PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=367031}

Włatcy móch

2006 - 2011
5,9 57 tys. ocen
5,9 10 1 56624
2,8 13 krytyków
Włatcy móch
powrót do forum serialu Włatcy móch

a potem dzieci wychodzą na pijaków ................................................................................ .......

Terminator_T_101

Tak od razu po obejrzeniu jednego czy dwóch odcinków kieruje nas to na stronę pijaków.Wy mnie po prostu rozwalacie takimi tematami że,,zrobi to z nas pijaków''albo,,zrobi z nas analfabetę''.To zwykła satyra dzieci szkolnych,nie bierze się tego poważnie.A co do pijaków itp to wasz wybór czy będziecie chodzić do budki i kupować dębowe mocne czy będziesz chodzić do dobrej pracy i zarabiać 1000 na miesiaka.

Pif_Paf

Wbrew pozorom ta kreskówka, chociaż humor pozornie ma prymitywny, potrafi trafic do kazdego kto potrafi popatrzec na film z odrobiną dystansu. Po za tym w serialu często pojawiają się żarty wymagające jakiejś wiedzy, i wyłapane zostaną tylko przez osoby znające choc troche historie (Chociażby: "Czesio przygotowuje ostateczne rozwiązanie" ;] ].
Juz pomine kwestie odniesien do aktualnej sytuacji politycznej, i paru innych spraw. Nie twierdze, że jest to serial specjalnie ambitny, bo w istocie nie jest. Ale wrzucanie go do szufladki: "Dla analfabetow" to spora przesada.

ocenił(a) serial na 8
Innoame

"(Chociażby: "Czesio przygotowuje ostateczne rozwiązanie" ;] ]."

Dokładnie. Mnie powalił tekst Anusiaka w odcinku "Pozytywne wibracje" (odnośnie tego, kto ma przelecieć panią Frau):

Konieczko: Znacie kogoś, kto się nie będzie brzydził?
Anusiak: Na mojego starego nie liczcie.

Ojciec Anusiaka jest wzorowany na Lepperze, tudzież innym Łyżwińskim. Kapitalne nawiązanie do seksafery, wychwyciłem je dopiero za drugim, czy trzecim razem :).

Terminator_T_101

to nie jest film dla dzieci, tylko kreskowka dla doroslych. Drazni mnie ta polska ingorancja w temacie animacji i szufladkowanie jej jako produktu dla dzieci. W tej samej grupie jest family guy nadawany w usa w prime timie i dla dzieci totalnie nieatrakcyjny. Swoja droga ktore dziecko zrozumie aluzje polityczne south parku?
Rodzice sa po to by dzieci ogladaly filmy dla dzieci, gdy brak ich kontroli dzieja sie rozne rzeczy, ale to nie wina tworcow jest.

Terminator_T_101

ile razy trzeba przypominać, że to NIE JEST BAJKA DLA DZIECI?? Więc nie mogą wyjść na pijaków, bo nie powinni jej oglądać!! Jeeeny ludzie :/

Daisy_12

Prawdopodobnie najgorszy serial jaki stworzono(2/10), już chyba wole klan, gdyż oglądają go stare grzyby(z całym szacunkiem), które rzadko wychodzą z domu i nie są groźne dla otoczenia. Natomiast z „fanami” Czesia i reszty tych obszczymurków mam kontakt w szkole. Podniecają się wciąż tymi samymi tekstami(uważając to za bardzo zabawne(„Bo ona nie ma Wacka!”), słuchają mp3 z Czesiem i ogólnie poziomem inteligencji utożsamiając się z bohaterami tego „dzieła”.

Możliwe, że jest to humor z wyższej półki i ja do niej nie dosięgam(choć mam wrażenie, iż jest odwrotnie). Podobno mamy do tego podchodzić z dystansem, podobno jest tu ukryte dno, no cóż, wszelkie aluzje polityczne tudzież odnoszące się do kultury czy historii wydają mi się okropnie płytkie. Nie trzeba posiadać większej wiedzy historycznej, żeby zorientować się w tych „aluzjach”- vide Ostateczne rozwiązanie Czesia....

Jeśli ktoś uważa np. Czesia za wzór do naśladowania i nie jest w stanie znaleźć sobie lepszego autorytetu- to naprawdę niepokoję się o jego iloraz inteligencji....

Pozdrawiam wszystkich niedorozwiniętych fanów Czesia....

Paratrooper

Ludzie! Przecież to tylko film! On nie ma być ciekawy, interesujący, cudowny, fascynujący tylko... hmm... śmieszny xD

Paratrooper

tak mysle, ze chyba jestes fanem Wajdy, Kawalerowicza i Zanussiego. To sie na nich skup i na ich 2 3 6 89 dnie. Ten serial nie niesie wielkiej glebi, jest PO PROSTU smieszny. Ta smiesznosc podana jest w dosc niekonwencjonalnej ramie, turpistyczna to chyba troche za wiele, chociaz Czesio?:)
Dobry produkt, ktory sie sprzedal w obce kraje ot co.

Po prawdzie mi tez troche brak tego czym byly arystofanesowskie piesni, ale coz, mamy 21 wiek i takie towary sie nie sprzedaja.

dusicielka

Nie jestem fanem żadnego z tych reżyserów, ani tym bardziej ich filmów(Katyń- porażka...). A wracając do Władców- Wg mnie, ta bajka nie jest po prostu śmieszna, więc pozostaje tylko niesmak...

A co do turpizmu w odniesieniu do Władców- choćbym nie wiem jak chciał, nie mogę się z Tobą nie zgodzić. :D

dusicielka

koleś ja dobrze mówie in wcale nie jestem fanem tych reżyserów ja lubie filmy sciene fiction i ojca chrzestnego

Terminator_T_101

łooo, szaleństwo. mam ci sie poklonic czy jak? Pominawszy resztę kazdy Polak wie, iż najczęściej rzeczowniki kończące się na a są rodzaju żenskiego, co z kolei rodzi konstatację, że osoba poslugująca się nickiem dusicielka jest plci zenskiej. Proszę zatem o mianowanie mnie jak już kolezanką. Mimo iz nią nie jestem.

ocenił(a) serial na 10
Paratrooper

Tom bajke trzeba z dystansem traktować i troche muzgiem ruszyć jom oglondajonc.

jarema_4

Jezu, W takim Ty też razie spróbuj popracować mózgiem oglądając tę bajkę. Choć może lepiej by było gdybyś poczytał słownik...

Paratrooper

Ciebie by się przydało użyć słownika nieuku bo ja nie widzę w tym filmie nic ciekawego jakieś głupie teksty tego całego Czesia są żenujące ja oglądam takie filmy jak: Ojciec chrzestny , terminator, milczenie owiec,rocky,i tak dalej

ocenił(a) serial na 10
Terminator_T_101

predator2 i co że oglądasz te fimy? to że je oglądasz nie zmienia faktu że jesteś głupszy jak ustawa przewiduje

jarema_4

cały czas mówisz jakieś bzdury a ty pewnie oglądasz american pie sądząc po twoich komentarzach

jarema_4

mówiłem mózg pisze się przez ó i kto tu jest głupi podniecasz się tekstami w stylu bo ona nie ma wacka ty jesteś głupi i to bardzo

jarema_4

mózg pisze sieę przez ó ja musze się z tym użerać ton jest żenada jeszcze jedno to ja zaczełem tą dyskusję

ocenił(a) serial na 10
Terminator_T_101

Wasz poziom intjelgencji nie pozwala wam zrozumieć Włatców Móch, jesteśće żenujący. Współczuję wam głupoty.

jarema_4

ty jesteś żenujący ten serial choć myślę że to totalne g.......... nie jest wogóle ambitny nie ma zalet lecz mnóstwo wad ani animacja nie jest dobra ani teksty nic

Terminator_T_101

akurat animacji czepic sie nie wypada, gdyz jest swietna. Wypozycz sobie Małą syrenkę. I będzie po placzu

jarema_4

Yyyyyyyyy- masz rację- Nasz(predatora2 i mój:P) wysoki poziom inteligencji faktycznie nie pozwala jarać się totalną głupotą i kretyńskimi tekstami! A, i zamiast martwić się nami, zajmij się lepiej swoją głupotą i.... ortografią!

ocenił(a) serial na 10
Paratrooper

Teksty nie są kretyńskie jeśli się dopatrzy w nich jakichś podtekstów.
Czy nie jest śmieszne:
Kierowca: Noż ku*** jeb*** w d*** mać, wyrósł jak z podziemi!
Pani Frau: Proszę zważać na język. Tu są dzieci!
Kierowca: Hehe, no tak. Pochwalony.

I jeśli widziće w tym tylko przekleństwa i nic więcej no to ja przepraszam ale poprostu jesteście tempi.

jarema_4

W odcinku Gigant:
Rozmowa 2 policjantów
- no i ja mówię do niego "jupi-ka-jej-maderfaker"
-I co?
-Jak to co ? Pouczonko!
:)

Paratrooper

dziękuję za pozdrowienia <hahaha>

ocenił(a) serial na 9
Terminator_T_101

Oj predator ty enteligencie....
Ciekaw jestem dojrzały człowieku ile ty masz lat gdyż zauważyłem ciekawą regułę: im młodsi tym bardziej wyszczekani i oblatani w każdej dziedzinie życia. A ja ci powiem, że po pierwsze serial największą oglądalność ma u wiary... powyżej 40 roku życia. Czy oni są więc debilami? A ty mając jakieś naście lat jesteś po prostu znacznie bardziej dojrzały od nich, chę? Po drugie prowokacja w stylu "a potem dzieci wychodzą na pijaków" wystawia tylko i wyłącznie tobie świadectwo twojej dojrzałości.
Po trzecie piszesz, że serial nie jest ambitny i dlatego to gówno (sorki, g....). Tak, Rocky jest zajebiście ambitny. Młody, przecież ten serial to nie Przebudzenie z Robertem De Niro czy Źródło z Hugh Jackmanem (oj pewnie nie za bardzo wiesz o czym piszę) tylko satyra, rozśmieszacz!
I jeszce jedna uwaga. Napisałeś znawco języka: "mózg pisze sieę przez ó ja musze się z tym użerać ton jest żenada jeszcze jedno to ja zaczełem tą dyskusję" Poijam stylistykę i błędy tzw. klawiaturowe. Zapamiętaj jednak, że dyskusja to słowo rodzaju żeńskiego! Zatem nie tą dyskusję tylko tę dyskusje. Wiem to mimo, iż oglądam omawiany serial choć nie jestem kurwa pijakiem. Oj sory, k.... a nie kurwa. Jak ja się wyrażam przy dzieciach! Pochwalony.

ocenił(a) serial na 1
stasiuvino

stasiuvino ->

Bądź uśpiony. Satyra z prawdziwego zdarzenia nie opiera się na banałach w stylu "Iskra Opole!". Ale to już przemilczę. Inna sprawa, że mówi się nie "dyskusje", ale "dyskusję". Widzisz, najłatwiej w oku innego drzazgę znaleźć...

predator2 ->

Brawo, panocku. Udajesz wspaniałego znawcę filmowego, a gadasz jak prostak. W dodatku będąc po naszej stronie. To nie jest tak, że oni, ci oglądający "Włatców móch", to sami idioci, a u nas święci obrońcy wszelkiego dobra na tym świecie. Co widać w twoim przypadku. A zdanie "a potem dzieci wychodzą na pijaków"? Po prostu śmieszne. Brak argumentacji. Czasami mi się wydaje, że fani WM mają więcej oleju w głowie od ciebie...

fj_1_2

z tym że dzieci wychodzą na pijaków to się pomyliłem w tym filmie naśmiewają się z religii a tego nie wolno a ty w końcu po czyjej jesteś stronie bo mnie obrażasz tak ty byś najlepiej wszystkich mieszał z gównem

Terminator_T_101

a ty stasiuvino cwaniakujesz cały czas no i co że nie napisałem gówno tylko dałem kropki chciałem miec troszkę kultury a jesłi chcesz od tej chwili będę pisał gówno pasuje?.

Terminator_T_101

znam się na filmach lepiej od ciebie jak chcesz możesz przetestować moją wiedzę

ocenił(a) serial na 1
Terminator_T_101

predator2 ->

Taaak? To kiedy po raz pierwszy w historii kinematografii pojawiła się scena pary w łóżku? Czekam na szybką odpowiedź. :)

Terminator_T_101

stasiuvino ty na pewno nie znasz się na filmach jeśli dajesz pile albo hostelowi 10 ty jesteś chyba sadystą jeśli i według ciebie to jest arcydzieło chyba arcy głupota psychopato i w ogóle dajesz byle filmom 10 grindhause death proof jest dużo lepsze niż planet terror

ocenił(a) serial na 10
Terminator_T_101

Ranyyy ale macie problem jednym się podoba film drugim nie o co się tu kłócić:/ i tak ludzie nie zmienią zdania co do tego filmu nawet jakbyście ich niewiadomo jak przekonywali;]
Ja lubię ten serial i tyle z nikim się nie będę kłócić o to żeby go polubił;]

ocenił(a) serial na 10
Terminator_T_101

bez urazy i zapomniałam pozdrowić;p a więc pozdrawiam;]