PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625092}

Wodogrzmoty Małe

Gravity Falls
2012 - 2016
8,3 26 tys. ocen
8,3 10 1 25832
8,0 6 krytyków
Wodogrzmoty Małe
powrót do forum serialu Wodogrzmoty Małe

Na youtube jest już promo do odcinka:
http://www.youtube.com/watch?v=oSCIGdoFUbE

Ekscytujące ;D
Stan chce aby dzieciaki wróciły do domu, widzimy dom Soosa, tajemnicza postać w kapturze coś
odkopuje mając obok siebie księgę 2, a później przeglądająca księgę bez numeru?
(podejrzewam, że to pewnie 1)
No i najważniejsze! Gnomy powracają xD

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Zapowiada się genialny finał Wodogrzmotów. Kurde niby wiem kto napisał dziennik ale coś mi się widzi że zobaczymy pod tym kapturem nie jego .(sory chce pisać bez tego spojlera).

Mam taką małą teorie że ta tajna organizacja to właśnie ci trzej autorzy dzienników -myślę że ten trzeci napisał właśnie brat Stanka ,,Już 4 lata mineły odkąd zainteresowałem się tym niezwykłym miasteczkiem jakim jest Gravity Fallas'' co wskazuje że autor 3 dziennika nie mieszka w mieście od urodzenia (a osoba z księgom z tego zdjęcia napewno tak). Myślę też że autor 2 dziennika stał się zły

2 dziennik-jak wypuścić Billego
3 dziennik -jak go zamknąć

Natomiast nurtuje mnie zkąd gideon ma 2 dziennik.

Tak czy siak wrzystok albo prawie wszystko wyjaśni się za 5 dni.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Mnie też się wydaje, że to nie autor jest pod kapturem (postać jest o wyższa i bardziej wyprostowana niż ta osoba)

Znalazłem pewne zdjęcie, które nie było pokazywane w żadnym z trailerów więc uwaga może być mały spoiler. :P
[spoiler]
Widziałem scenę, w której widać księgę z 1 na okładce. Więc skoro jest jeszcze księga bez numeru, oznacza to, że są 4 księgi.
[koniec spoileru]

No cóż, jeśli chodzi o brata Stana, to według mnie jest to bardzo prawdopodobna teoria. Głównie ze względu na to, że jeśli Stan, bliźniki i ich rodzice mają na nazwisko Pines, więc Stan jest wujkiem ich ojca. A skoro jest wujkiem, to znaczy, że ma brata, który jest ojcem ojca bliźniaków :P
Ponadto ktoś zwrócił uwagę na to, że w jednym z wspomnień Stana z Dreamscaperers , gdy mały Stan ćwiczy boks na trybunach siedzi jakiś chłopiec, który czyta książkę. Nie widać jego twarzy, ale widać włosy, które są identyczne jak Stana!

Co do twojej teorii: nie musi oznaczać to, że nie mieszka tam od urodzenia, skoro minęło 6 lat (6 - nie 4, przy okazji :P). Może to oznaczać, że dopiero później zwrócił uwagę na to, że w tym mieście dzieje się coś dziwnego.

Ten odcinek jest chyba pierwszym od chyba 8, który nie wycieknie przed premierą :P

A poza tym, jest jeszcze jeden zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=62kd3cu6cdc
Ten robot jest ciekawy ;D
A co najlepsze, wygląda na to, że bliźniaki i Jeff łączą siły! xD

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Hym, czyli jest ktoś jeszcze. Hym ,hym. Myśle też że to może Stanek albo Sos ma z tym coś wspólnego ale kurde no nie wiem. Sos napewno coś kombinuje niewierze że te wszystkie wpdki były przez jego głupotę(tak sugeruje odc18).

Nie wiem po prostu nie wiem jak to wrzystko rozumieć ;p.

ocenił(a) serial na 10
TheMike

A nie wiem czy zauwarzyłeś ale ta postać w kapturze kopie dokładnie tam gdzie Dipper znalazł 3 dziennik i tak też se pomyślałem że Stanek i ten staruszek mają taki sam nos nie wiem może to przypadek albo... .

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Podejrzewam, że postać w kapturze szukała księgi 3. A co dziwne obok leżała jakaś inna księga i jak się bliżej spojrzy to widać, że jest to... księga 2! Skąd on ją wziął? Może to nie wydarzy się faktycznie w tym odcinku, tylko jest to jakieś wspomnienie które zostanie opowiedziane?

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Czyli może faktycznie mam racje o tej tajnej organizacji.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Obejrzeć - to konieczność, teraz! :D
Nie wiem do końca gdzie ściągnąć, spróbuj tutaj:
http://releasethread.ws/tv-shows/gravity-falls-s01e20-gideon-rises-720p-web-dl-a ac-h264-it00nz/

Ten odcinek był genialny!
- Gnomy, nie za wiele z nimi było, ale fajnie, że pokazali znów najlepsze stworzenia :D
- Grappling hook! Kolejna świetna rzecz xD
- Walka... była świetna i dynamiczna. Pełno akcji.
- Muzyka przepiękna!
- Miałem małą nadzieję, że się to kiedyś pojawi, ale nie spodziewałbym się, że rzeczywiście to będzie miało miejsce - Krew! (z nosa i mało, ale jednak!)
- Końcówka! Już czekam z niecierpliwością na sezon 2!

ocenił(a) serial na 9
TheMike

można obejrzeć też tutaj http://www.watchcartoononline.com/gravity-falls-episode-20-gideon-rises

nieznajomy43

Odcinek rewelacja! Pojedynek Gideon vs Diper ... ekstra! Gnomy.. super! No i wreszcie wiemy co jest za automatem. Po prostu tylko czekać na nowy sezon! Mam tylko jedno pytanie (SPOILER)... co właściwie ma się stać, jak się ze wszystkich książek ułoży się ten trójkąt z kołem w środku? Otwiera się wtedy portal do zaświatów, zdobywa się moc dzięki której można zawładnąć światem czy co?

ocenił(a) serial na 10
gratka1

http://gravityfalls.wikia.com/wiki/Gideon_Rises

Zakładka "Cryptograms" i napis trochę wyjaśnia ;) "THE PORTAL WHEN COMPLETED WILL OPEN A GATEWAY TO INFINITE NEW WORLDS AND HERALD A NEW ERA IN MANKIND’S UNDERSTANDING OF THE UNIVERSE. PLUS, IT WILL PROBABLY GET GIRLS TO START TALKING TO ME FINALLY."

ocenił(a) serial na 9
Konrad4x4

nie zdziwił bym się gdyby miało to związek z tym wielkim dzieckiem, kiedy pojawił się ten podróżnik w czasie. A i teraz trzeba wyczekiwać jak na disney channel lub disney XD wspomną o następnych odcinkach.

ocenił(a) serial na 10
nieznajomy43

Ogólnie to w tych tajnych aktach z 8 odcinka o założycielu Gravity Falls jest napisane, że znaleziono tego wielkiego dzieciaka zamrożonego w lodzie gdzieś w górach. A Blendin w tym ostatnim odcinku na pewno pojawił się z konkretnego powodu, więc zobaczymy.

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Zauważyłem pewną ciekawą rzecz a konkretnie w końcówce odc gdy stanek ,,podjeżdża'' do biurka jest na nim z boku widoczny pewien symbol taki sam jak ten w 19 odc gdy Bill przypomina sobie kto to jest Stanek.

To w 20 odc był Blendin nie zauważyłem go.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Te znak jest taki sam jak jego tatuaż.

ocenił(a) serial na 10
TheMike

A faktycznie Blendin był w 20 odc.

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Odcinek genialny czyli dopiero w 2 sezonie dowiemy się więcej o autorze księgi . Końcówka genialna zastanawiam się tylko gdzie tak dokładnie przeniesie ten portal. Tak czy siak 2 sezonie przybywaj.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Jestem prawdziwym fanem GF, a to dlatego, że obejrzałem live-streamz DC USA. U nich premiera była w piątek 8:30. Na jednej stronie był live-stream z GF - na nasze to jest... 2:30 w sobotę ;D

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Szkoda tylko że ta postać w kapturze i wgl te sceny z książką to tylko opowieść Gideona a tak dokładnie to co on wtedy powiedział. ;D.

ocenił(a) serial na 10
filmyija

Że musiał ukryć te księgi, bo wiedział, że jeśli się je połączy to można posiąść wielką moc, czy coś w tym stylu :P

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Aha dzięki ;p.