PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=143971}

Wiewiórcze opowieści

Seaton Doubutsuki Risu no Banner
1979
8,3 202  oceny
8,3 10 1 202
Wiewiórcze opowieści
powrót do forum serialu Wiewiórcze opowieści

No nie mogę, szukałam jej tyle lat! Pamiętałam tylko, że wiewiórka miała coś zielonego i imię Felix i podróż do lasu xD AAAAA! Przepraszam za mało merytoryczna wypowiedź, ale nie mogę się ogarnąć XD

Prawdziwa_Magdalena

hej spoko, wiem , co przeżywałaś :) Właśnie dziś doznałam takiego szoku :D Tyle lat jej szukałam i pamiętałam tylko, ze to chodziło o jakieś zwierzątko wychowywane przez kotkę :D Jaki szok :D

ocenił(a) serial na 10
lila86

a ja doznałem tego uczucia dzisiaj:D

ocenił(a) serial na 7
taksido

Te wiewióry gdzieś podróżowały

Prawdziwa_Magdalena

Felix, a nie Puszek? Ja też to oglądałam. Mam w domu rysunki wiewiórek, które rysowałam w wieku 3 lat. Ale bazgroły ;)

ocenił(a) serial na 10
Sadakot

ŁOMATKO NARESZCIE!!!! JUŻ MYSLALEM ŻE SOBIE WYMYŚLIŁEM TĘ BAJKĘ <3 <3

Prawdziwa_Magdalena

Leciala w 1991 na tvp2 z lektorem polskim,ale niestety już nie mam tej wersji

kozako22

Jejku ja tez ja oglądałam ! Płakałam na ostatnim odcinku ,nie chciałam ,żeby sie skończyła a video nie miałam ,żeby nagrać :(

Prawdziwa_Magdalena

Cześć, Gdzie mogę znaleźć tę bajkę? Najchętniej z polskim dubbingiem?

ocenił(a) serial na 8
gutmateusz88

Jest parę odcinków zgranych z vhs na chomie Sky_Tree. Nie ma za co

kamiljanecki

Chomie?

ocenił(a) serial na 8
gutmateusz88

Użytkownik Sky_Tree na znanym portalu - dysku internetowym.

ocenił(a) serial na 8
Prawdziwa_Magdalena

https://youtu.be/fN-apbSDMJk
Wrzuciłam przed chwilą na YT ten króciutki fragment, nagrany telefonem, jak widać ;)
Mam na kasecie wideo 2 odcinki, ale nie wiem jak to przerzucić na komputer. Musiałabym chyba zlecić komuś przebranie to najpierw na płytę CD lub pendrive.
Uwielbiałam tę bajkę!

ocenił(a) serial na 8
blue_bird86

*przegranie, a nie przebranie.

blue_bird86

Dzięki, właśnie widziałam na YT :D tak, potrzebna jest przegrywarka VHS-DVD, mam taką w domu, ale nigdy nie użyłam, muszę kiedyś znaleźć czas i przegrzebać się przez wszystkie stare bajki :D są oczywiście też jeszcze punkty które się tym wciąż zajmują, myślę, że to groszowe sprawy, bo to tylko kwestia puszczenia materiału żeby się przegrał :)

ocenił(a) serial na 8
Prawdziwa_Magdalena

Wrzuciłam jeszcze jeden fragment:
https://youtu.be/SnZbdnF5kuU
Może któregoś dnia uda mi się zgrać to jak należy i w całości.

Prawdziwa_Magdalena

Ciesz się, bo ja znalazłem dopiero teraz :D. Najlepsza bajka. Pamiętam Puszka z dzwoneczkiem u szyi, lisa i chyba najgorszego wroga wiewiórek łasicę, która mogła ścigać je po drzewach. Był też odcinek z wężem nad wodą i jeżozwierzem, którego wszyscy się bali, bo kłuł swoimi kolcami, ale chyba uratował Puszka przed lisem w ciężkiej walce.