się o tym Monica? Na końcu znowu będzie ślub Dimitria i Josefiny?
Zabije go dlatego, że dowie się podobnie jak Monica, że jest tym Skorpionem i ma dużo grzechów na sumieniu co najgorsze zabije go podczas tańca Esmeraldy w barze. Esme będzie miała dla Refugio list od Ezequiela, który ujawnia prawdziwą tożsamość Adolfa. Adolfo nakryje Refugia i go zabije.
Nadia zajdzie w ciążę, którą będzie chciała usunąć, bo nie wyobraża sobie, by Pedro mógł wychowywać jej dziecko. W ostatniej chwili jednak Monse uda się przekonać Nadię do zmiany decyzji, ta wyznaje ciążę Victorowi i oboje decydują się na ucieczkę. W tym samym czasie zaciska się pętla na szyi Alejandra, którego chcą aresztować i ten postanawia uciec razem z nimi, jednak samolot, którym lecą, rozbija się. Wszyscy zostają uznani za zmarłych. Nadia traci wzrok, ale rodzi zdrową dziewczynkę- Victorię i mieszkają razem w Argentynie, gdzie udziela lekcji gry na pianinie oraz występuje. Pewnego razu zostaje rozpoznana przez znajomego Pedra, który go o tym informuje. Pedro wkrada się do domu Nadii pod nieobecność Victora, porywa dziewczynkę i wywozi ją do Meksyku. Szantażuje Nadię, że ma do niego wrócić jeśli chce jeszcze zobaczyć córkę. Nadia, z wygodnej i spokojnej panienki nagle zmienia się w prawdziwą lwicę, która będzie bronić swojego dziecka mimo swojej niepełnosprawności. Godzi się na warunki Pedra i wraca do jego domu. Odtąd razem z Victorią są trzymane pod nadzorem goryli, a jedyny jej kontakt z Victorem jest możliwy dzięki pomocy Adolfo. Nadii i Victorii uda się wyjść z domu Pedra, a w domu Josefiny spotkają Victora, który już nie pozwoli im na powrót do Mediny. Nadia i Victor po domniemanej śmierci Pedra wezmą ślub i będą żyli szczęśliwi, do czasu jego powrotu.
Monse i JL wezmą ślub w 132 odc Alejandro akurat przyjedzie do Agua Azul autobusem razem z Victorem. Autobus zatrzyma się w pobliżu kościoła Alejandro z ciekawości pójdzie zobaczyć kto będzie wychodzić z kościoła, kiedy ich zobaczy będzie zdruzgotany.
Monica pierwsza odkryje kim jest Adolfo, Dimitrio dopiero później. Na końcu nie będzie ślubu Dimitria i Josefiny.
Szkoda mi bardzo tego Refugia, że tak fatalnie się skończy ten jego wątek. :/ Adolfa nigdy nie lubiłem od samego początku mnie wkurzał, jak jeszcze razem z Dimitriem naciągali Josefinę na kasę. Wymyślili cały ten fałszywy ślub i chcieli tylko wyłudzić od niej kasę. Za to bardzo mi się podoba ta zmiana Dimitria na lepsze i polubiłem jego postać. Właśnie wstąpił do marynarki, ale chyba będzie mu tam ciężko przynajmniej na razie, bo Refugio i Jose Luis mu nie ufają i myślą, że on znowu coś knuje i dlatego tam przyszedł. Tylko, że tym razem się mylą. Dobrze, że chociaż kapitan dał mu szansę i przyjął go do marynarki. Ojciec na pewno byłby z niego teraz dumny. Szkoda, że Dimitrio wcześniej tego nie zrobił.
Pedro też będzie uważany za zmarłego? Jak to się stanie? Wiem, że on podobno skończy więzieniu.
Nic dziwnego, że Alejandro tak zareaguje i będzie załamany, jak zobaczy swoją żonę wychodzącą z kościoła z Jose Luisem jako nowożeńców.
Dimitrio i Josefina nadal są małżeństwem, więc tak już zostanie? Ja to już trochę się pogubiłem w tym ich związku i relacji, bo Dimitiro raz chciał się z nią rozwieść, potem zaczął się koło niej kręcić Adolfo, co bardzo denerwowało Dimitira. On w końcu wyznał jej miłość i mieszkają razem przynajmniej na razie.
Tak ale potem matka Dimitria i brat Jose uknują intrygę Jose zobaczy jak Virginia pocałuje Dimitria i mu nie wybaczy. Wyjedzie z bratem do Ameryki i tam przejdzie przemianę. Czy rozwiedzie się z Dimitriem wydaje mi się, że tak (bo po co miałaby brać ślub z Adolfem skoro byłaby żoną Dimitria?). Oglądam odc w oryginale i nie wszytsko rozumiem. Co do Mediny to celowo sfinguje swoją śmierć ale potem się ujawni.
Dimitrio widać, że zmienia się na lepsze a jak prowadził Monse do ołtarza to go ledwo poznałam w mundurze. To dobry chłopak tylko matka mu zawsze w głowie mieszała. Lauro rzeczywiście byłby dumny z takiego syna.
Zbaczając trochę z tematu szkoda mi dzisiaj było Samuela dostał od tego przeklętego Joaquina nożem. Wiem, że facet to ciemny typek ale podobało mi się, że nie ugiął się pod naciskiem tego Pedra kanalii aby zeznawał przeciwko Alejandrowi. Joaquin już niedługo na zlecenie Pedra popełni samobójstwo ale obawiam się o Samuela z tego co czytałam nie będzie miał tam łatwo. Żeby chociaż miał jakąś ochronę ale co z tego skoro Medina ma układy z całym miasteczkiem a nawet z sędzią.
Gdybym miała szansę to z serialu zlikwidowałabym Medinę, Ezequiela, Marię oraz Adolfa.
Josefina będzie brać ślub z Adolfem czy to tylko tak zastanawiasz się powiedzmy teoretycznie? To i tak musisz dobrze już znać hiszpański, jeśli tak dokładnie potrafisz opisać co tam dalej się będzie działo. :)
Dimitrio w mundurze będzie nie do poznania? :) Kiedy on będzie prowadził Montse do ołtarza, na tym ślubie z Jose Luisem? On później awansuje? Na razie jest dopiero takim zwykłym marynarzem, a jego przełożonym jest Refugio. Właśnie to zawsze Graciela namawiała go do złego i miała na niego duży wpływ. Bardzo dobrze, że się wreszcie zaczął zmieniać na lepsze i zrozumiał swoje błędy.
Myślałem, że Joaquin będzie chciał zabić nożem Samuela, ale tego nie zrobił. Mimo wszystko, że jest bandytą on widocznie ma jeszcze jakieś zasady, skoro nie ugiął się pod tymi naciskami Pedra. Bardzo dobrze dla Alejandra, że nie dał się złamać. Joaquin też mógł wcześniej wsypać tego Pedra, a nie wieszać się w celi. Nie wiadomo jak to będzie dalej z Samuelem, na pewno będzie tam miał ciężko z tymi gangsterami. O ochronę raczej będzie trudno, bo tak jak mówisz, Pedro ma wszędzie swoje wpływy.
Ja też najchętniej pozbyłbym się tych osób, które wymieniłaś. Same najgorsze czarne charaktery. :/ Najbardziej nie znoszę Adlofa i Pedra. :/
Jose będzie brać ślub z Adolfem w ostatnich odcinkach na 100% ale Pedro wyda Dimitriowi gdzie przebywa Adolfo i tam dojdzie do tego pojedynku. Dimitrio będzie prowadził w mundurze Monse do ołtarza właśnie podczas jej ślubu z JL. Wiesz po prostu jak pokazywali go od tyłu to go nie poznałam Dimitrio na pewno awansuje tylko nie wiem na jaki stopień.
Samuel ma zostać ciężko pobity ale to za kilka odc oczywiście na zlecenie Mediny.
To wtedy Dimitrio zabije Adolfa na tym ślubie? Pedro go wyda Dimitriowi? Ciekawe czy będzie się chciał go pozbyć i dlatego go wyda?
To jeśli z tyłu go pokazywali na tym ślubie, jak prowadził Montse do ołtarza, to można go było nie rozpoznać. On dopiero wstąpił do marynarki, więc pewnie będzie musiało minąć sporo czasu zanim awansuje. A kiedy Jose Luis i Refugio się do niego przekonają i uwierzą mu, że już nic nie kręci i naprawdę się zmienił?
Samuel przeżyje to pobicie? Można się było tego domyślić, że to pobicie było na zlecenie Pedra.
Nie nie zrozumiałeś mnie Dimitrio zabije Adolfa podczas jego ślubu z Josefiną i tak jak napisałam zdradzi go Medina.
Odnośnie Dimitria i jego przemiany minie sporo czasu poza tym tak jak pisałam Refugio i Dimitrio zakochają się w tej samej kobiecie. Nie będą więc kolegami a gdy JL poślubi Monse Dimitrio zostanie szwagrem JL.
Samuel przeżyje pobicie, które oczywiście zlecił Pedro ale nie wiem co z nim dalej będzie może mu się upiecze.
Zrozumiałem to tak, że Dimitrio zabije Adolfa na jego ślubie z Josefiną, więc chyba dobrze.
Czyli potem Dimitrio i Refugio będą rywalizować ze sobą o tą Monicę? Ona będzie zainteresowana tylko Dimitriem, tak, więc Refugio i tak nie miał szans i jeszcze pewnie narobił sobie tylko przez to problemów. Kiedy będzie ten ślub Refugia i Esmeraldy?
No to musiałoby się naprawdę udać temu Samuelowi, jeśli wyszedłby z tego wszystkiego cało, bo jeśli ktoś podpadnie Medinie to już raczej po nim. :/ A Samuel wcale nie chce z nim współpracować i zeznawać na Alejandra.
Tak ale śmierć Adolfa nastąpi na końcu telki, Monica ostatecznie wybierze Dimitria chociaż Refugio dla Monici zostawi na trochę Esmeraldę i dziecko. Potem do siebie wrócą ślub Esmeraldy i Refugia będzie już niedługo.
Mam nadzieję, że Barejas jakoś się z tego wyliże.
Mogli się wcześniej pozbyć tego Adolfa, może przynajmniej Refugio zostałby do końca. Szkoda, że tak to beznadziejnie zakończyli w jego przypadku. :/ Monica też mogłaby zostać. Esmeralda zostanie sama z dzieckiem, czy będzie później kogoś mieć?
Może Samuel ucieknie z tego więzienia i nie da się zabić tym bandytom od Pedra.
Cóż z reguły czarne charaktery uśmiercają zwykle pod koniec telenoweli, a dobre postacie muszą ginąć żeby była jakaś akcja. W Esme zkocha się jakiś uliczny grajek ale potem Refugio się ocknie i tak jak wcześniej pisałam wróci do niej.
No niestety zwykle pozbywają się czarnych charakterów na końcu seriali, chociaż w trakcie też już kilku zginęło np. Juventino, Loreto. Jakąś ciekawą akcję zawsze można wymyślić, niekoniecznie trzeba kogoś uśmiercać.
A potem jak zginie Refugio to Esmeralda będzie z kimś czy sama?
To już pewnie będzie na końcu serialu, jak zginie Refugio, więc Esmeralda nie mogła już się z nikim związać i zostanie sama. Ostatnio pokazują mało scen z Dimitriem, po tym jak wstąpił do marynarki. Mogłoby być go więcej w tym serialu.
No tak, a co będzie teraz dalej z Alejandrem? Jak znalazł ten list Joaquina w książce i tam było w nim, że to Pedro za tym wszystkim stoi, a Alejandro nie miał nic wspólnego z tymi narkotykami. Wyjdzie z więzienia?
Dzisiaj było więcej scen z Dimitriem. Spotkał się z siostrą i ucieszyła się, że wstąpił do marynarki. :)
Teraz Alex odda list księdzu, który niestety zgubi list tylko, że za tą sprawą będzie stała Maria. To ona ukradnie ten list ale zatrzyma go dla siebie aby mieć haka na Pedra. Za kilka odcinków Alejandro wyjdzie z więzienia a trafi do niego JL, który przyzna się do tego, że to on spalił pieniądze które przyniósł Samuel.
Właśnie było to z tym listem, jak ksiądz go zgubił. Co Maria zrobi z tym listem, jakoś go wykorzysta przeciwko Pedrowi? Jose Luis zamieni się z Alejandrem w więzieniu? Ale nie będzie tam chyba za długo siedział.
Trochę posiedzi, Maria oblała celowo księdza wodą i wtedy wyciągnęła list z Biblii. Będzie chciała szantażować tym listem Medinę ten o wszystkim się dowie i dotkliwie ją pobije.
Później będzie chciał aby to Adolfo zabił Marię ale nie uda mu się, bo Maria nie jednej osobie zatruje życie.
Jose Luis to ma pecha, który raz już trafi do więzienia od początku serialu?
Maria pewnie sobie myślała, że będzie sprytniejsza od Pedra i będzie go szantażować tym listem, ale się przeliczyła i dostanie za swoje. Jak na razie to Adolfo nikogo nie zabił.
To kogo mu każą zabić jako pierwszego? Raz już Basurto kazał mu zabić jakiegoś faceta i nie dał rady, Marii też pewnie nie. Na końcu i tak Dimitrio go zabije, pomyśleć, że kiedyś byli przyjaciółmi.
No właśnie, cóż Dimitrio nie będzie wiedział, że Adolfo ma pusty magazynek będzie strzelał w obronie własnej. Będąc na jego miejscu postąpiłabym tak samo nawet gdyby "mój przyjaciel" do mnie celował.
Medina każe jako pierwszą zabić Marię ale Adolfo się to nie uda.
Skąd Dimitrio miał wiedzieć, że Adolfo miał nienaładowaną broń. Jeśli mierzył do niego, to myślał, że chce do niego strzelić i go uprzedził. Pewnie każdy by zrobił tak samo na jego miejscu. To dobrze, że nie uda mu się zabić Marii, a potem kogo znowu mu każe zabić Pedro?
Z tą Marią to akurat żaden powód do radości ona wiele jeszcze złego narobi. Co do tego zabijania to dokładnie nie pamiętam nie oglądam wszystkich odc w oryginale.
Od 2 listopada będą puszczać 2 odcinki od godz. 13.00.
Gdzieś już czytałem, że Maria podobno sama się zabije, otruje się? Na razie to Esmeralda zrobiła z niej sprzątaczkę w tym swoim klubie. :)
Wiem, słyszałem, że będą po 2 odcinki od listopada, ale ten pierwszy o 13 to będzie powtórka tego z poprzedniego dnia i nadal tylko te o 14 będą nowe.