PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750806}

Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem

Muhteşem Yüzyıl Kösem
2015 - 2017
7,3 3,0 tys. ocen
7,3 10 1 3042
Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem

Od 28 kwietnia Wspaniałe stulecie sułtanka Kösem zostaje przerwane. Zamiast tego od 4 maja o godzinie 18.40 będzie leciała Zraniona miłość z Sulejmanem ze Wspaniałego stulecia i Szeherezadą z Tysiąc i jedna noc

iza_mielecka

To już były w TVP wszystkie odcinki 2 sezonu ? Bo jak nie to chamsko tak przerywa i dawać jakaś szmirę.

Atavos

Sprawdziłem i sezon 2 nie kończy się na dzisiejszym odcinku jest jeszcze 7 długich tureckich odcinków to z 16 w naszej wersji. Chamsko tak przerywać.

Atavos

TVP 1 przerywa serial przez to że Polskie odcinki doganiają Tureckie i muszą na trochę przerwać. Nowa odcinki podobno pojawią się dopiero od września ;(

iza_mielecka

mam nadzieję, że to nie przez to http://www.fakt.pl/hobby/seriale/fatalne-wyniki-ogladalnosci-serialu-wspaniale-s tulecie-sultanka-kosem/bn0gcze ;( ale chyba by powiedzieli prosto z mostu, że oglądalność za mała i przerywają.

makintosz

Dziś rano dostałam wiadomość od oficialnej strony TVP i odpisali mi że serial wróci na antene ale nie wiadomo kiedy. Napisali mi że czekają aż w turcji powstanie więcej odcinków bo polskie odcinki doganiają tureckie. W tym czasie WSK zastąpi Zraniona miłość

iza_mielecka

Jak doganiają skoro co najmniej kilka jest zawsze do przodu

Oficjalna odpowiedz z TVP.....czyli nie wiadomo czy zakupią kolejne

Witamy

Uprzejmie informujemy, że w piątek 28.04 zakończyliśmy emisję serialu „Wspaniałe stulecie; Sułtanka Kosem-Murat IV”. Wyemitowaliśmy ostatni posiadany przez nas odcinek. Jeśli zostanie zaplanowana emisja kolejnych odcinków będziemy informować o tym widzów.

Pozdrawiamy

Kontakt z Widzami TVP1

betdin

Ale to, że odcinek turecki jest już wyemitowany to nie znaczy, że wystarczy przesłać z Turcji kasetę (lub mailem :) ) i zaraz na drugi dzień poleci w TVP1. Owszem, czasem się tak zdarza, ale akurat nie przy tego typu produkcjach i nie w darmowej TV. Przede wszystkim tu trzeba przemontować odcinki na 45 minut, co robi dystrybutor, dystrybutor musi poza tym chcieć go sprzedawać tak po jednej sztuce lub nawet hurtem jakąś część przedpremierowo, a potem już po polskiej stronie trzeba go przetłumaczyć, z tego surowego tłumaczenia opracować polski tekst, nagrać lektora, napisać streszczenie odcinka i na końcu redaktor w TVP musi ten odcinek obejrzeć czy wszystko z nim w porządku i czy nadaje się do emisji. To trwa kilka tygodni. Moim zdaniem i tak się wysilili dla fanów, że zaczęli drugi sezon już w lutym i przez to przesunęli na 16:00 "Złote serce". Może słabe wyniki tego serialu przyspieszyły tę decyzję. Jak będziecie marudzić to już nigdy nie puszczą serialu zanim się cały sezon w kraju emisji nie skończy ;) Ale z drugiej strony dobrze, że widzą, że jest zainteresowanie.

betdin

Jak teraz żyć?

betdin

wygląda na to, że to nie ich wina. oto oficjalne oświadczenie:

"W piątek 28 kwietnia Jedynka zakończyła emisję ostatniej zakupionej przez TVP serii „Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kosem-Murat IV”. Dalszy ciąg serialu jest w trakcie realizacji - według informacji od producenta kolejne odcinki będzie można pozyskać dopiero za kilka miesięcy. TVP wsłuchuje się w głos swoich widzów i dołoży wszelkich starań, by serial powrócił na antenę. Fanów i wielbicieli produkcji o tym fakcie poinformujemy najszybciej, jak to będzie możliwe."

ocenił(a) serial na 4
makintosz

Drugi sezon kończy się pod koniec czerwca i z oficjalnego oświadczenia producentów wynika wprost, że kolejnego sezonu już nie będzie. Zapewne wtedy przygotują resztę odcinków do dystrybucji i zaczną sprzedawać do innych krajów. Myślę, że w TVP serial wróci po wakacjach. Ten, kto oglądał w telewizji z lektorem musi się więc uzbroić w cierpliwość.

Crepusculum

Emisja wraca od 2 lipca 2018 o 16:05

ocenił(a) serial na 10
durczog

warto bylo czekać