PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36607}

Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 102 tys. ocen
7,9 10 1 102057
8,2 20 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

Ok. 8 lat temu na TV4 oglądnąłem 5 min tego serialu.
Poł-człowiek pół-zwierzę mieszkał w jakiejś ziemiance. Scully rozmawiała z nim i chciała mu pomóc, ale Mulder (lub Doggett) nie był do niego zbyt dobrze nastawiony.
Pamięta ktoś coś takiego, ewentualnie tytuły odcinków o mutantach?

_Emilian_

Niestety trochę za mało danych dla mnie. "Pół-człowiek pół-zwierzę", które mieszkało w ziemiance nie przywodzi mi nic konkretnego, poza człekopodobnym niewidzialnym stworem z lasu z piątego sezonu z odcinka Detour, no ale nie spełnia to kryterium, że Scully z nim rozmawiała.
Jeśli widziałeś to na TV4 to w grę wchodzą sezony bez Doggetta, bo TV4 nie emitowało ostatnich dwóch sezonów.
Co do listy odcinków z mutantami to trochę ich jest, więc polecam lekturę chociażby Wikipedii z listą odcinków, gdzie znajdziesz krótkie opisy poszczególnych odcinków, chyba, że przypomną Ci się jeszcze jakieś szczegóły.

maciowski

Świeżo skończyłem oglądać wszystkie sezony i myślałem, że może akurat przypadkiem ominąłem ten odcinek.
"Post modern prometeusz" mógłby pasować, ale tam stwór opowiadał swoją historię wielu ludziom nie tylko Scully.

Może jest to w filmie "I want to believe" (nie oglądałem jeszcze), ale chyba nie puszczali go na TV4?

_Emilian_

IWTB leciał na Polsacie, ale czy na TV4 też, to nie wiem, ale historia opowiedziana w tym filmie nie pasuje kompletnie do Twojego opisu.