PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 178895
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Nie uważacie że Jarl Borg zginął niepotrzebnie?
To Horik powinien zginąć.

Przecież to że Jarl Borg zaatakował ziemie Ragnara było uzsadanione. Ragnar i Horik najpierw obiecali mu sojusz w zamian za wspólną wyprawę. Potem po 4 latach Borg został oszukany. To Ragnar za namową Horika zachowali się niehonorowo. Nie dotrzymali przysięgi, sojuszu. Nic dziwnego ze Jarl Borg zaatakował Ragnara. Wg mnie był to człowiek honoru.

Tak w ogóle sięgając w przeszłość to wg mnie Ragnar źle wybrał w sporze Jarla Borga i króla Horika. Stanął pod koniec I sezonu po złej stronie. Gdyby stanął po stronie Borga losy mogły potoczyć się inaczej.

Horik jest podstępną mendą pozbawioną honoru. To przez niego Borg zaatakował Ragnara a potem zginął. To przez niego Ragnar został najechany. To przez niego nie udał się napad na Wessex.

W dodatku jak widzimy knucie Horika przeszło wszelkie granice. Zaatakował za plecami Ragnara syna króla Egberta.

Mam nadzieję, że Ragnar zorbi niedługo orła Horikowi. Jego śmierć powinna byc bolesna.

ocenił(a) serial na 8
Alex_Tyler

Temat już podobny był: http://www.filmweb.pl/serial/Wikingowie-2013-659055/discussion/%C5%9Amier%C4%87+ jarla+Borga.,2432672
i drugi http://www.filmweb.pl/serial/Wikingowie-2013-659055/discussion/7+odc.+2+sez.+prz yni%C3%B3s%C5%82+nam+chyba+najlepsz%C4%85+w+historii+kina,2428250

rafib1975

Ten pierwszy temat powinni skasować bo to olbrzymi spojler.

ocenił(a) serial na 8
KLAssurbanipal

Ale czemu? Fakt, że osoba przesadziła o takiej informacji w temacie.
Ktoś tylko zapomniał zaznaczyć na początku spoiler, zresztą masa tematów to dla kogoś mogą być spoilerem.

rafib1975

A tytuł? Chcąc nie chcąc wiele osób automatycznie po wejść na forum zobaczy ten tytuł. W tytule się nie spojleruje.

ocenił(a) serial na 8
KLAssurbanipal

A Ty nie widzisz co napisałem, czy nie rozumiesz?

ocenił(a) serial na 6
rafib1975

chyba ty, bo chodziło o tytuł ale to za trudne.

''Ktoś tylko zapomniał zaznaczyć na początku spoiler, zresztą masa tematów to dla kogoś mogą być spoilerem.''

Tylko?!?! nawet zaznaczenie na początku niewiele da bo tytułu nie zakryjesz spojlerem tylko treść.

ocenił(a) serial na 8
Alex_Tyler

Umiesz czytać całość, czy tylko chcesz wyrywać fragmenty?

Jakbyś umiał czytać całości to napisałem: "Fakt, że osoba przesadziła o takiej informacji w temacie. "

Zresztą dla ścisłości ty podobnie napisałeś: "Niepotrzebna śmierć".

ocenił(a) serial na 8
Alex_Tyler

Że Horik powinien zginać to fakt, doczekasz się jeszcze tego.

Borg gdyby aż tak był honorowy to raz nie atakowałby, bezbronnej osady Ragnara chcąc w zemście zabić jego rodzinę. Dwa nie uciekłby z pola walki tylko walczył by do końca, chodzi mi o bitwę miedzy nimi.

Stanął po stronie króla myśląc, że on ma większe poparcie i był wyżej niż jarl.

Fakt Horik knuję sporo ale jak pewnie widzisz Ragnar też zaczyna coraz więcej widzieć. Zresztą on sam czyli Ragnar chce zostać królem, pewnie jeszcze w tym sezonie uśmierci Horika.

ocenił(a) serial na 10
Alex_Tyler

Lubiłem Jarla Borga.... Ale przyznać trzeba, że scena z krwawym orłem mistrzostwo świata... Dawno nie widziałem tak pięknej sceny!! :)
A Horik niech sczeźnie. Myślę że nikomu szkoda nie będzie :)

woyto15

Jak dla mnie scena z krwawym osłem z Hrorikiem w roli głównej byłaby jeszcze lepsza :P.