PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15761
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

Nowa obsada

ocenił(a) serial na 8

Serial bardzo mi się podobał dopóki nie zobaczyłam, że nowa aktorka będzie grała Hürrem, jestem bardzo rozczarowana i już ten serial mnie nie ciekawi :/

ocenił(a) serial na 10
kla58367

Na szczęście to już będzie niemal sam koniec serialu jak ta stara się pojawi.

twiecha

No nie taki sam koniec.Nowa Hurrem pojawia się bodajże w 104 odcinku,czyli 35 przed końcem,u nas będzie to razy dwa,czyli 70 odcinków z nową rudą. :D

ocenił(a) serial na 8
avosette

czytalam, ze meryem odeszla 4 odcinki przed koncem.liczac ze tvp dzieli to na 2 daje mi 8odcinkow.jest inaczej?

aloiv77

4 odcinki przed końcem 3go sezonu bodajże i w tych odcinkach z tego co patrzyłam w ogóle Hurrem się nie pojawia.Miała odejść od 4go sezonu,ale nie dotrwała i zabrakło już jej pod koniec 3go sezonu.Cały4ty sezon jest z nową aktorką,czyli 35 odcinków tureckich,polskich 70 wyjdzie.

ocenił(a) serial na 8
avosette

to straszna lipa.myslalam, ze 4 odcinki przed koncem 4 sezonu.turcy i sytuacja ją zameczyla.czuje, ze zle sie bedzie to ogladac bez niej

aloiv77

Nie doszłam jeszcze do odcinków z nową Hurrem,ale widziałam fragmenty na yt,między innymi po śmierci Mustafy i powiem,że powiewa grozą w tym haremie,kiedy korytarzami przechadza się nowa Hurrem ze swoją świtą.Kojarzy mi się ona z krwawą hrabiną Elżbietą Bathory,hehe.

aloiv77

też tak myślałam, pomyślałam nawet, że mogli zrobić tak, jak Amerykanie w przypadku np. przedwczesnej śmierci aktora - komputerowo "dorobić" lub posklejać z wcześniejszych scen.W końcu to tylko 4 odcinki. No ale jeżeli i tak został cały 4 sezon, to lipa

ocenił(a) serial na 8
avosette

A orientujesz się może w którym odcinku umiera Hurrem?

Nennek

ja niestety nie, bo nie oglądam do przodu, widziałam kilkuminutową scenę śmierci na yt, ale nie wiem, który to odcinek

ocenił(a) serial na 10
Nennek

134 chyba

Nennek

Hurrem umiera w 134 odcinku,kroczy z Sulejmanem w ogrodzie,kiedy nagle robi jej się słabo,a może coś ją boli.Jestem ciekawa dlaczego umiera,no bo nie ze starości.

ocenił(a) serial na 8
avosette

Dzięki :) czyli z "nową Hurrem" będziemy się "męczyć" przez 30 odcinków :P
Trochę dziwne jest to, że przez 4 odc w ogóle jej nie będzie... to co tam się będzie działo? Przecież to Hurrem napędza całą akcję, hihi :D

ocenił(a) serial na 9
Nennek

Scenarzyści wybrnęli z sytuacji w taki sposób, że Hurrem została napadnięta i porwana. Przez kilka odcinków jej szukają aż pojawia się nowa aktorka.

ocenił(a) serial na 8
madgge

dzięki za info ;)

ocenił(a) serial na 8
madgge

Kurczę, bez niej to już nie będzie to samo :( szkoda, tak samo jak tego że Pasza zginie.

ocenił(a) serial na 4
lukaszaleksiejuk

No, tu bym akurat nie rozpaczała... :)

ocenił(a) serial na 4
aloiv77

Odeszła, bo zaszła w ciążę - jak miałaby grać pięćdziesięciolatkę? :)

ocenił(a) serial na 8
SylviaBlack

Inni grają bez problemu np. Mahidevran.

ocenił(a) serial na 4
Alex_Tyler

Ale miała też spore problemy osobiste, przez które nawet uciekła z kraju. Trochę o tym czytałam.

ocenił(a) serial na 8
SylviaBlack

widzialam obsade WS na yt jak goscili na ukrainie.meryem w wywiadzie powiedziala, ze miala depresje, ze ciezko jej bylo zyc w turcji, ze wzgledu na kulture, bez przyjaciol i rodziny.nie wytrzymala tego.wspominala, ze sporo przytyla.i ze do formy wrocila po powrocie do niemiec.gdzie jedzie rowerem i nikt jej nie zaczepia.a w turcji musi miec obstawe policji od lotniska

aloiv77

Chciała nawet popełnić samobójstwo.Ponoć ilekroć widzi zdjęcie "Hurrem" to dostaje dreszczy z obrzydzenia.Znienawidziła swoją rolę.Wpadła w depresję,zaszła w ciążę,facet ja zdradził,uciekła z Turcji,żeby jak sama powiedziała,ratować siebie.

ocenił(a) serial na 8
SylviaBlack

Turcy nienawidzą Roksolany. Dodatkowo znienawidzili Meryem za to jak wykreowała tę postać. Nawet nie mogła swobodnie poruszać się po ulicy by przypadkiem nie zostać zaatakowaną i zlinczowaną przez jakichś fanatyków. Przykro się robi na myśl, że za świetnie zagraną rolę musiała płacić tak wysoką cenę...

ocenił(a) serial na 8
Nennek

no bez przesady.czytalam,ze meryem jest w turcji bardzo popularna, w sensie tez pozytywnym

ocenił(a) serial na 8
aloiv77

krążąc po roznych forach przczytalam post chyba turka.napisal on, ze europa ma wielkie szczescie, ze byla w niewoli osmanskiej 900lat

ocenił(a) serial na 8
aloiv77

bo dzieki temu zaczelismy sie myc,ladnie ubierac, poznalismy co to ladny material.wyszlismy z jaskin.tzn turcy nas wyprowadzili

ocenił(a) serial na 8
aloiv77

my myslimy o nich zle a oni o nas

ocenił(a) serial na 8
aloiv77

Fakt, może trochę przesadziłam :P ale czytałam, że miała także nieprzyjemności właśnie z powodu roli Hurrem.

ocenił(a) serial na 8
Nennek

czy kazdy przecietny turek jest historykiem?pobiegac u nas po ulicach i popytac co przecietny polak mysli o krolowej jadwidze.50% pewnie nie wie, ze byla taka krolowa.a oni wiedza wszsytko o roksolanie