Jezeli ktos juz widzial sezon 4 mam pytanie czy aranzowane malzenstwo rustema i mihri bedzie szczesliwe ? Rozumiem ze pomysl tego zwiazku wyszedl od hurrem ? I czy rustem umrze przed mihrimah jezeli tak to z jakiego powodu ,z tego co widzialam na yt to chyba go zabija ale przy tylu fanowskich filmikach trudno polaczyc to logicznie a orginalnego tekstu nie rozumiem
Małżeństwo zawarte z rozsądku nie będzie związkiem szczęśliwym.. W pewnym momencie Mihrimah będzie się chciała rozwieść się z mężem. Brak uczucia z jej strony i nadmiar miłości ze strony Rustema spowoduje kryzys w małżeństwie. Związek przetrwa chyba tylko dzięki wpływowi matki na Mihrimah. Całego filmu jeszcze nie oglądałam, ale jeśli założymy zgodność filmu z historią, to Rustem po pierwszej utracie stanowiska w 1553r(roku śmierci księcia Mustafy) powróci znów do łask sułtana i po raz kolejny zostanie wielkim wezyrem, którym będzie aż do śmierci w 1561r.(Wikipedia)
Mihrimah przeżyje męża i ojca.
dziekuje za odpowiedz troche rozjasnila mi sytuacje wczesniej na innych forach czytalam ze ona sie zakocha ale w jakims lekarzu ktory bedzie ja leczyl z wysypki na skorze . co do rustema jedni mowia ze cale malzenstwo bedzie nieszczesliwa inni ze jednak pozniej sie w nim zakocha jest tyle sprzecznych informacji ze sie pogubilam ;)