PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=129157}

Witaj Franklin

Franklin
1997 - 2004
6,6 4,2 tys. ocen
6,6 10 1 4189
Witaj Franklin
powrót do forum serialu Witaj Franklin

Mam pytanko? Czy bóbr jest transwestytą, bo często go widzę z jakimiś babskimi rzeczami na
sobie. W niektórych odcinkach widać jak nosi różowy plecak. W odcinku Franklin i czerwona
hulajnoga ma na sobie fioletowy kobiecy kapelusz, zaś w odcinku Kolekcja Franklina, gdy wszyscy
w klasie mają jakieś nakrycia głowy, to bóbr ma koronę księżniczki. Czy to przypadkiem nie
wskazuje na to, że bóbr to homoseksualista?

ocenił(a) serial na 8

To transwestyta czy gej? Bo jest duża różnica.

użytkownik usunięty
Wredna_Malpa666

Bo ja wiem. Pewnie jest i tym, i tym.

użytkownik usunięty

rzeczywiście...zauważ, że zachowanie Bobra ogólnie było jakieś zniewieściałe...

Ok, trochę czasu minęło od kiedy zadałeś to pytanie, ale odpowiem :D
A więc... Bóbr jest dziewczyną, w polskim dubbingu zmienili jej płeć.

TheMike

Cooooooooo ?
Zniszczyłeś mi dzieciństwo xD

TheMike

No way...no-fu*king-way! Nie wierze :o

ocenił(a) serial na 10
TheMike

Potwierdzam! :D Obejrzyjcie sobie oryginalny dubbing po angielsku, nasz przemądrzały Bóbr to Bobrzyca, Boberka, Bobrowianka!

użytkownik usunięty
boolion

W nowej, trójwymiarowej wersji Franklina mówią na nią/niego "Bobrusia".

ocenił(a) serial na 10

Swoją drogą ciekawe dlaczego zmienili jej płeć w polskiej wersji. Być może przez brak pomysłu na imię, chociaż to byłoby hardkorowe rozwiązanie. A może wzorowali się na jakiejś innej wersji, gdzie też to był chłopak?

użytkownik usunięty
boolion

Myślę, że po prostu dlatego, że słowo "bóbr" w języku polskim jest rodzaju męskiego, a i tak 90% postaci w tej bajce nie ma imion w sensie dosłownym (co zawsze mnie zastanawiało). Ponadto, nauczycielka - pani sowa - w wersji angielskiej też jest mężczyzną.

ocenił(a) serial na 10

To by wyjaśniało też dlaczego zrobili z Pana Sowy kobietę. Jeśli to są jedyne powody, to "podziwiam" ludzi stojących za polskim dubbingiem. Zmieniać płeć postaci to bardzo odważny zabieg. Musieli się zdziwić kiedy w którymś odcinku ich Bóbr zakładał damskie fatałaszki :D

Mózg rozwalony :D Całe życie w kłamstwie... jak żyć?

użytkownik usunięty
TheMike

Moje życie już nigdy nie będzie takie same...