Oczywiście kochana TVP musi wszystko robić po swojemu, dla tego dziś mamy za sobą już 94 odcinek, a jak to się przekłada na sezony w oryginale?
To już 3 sezon? Który odcinek którego sezonu? Nie mogę się doczekać odcinka 95 a taka numeracja to tylko w Polsce. Nie idzie go znaleźć bo nie istnieje w oryginalnej wersji tak ponumerowany odcinek. Będę wdzięczna za rozszyfrowanie.
I podanie w który to już sezon oglądam i który to odcinek (95) w oryginale.
Jak masz blok obsady, i spojrzysz w prawo..masz wypis na jakim kanale jaki leci odcinek i o której. :D
Według ich liczenia dziś był 94, sezon 2.
Ale nie pasuje mi to coś.
Odcinek 94 u nas to 47 oryginalny.Dokładnie 2ga połowa 47go odcinka.Odcinek ten kończy się w momencie gdy niewolnice wtargnęły do komnaty Hurrem i tak też było dziś u nas w tv.Odcinki tureckie są dzielone na pół,więc jeśli u nas będzie 100,to w oryginale 50ty.
Wszystko jest w porządku,nasi dzielą odcinki na pół.Obecnie 94 u nas,to 2ga połowa 47go odcinka oryginalnego.
Obecnie w TV jak i w oryginale jest to końcówka drugiego sezonu.Sezon drugi liczy 63 odcinki,u nas skończy się na 126.
Idzie się w tym pogubić, właśnie szukałam w oryginale tego odcinka i faktycznie jeden turecki to nasze dwa, no to u nas się to będzie ciągnęło i ciągnęło w nieskończoność.
Dzięki wielkie za informacje, wiele rozjaśniają ale niestety dzięki takim podziałom ciężko było się połapać z tymi sezonami i odcinkami...masakra jak nasi coś wymyślą...
W Turcji były 3 sezony u nas będzie 6, a to cwaniaki!
U nas też będą 4 sezony,jeśli 3i 4 zostaną zamówione,z tym,że będzie 280 odcinków,a nie 139..Moim zdaniem w naszej tv odcinki 2 godzinne codziennie by nie przeszły.
W Turcji jak sezon wychodził we wrześniu to kończył się w czerwcu i we wrześniu znów był kolejny.U nas serial leci od października i chyba pod koniec kwietnia skończy się 2gi sezon,więc nie tak źle.
Ale tam emisja nie szla codziennie, tak jak u nas. Długie odcinki by się sprawdziły ale raz w tygodniu o 20.00. Wole tak, jak jest teraz. godzina trochę niedogodna, ogranicza liczbę potencjalnych widzów, bo wszyscy są wtedy w pracy czy na uczelni, ale nastawiam nagrywanie i po problemie. Zawsze można też obejrzeć online.