TVP1 zorganizowała wakacyjny maraton z Sulejmanem i jego drużyną i trzeba się przyznać, że dopiero wtedy zebrałem się na oglądanie, bo wcześniej nie widziałem prawie nic, no może jakieś urywki u teściów, bo ci katowali go na bieżąco. Teraz się nagle okazuje, że seria powtórkowa nie będzie miała ciągłości z nowymi odcinkami od września . . . I to od razu luka na prawie 60 odcinków! Co upośledzony gamoń wymyślił coś takiego? Co mam teraz zrobić, ja się pytam i dlaczego jestem zdany znowu na internet i nielegalne streamy zamiast możliwości obejrzenia sobie wszystkiego w telewizorni? Na TVP VOD to jakaś porażka: dziury w odcinkach gorzej jak w serze! Czy ktoś się nad tym zastanowił?! Aha oni tam nie myślą, tylko liczą kasę z reklam i sprawdzają wyniki oglądalności! I jeszcze chcą, żeby im płacić abonament, za co? Za taką olewkę? Przecież nie będę po 100 odcinkach oglądał teraz 160-któregoś!
A może jest jakaś nadzieja, wie ktoś coś?
A może jakiś mądrala z państwowej telewizji to przeczyta i się wypowie, albo przynajmniej spróbuje ]:-[]
Zgadzam sie w 100% . Znam osoby, które własnie zaczęły ogladac od powtórkowej serii i teraz mają zagwozdkę. A jak nie mają internetu? To już w ogóle dramat. Może i ktoś z tv publicznej to przeczyta , ale jakoś wątpię że się przejmie.
Na głupotę tych z publicznej jeszcze nikt lekarstwa nie wymyślił, zresztą inne stacje nie są dużo lepsze.
Pozdrawiam
Osobiście nie mam tego problemu, ze nie zobaczę, ale niestety "dzięki" mnie, moi rodzice , ich znajomi itd. zaczęli ogladać ten serial, od powtórkowej serii (nie maja internetu ani kablówki) i teraz co? 60 odcinków mam im streścić? Nie sa to osoby serialolubne, akurat ten im przypasował. Starsi przewaznie płaca abonament, bo to jakis wymierający gatunek wytresowany , ze jak władza każe, to trzeba wykonać. Uważają że to uczciwość. Tv nie bierze pod uwagę, że niedługo takie postrzeganie rzeczywistości skończy sie prędzej niż sie spodziewa. Uczciwość powinna działac w obie strony.
Na tvp Historia mozna zobaczyc od 43 odcinka bodajże, ale słowo daję, że chyba brakuje mi inteligencji żeby to wszystko ogarnąć co gdzie kiedy , a poza tym zaczyna sie to wszystko kićkać.
Proponuje podzielic sie swoimi przemysleniami :
Adres korespondencyjny: Telewizja Polska/Rada Programowa,l. J.P. Woronicza 17, 00-999 Warszawa
e-mail: jacek.zurawski@tvp.pl
Pozdrawiam
No niestety trudno sie z tym nie zgodzić, co napisałeś. Jeszcze jest tzw. "kontakt" z widzami na stronie tvp . Nawet zarejestrowali , że opinia negatywna wpłynęła, ale mam nikłą nadzieję, że ktoś wyciągnie odpowiednie wnioski.
Wystarczyło teoretycznie pomyśleć i powtórkę pociągnąć do końca września, i już by się sprawa rozwiązała, tym bardziej, ze przecież we wrześniu tez ludzie jeżdżą na urlopy a nawet wakacje. No ale to zbyt trudne dla kogoś, kto zajmuje się ramówką w tvp. Samo życie .....
W jakims kraju , bodajże na Węgrzech , gdy telewizja wycięła podobny numer z tym serialem , doszło do demonstracji pod budynkiem danej stacji... no i wyciagnęli odpowiednie wnioski , przeprosili i chyba nawet w całosci Stulecie poszło. Podobnie w Rosji - takiej strasznie "opóźnionej" cywilizacyjnie- tam juz rok temu bodajże skończyła się emisja- z lektorem , napisami i dubbingiem.
Normalnie nie oglądam seriali w tv , bo przecież nerwicy można dostać. Nie pierwszy raz tv wypięła się na widzów.
Tez nie umrę od tego ,ze czegoś tam nie zobaczę (w tv), ale poziom chamstwa i głupoty zaczyna mnie wkurzać.
Pozdrawiam
Jeśli nadal pałasz chęcią oglądania to od dawna są dostępne wszystkie odcinki: http://vod.tvp.pl/17069012/wspaniale-stulecie