PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=134653}

W kamiennym kręgu

Ciranda de Pedra
1981
5,6 312  ocen
5,6 10 1 312
W kamiennym kręgu
powrót do forum serialu W kamiennym kręgu

Akcja serialu rozgrywa się w latach 40. XX wieku i przedstawia środowisku brazylijskich wyższych sfer zamieszkujących São Paulo. Główną bohaterką jest Virginia (w tej roli znana z telenoweli Niewolnica Isaura Lucelia Santos), która po wielu latach życia ze swoją matką zmuszona jest z powodu jej choroby zamieszkać u swego ojca, bogatego mecenasa Prado. Młoda dziewczyna musi stawić czoła upokorzeniom, jakich doznaje ze strony swojego ojca, sióstr oraz głównej gospodyni domu, sympatyzującej z nazistami Frau Herty. Virginia ostatecznie znajduje ukojenie w miłości, ale wcześniej odkrywa mroczne tajemnice swojego dzieciństwa.

ocenił(a) serial na 8
aro7777

Virginia była moją ulubioną bohaterką!

aro7777

Nedzna imitacja kutowej "Niewolnicy Isaury" Ogladajac to dzieckiem bedac, poczulem sie, jakby mi ktos sztylet w piers wrazil...

Havard

niepoważnyś waćpan. z "Niewolnicy Isaury" ma to tylko kilku aktorów. pod tym kątem patrząc każdy film rodzimej produkcji byłby nędzną imitacją poprzedniego, bo ci sami aktorzy występują.

użytkownik usunięty
aro7777

Przeczytałam książkę na podstawie której był powstał ten serial. Książka jest okropna i jakby zeszpeciła mi ten serial, o którym mam dobre wspomnienia, że aż załuję, że ją przeczytałam. Fabuła serialu tylko z grubsza (bardzo, bardzo z grubsza) zgadza się z książką. W książce Virginia plącze się po życiu i nie wie co ze sobą zrobić. W nikim się nie zakochała, a jeśli nawet to i tak nic z tego nie wyszło. Została tłumaczką i wyjechała do USA. No i nikt jej tam specjalnie nie upokarzał.