PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750806}

Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem

Muhteşem Yüzyıl Kösem
2015 - 2017
7,3 3,0 tys. ocen
7,3 10 1 3042
Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem

Nie bardzo mam możliwość regularnego oglądania serialu, a i szczerze mówiąc, nie porwał mnie na tyle, żeby się o to starać. Ciekawi mnie jednak jak potoczą się dalsze losy kilku postaci. Chodzi mi o o Handan, Halime, Dervisa, Dilrubę i Bulbula. Oraz jak Osman będzie traktował Kosem, gdy zostanie sułtanem.

Raven_86

co to za przyjemność, kiedy ktoś ci zaspojleruje? po prostu pościągaj sobie odcinki i oglądaj, kiedy będziesz mieć czas ;) polecam, serial bardzo wciągający.

makintosz

Jak pisałam, serial mnie nie wciągnął, więc chyba jest logicznym, że nie będę marnowała transferu na ściąganie odcinków, skoro i tak nie mam zamiaru ich oglądać.

Raven_86

skoro cię nie wciągnął to po co chcesz spoilery? nie rozumiem tego. jeśli mnie jakiś serial nie wciągnie, to olewam go i nie chcę nic wiedzieć.

makintosz

Wkurzają mnie ludzie tacy jak ty. Nie chcesz odpowiedzieć na pytanie, tylko przekonujesz do swoich racji. To moja sprawa czy chcę oglądać jakiś serial i czy chcę znać dalsze losy jakichś bohaterów. Nie chcesz mi pomóc udzielając odpowiedzi, twoja sprawa. Ja ci się tłumaczyć nie będę

Raven_86

Derwisz zostanie stracony, gdy wyda się, że zabił ojca Ahmeda. Handan popełni samobójstwo, częściowo z powodu śmierci Derwisza ale bardziej dlatego, że Dilruba sprzeda ją przed Ahmedem. Halime i Dilruba zostaną zamordowane przez Kosem z powodu niedotrzymania umowy z nią i dlatego, że doprowadziły do obalenia i zabójstwa Osmana.
Stosunki Osmana i Kosem były długo pełne serdeczności, ale popsuly się na skutek intryg Safiye, która doprowadziła do tego, że Osman stracił Mehmeda. Krótko przed tragiczną śmiercią Osmana w trakcie rebelii Kosem mu wszystko wybaczyla.

rafal4792

Bulbul natomiast po śmierci Safiye zdecydował się służyć Kosem.

rafal4792

Dzięki :*

Raven_86

Sceny śmierci Halime i Dilurby ( a także pozostałych osób które Kosem zdradziły ) to chyba najbardziej epickie sceny jakie kiedykolwiek widziałem xD załatwiła wszystkich z ogromną klasą ;)

marekwyszosiat

no to chyba będę musiała tych scen poszukać ;)