To nie tak...choć faktem jest, iż Polsat dał d*py na całej linii.
Problem w tym, że istnieje rozbieżność między oficjalną numeracją poszczególnych epizodów, a ich datą emisji na antenie (ma to związek z postprodukcją danego odcinka itp. nie warto zagłębiać się w szczegóły). Polsat emituje 7 sezon nie wg. kolejności emisji odcinków (jak powinien), tylko wg. oficjalnej numeracji (jak nie powinien). Z związku z tym mamy teraz 'Hungry'(7x01), który powinien być wyemitowany jako trzeci, następnie pewnie będzie 'The Goldberg Variation'(7x02), który powinien być wyemitowany jako szósty, a dopiero później, będą wspomniane przez ciebie dwa odcinki 'The Sixth Extinction'/'The Sixth Extinction II:Amor Fati'(7x03/7x04).
PS. W tv pracują idioci, wiadomo to od dawna...
Ze swojej strony mogę polecić ci tylko zapisanie się na jakiś intensywny kurs czytania ze zrozumieniem. Oczywiście jeśli się najpierw nauczysz pisać, gdyż jak widać na przykładzie poprzedniego twojego postu, masz z tym duży problem. Nie opuszczaj więcej lekcji języka polskiego, bo to dla ciebie źle się skończy. Podania o pracę, też kiedyś tak będziesz pisał?
PS. Polscy fani X-files już nie wytrzymują (fora fanów tego serialu aż huczą) i wysyłają maile do Polsatu, by "podziękować" mu za odstawienie lipy. Mad world...
Co to niby jest "oficjalna numeracja"?. Nigdzie na taką nie natrafiłem.
"Hunger" jest wszędzie 3-ci.
Wczoraj wyemitowano odcinek o Afryce z początkiem: "w poprzednim odcinku" którego nie raczono wyświetlić. To już szczyt kretynizmu i nie wydaje mi się by jakakolwiek oficjalna numeracja takie coś przewidziała.
"Mawiał dziad do obrazu..." Jeżeli nigdzie na taką nie trafiłeś, to nie wiem jak kieprawo szukałeś, ale nawet się do tego nie przyznawaj. "Hungry" jest wszędzie trzeci? Owszem jako trzeci w kolejności wyemitowany, co nie zmienia faktu, że figuruje jako 7x01, czy tego chcesz czy nie. Wczoraj oglądałeś "The Sixth Extinction", który jest kontynuacją "Biogenesis"(6x22)- ostatniego odcinka szóstego sezonu, który pokazywany był niedawno na TV4.
To akurat (ciąg dalszy ostatniego z 6-stej serii) wiem. Inna rzecz, że o ile pamiętam TVP kiedyś też tak nadawała.
Nie wiem jednak nadal co to do diabła jest "oficjalna numeracja" której (....słowo mi też nie znane) szukałem.
Słabo widać szukałeś (następnym razem odpowiedzi szukaj na zagranicznych stronach). Chociażby tutaj możesz zerknąć na numerację, o którą pytasz...
http://www.tv.com/the-x-files/show/61/episode_listings.html?season=7&tag=nav_bar ;7
Myślałem że to będzie pierwszy sezon a tu lipa. Nie wiem czy warto oglądać ten serial od 7 sezonu bo poprzednich nie oglądałem.