PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 178955
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Gdyby ktoś kazał mi opisać w kilku słowach jej charakter, chyba nie powiedziałbym nic. Jest totalnie nijaka. Już jej związek z Bjornem był na siłe, ale z Ubbe to przesada. Przecież w 4A on był jeszcze chłopcem, a ona była już dorosła.
Ostatni odcinek 5x19. Torvi mówi do Ubbe że go kogo i takie tam, ale nie ma między nimi żadnej chemii, chyba nawet aktor czuje tą nijakość. Postać, która jest w historii tylko dlatego bo aktorka jest córką Hirsta. To doprawdy niesmaczne. Helga jakoś o wiele lepiej była wpisana w historie, nie tak na siłe jak ta cała Torvi.

peter123321

Na pewno pełni rolę takiej dobrej duszy przy rodzinie Ragnara. Żona Bjorna, pomaga Lagercie w obronie Kattegat(nieudanie), potem jest z Ubbe, namawia go na przyjęcie oferty Alfreda(wiara), dzięki czemu dostają ziemie we wsch. Anglii.
Ktoś pamięta co stało się z dziećmi jej i Bjorna, komuś je dali?

ocenił(a) serial na 10
PatrykBL

Pewno znając te łamania wiekowe to juz walczą gdzieś z tarczą

ocenił(a) serial na 7
PatrykBL

Wydaje mi się, że wreszcie pojawiły się w tym ostatnim odcinku! W momencie gdy opuszczali Wessex, Ubbe wpakowałjakąś dziewczynkę na wóz, na którym siedział już chłopiec z nianią(?). Mam nadzieję, że to rzeczywiście dzieci Torvi i Bjorna, bo dawno nie widziałam takiej dawki ignorancji :v

dagao

Cóż... możliwe, że skoro juz wiadomo, że Wikingowie zakończą się na 6 sezonie to postawili kreche na budowaniu kolejnego pokolenia bohaterów i skupią że na synach Ragnara, bez jakiegoś nacisku na ich potomstwo.

ocenił(a) serial na 7
peter123321

Ale oni ignorują te dzieci od momentu narodzin. Nie mówię o tym, żeby pokazali każdy dzień z ich dorastania, ale niech przynajmniej zostanie wyjaśniona kwestia gdzie są, kto się nimi zajmuje kiedy Torvi i Bjorn są w innym miejscu czy walczą.

dagao

Nie no z tymi dziećmi to już totalnie przeginają. Przed wyprawą na Anglię, gdzie mieli pomścić Ragnara, Bjorn żegnał się z Torvi i dziećmi - dwóch chłopców i niemowlak. Potem nagle jest jeden dorosły, a mały i niemowlak bez zmian... Wtf? A kobiety tam się w ogóle nie starzeją. Torvi wygląda praktycznie na rówieśniczkę swojego niby dorosłego syna. A o Judith i jej synach to już nawet nie ma co wspominać, bo wszyscy są w jednym wieku. Strasznie sobie twórcy w kulki lecą....

ocenił(a) serial na 4
peter123321

Torvi - kochanka Lagerthy
odcinek 4x18 telewizja PULS od 16 lat
kiedy Bjorn robi krwawego orła królowi Aelli, pokazują przez chwilę duże łóżko w Kattegat
z lewej (od widza) leży Torvi, pośrodku leży "sexterminatorka" ;-) Lagertha, z prawej Astrid

peter123321

Słuszna uwaga .. Ten serial ma dziwny nawyk nieudolnego prowadzenia wątków i postaci .. Często miejsce w scenariuszu zajmuje wiele bezcelowych postaci i wątków (w stosunku do wydarzeń przedstawianych w serialu) .. A tak naprawdę jakie znaczenie miał Heahmund albo zaginięcie Lagherty? Po prostu po spadku jakości głównego wątku wszystkie inne uchybienia i bezsensowne działania scenariusza są bardziej widoczne