Mustafa-
Ayse Hafsa Sultan-
Hurrem-
Ibrahim Pasza -
Ef Sun-
Bali Bey -
Hatice Sultan -
I powiedzcie mi ile jest polskich odcinków ?
hurrem jakos pod koniec, matka sultanka chyba na tvp w przyszlym tyg albo za 2, ibrahim w 176 a hatice zaraz po nim, efsun niedlugo jak sie o tej ciazy dowie, ale nie wiem jakie to odcinki byly dokladnie moge ci jedynie przyblizyc kiedy
Mustafa - 123 odcinek.
Valide - coś około 60 odcinka.
Hürrem - 134 odcinek.
Ibrahim - 82 odcinek.
Efsun - 57 odcinek.
Bali Bey - nie była pokazana jego śmierć
Hatice - 102 odcinek.
Bali Bey nie został ścięty - Mustafa w ostatniej chwili go ułaskawił. Bali Bey wyjechał do swojego rodzinnego miasta, ale jeszcze wróci. W polskich odcinkach nie pokazano jego pożegnania z sułtanem i Ibrahimem (a także... małą Mihrimah). Nie było też sceny pożegnania Aybige z sułtankami i rozmowy Mustafy i ojcem bezpośrednio po odwołaniu egzekucji.
A w którym odcinku powróci ? czytałem, że podobno jak Nigar będzie się chciała zabić (no i się zabije)
I dlatego najpierw oglądam w sieci - nawet w innym języku, a potem mam porównanie w TVP i powiem, że nóż się człowiekowi w kieszeni otwiera: gdyby jeszcze wycinali najmniej ważne sceny jak na przykład: ukaranie jazdą na ośle nieuczciwego kupca na targu to jeszcze było by OK, ale wycinają niekiedy kluczowe dla akcji serialu.
Mustafa - 123 odcinek.
Valide - coś około 60 odcinka.
Hürrem - 134 odcinek.
Ibrahim - 82 odcinek.
Efsun - 57 odcinek.
Bali Bey - nie była pokazana jego śmierć
Hatice - 102 odcinek.
A jeszcze kilka:
- Matrakczy (nie wiem jak to się inaczej pisze)
- Daye Hatun
- Sulejman
- Ten Rudy, Syn Hurrem
Razy dwa.Jeden odcinek to u nas dwa.
Matrakçı - chyba nie była pokazana jego śmierć
Daye - 62 odcinek.
Sulejman - 139 odcinek.
Bayezid - 137 lub 138 odcinek.
Bo był totalnym i ślepym idiotą i dał się nabrać na fałszywy list sfabrykowany przez kanalię Hurrem. Hatice popełniła samobójstwo z rozpaczy po śmierci Ibrahima, myśląc, że go pomściła i że udało jej się zemścić na Hurrem ale była w błędzie, NIESTETY.
ejj teraz leci 165 i Sulejman dalej hula:D
Powie mi ktoś jak umarła sułtanka matka? oglądałam w wakacje powtórki, ale do tego nie doszli i od września polecieli dalej:(
Z tego co czytałem, to w Polsce jeden odc. jest podzielony na 2. Zatem Sulejman umrze ok. 278 odc. czyli ostatnim odc. serialu.
Historyczny Sulejman przeżył prawie wszystkich - Mustafę, Ibrachima, Hurreum i to o lata.
aaaach! Myślałam, że to numeracja już podwojona:) Dzieki wielkie. A pamietasz jak umarła sultanka matka?
Nie słuchaj, teraz odcinki oryginalne są dzielone na trzy.
Sułtasnka matka dostała wylewu kiedy chciała powiedzieć sułtanowi o skończonym już romansie Ibrahimie i Nigar, z tym, że NIgar była w ciąży. Potem jej się polepszyło, Hatice opowiadała jej jaka jest szczęśliwa z Ibrahimem, a później Hurrem jej oznajmiła, że opowie o tym romansie sułtanowi, czego Valide już nie chciała usłyszawszy od Hatice jaka jest szczęśliwa i matka na to dostała apopleksji i zmarła.
Nigar umrze w 100 odcinku. Hatice popełniła samobójstwo po tym jak doprowadziła Hürrem do obłędu, kiedy ona przyczyniła się do śmierci Ibrahima. Sulejman kazał zabić Mustafę, bo Hürrem sfabrykowała dowody świadczące o zdradzie Mustafy względem ojca.
A to nie było tak, że Hürrem pobiła, Hatice na śmierć ? Widziałem urywek, jak ta się rzuca na nią i okłada pięściami.
Czego tak w ogóle Daye się powiesiła ? I w którym odcinku Hatice/Sulejman dowie się o zdradzie Ibrahima ?
Daye obwiniała się za to, że nie przerwała romansu Nigar i Ibrahima tym samym doprowadzając do śmierci ukochanej Valide.
Nie, oczywiście, że nie.. pytam się z ciekawości po prostu.
I też sądzę, że jedna z najlepszych postaci, razem z Hurrem
Ibrahim go wyrzuci za to, że zorganizował pułapkę na Mahidevran i Fidan (upozorował to, że chciały udusić Valide)