PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179052
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Książka

ocenił(a) serial na 10

Witam czy zna ktoś może książki opisujące Ragnara jego życie i wogole??

ocenił(a) serial na 8
Nestopyr

Kruk Odyna: Opowieść o Ragnarze Lodbroku przesławnym wikingu IX.
Autorstwa Stanisława Dobkiewicza i Kornelii Dobkiewiczowej.

ocenił(a) serial na 10
zuzannaszymanska89

No wlasnie ja znalazlem chyba sobie kupie. Tylko ciekaw jestem czy to cała historia jego jest opisana??

ocenił(a) serial na 8
Nestopyr

Ja przyznaję, że nie czytałam jeszcze tej książki, bo nie mogę jej nigdzie znaleźć, więc nie wiem jak jest napisana i czy jest solidna, a nie chciałabym wprowadzić nikogo w błąd.

Jak już ją przeczytasz, napisz czy jest dobra.

ocenił(a) serial na 10
zuzannaszymanska89

napewno to zrobie ale nigdzie nie moge kupic mozna ja tylko chyba na necie kupic i pewnie w wiekszych miastach

Nestopyr

Gdzie znalazłeś tę książkę? Bo ja widzę dostępność tylko w bibliotekach.

ocenił(a) serial na 9
Nestopyr

Cała historia Ragnara, atoli... inna niźli serialowa. Czytałem knigu po obejrzeniu obu sezonów i szczerze mówiąc jedyny wspólny czynnik to imię "Ragnar" oraz "Horik".

ocenił(a) serial na 6
zuzannaszymanska89

Nie ma historii Ragnara. Jego historia jest zarchizowana na podstawie zapisów ludzi z zachodu, którzy pisali to co wypadało pisać. Z pieśni wikińskich zmienianych przez okres 1200 lat częściej niż biblia i legend. Historia Wikingów tamtych czasów jest mglista i nie pewna. Bardziej są to mity, fantazja niż fakty. Aczkolwiek rozumiem, że miło się tego słuch.

ocenił(a) serial na 9
Nestopyr

Sagi?

ocenił(a) serial na 9
Nestopyr

Młot i Krzyż - trzy tomy :-)
Książka fabularna z historycznymi postaciami - synowe Ragnara
fajna lekka pozycja :-)
polecam

Nestopyr

Sagi, tak jak ktoś wyżej napisał ;) http://www.amazon.co.uk/Sagas-Ragnar-Lodbrok-Ben-Waggoner/dp/0578021382/ref=sr_1 _1?s=books&ie=UTF8&qid=1319128097&sr=1-1