Proszę każdą osobę, która to ogląda oceniła ten film i podała swój wiek..., jestem ciekaw ile osób dorosłych albo powyżej 16 roku jest tym zainteresowanych.
Moja opinia: Całość nie śmieszy, ale dobija głupotą..., nie ma to porównania z arcydziełem, jakim jest South Park. Nudzi się..., uważam to za badziewie. (piszcie co uważacie i nie komentujcie proszę opinii innych).
Mój wiek: X (Na FW nikomu nie podawałem swojego wieku, niech tak pozostanie).
18 lat. Oglądam dla przyjemności i relaksu. W TV nie oglądam bo zapominam ciągle. Najwyżej na Youtube czy serwisach z odcinkami :P
moj wiek: 18(niepelne za 19dni dokladnie:D )
uwazam ze "włatcy móch" sa super i wogole Czesio jest najlepszy!!
oceniam filmik na 10!!!
Przepraszam ale nie zgodze sie z tym, ze calosc nie smieszy. Prawda ze dobija glupota i moze dlatego uwazam ze jest to taki smieszne...
Szopman i już Ci się ortografia udziela. Poczytałbyś coś sensownego, np. słownik.
Może minęły już prawie dwa lata, ale na naukę nigdy nie jest za późno, toteż spieszę donieść, że pisze się „obejrzałem”, a nie „obejżałem”, a „na razie” pisze się osobno.
Jasne, ze ogladam. Mam tyle lat ile jest napisane u mnie na blogu :) Wiec przy okazji zapraszam.
Wlatcy moch owszem dobija glupota, ale jest przy tym smieszne. I nawet lepsze od southparku. Czesio nigdy sie nie znudzi.
Poza tym to jest forum i komentowanie opinii innych jest elementem dyskusji.
Pozrawiam :)
Ten cały serial to wielki kawałek gów** nie wiem jak możecie porównywać to do SP ;/
Poziom wypowiedzi na wysokim poziomie;] To lubie... A ludzie piszą że fani Włatców to analfabeci i idioci;] A porównanie do SP-to chodzi o podobną,bardo prostą grafike i o sam fakt że jest mowa o uczniach w szkole.No i chodzi też o to że to nie jest bajka dla dzieci...
South park to lipa. "Włatcy móch" to MISTRZOSTWO śWIATA. Nie sztuka wrzucić pare tematów o sraniu, kupie i k..wić co drugie słowo. Dawkowane bluzgi w odpowiednim momencie, wyobraźnia, wyczucie, i chociażby intonacja, każdy ma swój za..bisty sposób mówienia, dla mnie klimacik nie do przebicia. łyka ten kto łyka, napewno nie ci co wolą kitcaty. Czekam na każdy odcinek z ustawionym budzikiem i w zasadzie nic innego nie oglądam w telewizji, może oprócz "Majewskiego" i "łossskot u".
Oglądam Ten film Animowany na tv4 , Jest Z.a.j.e.b.i.s.t.y , najlepszy Czesio
South Park, pomimo że ze znanych mi kreskówek dla dorosłych wypada zdecydowanie najgorzej, jakby nie patrzeć przebija Włatców Móch pod każdym względem (a w sumie to jaka kreskówka jej nie przebija). We włatcach moch postacie są płaskie jak sprite'y (i nie chodzi mi o grafikę, tylko że wszystkie postacie, poza Czesiem, są wyraźnie nijakie. Szablonowe i nudne). W South Parku każda z postaci ma jakąś swoją historię, ma jakieś cechy, wady, zalety. Wszystko jest dopracowane. Tutaj takie nie-wiadomo-co.
Przyłączam się do wypowiedzi. "South Park" to lipa!!
"Włatcy móch" są thebeściarscy!!
1/10
Za:
Rysunek(nie wymagam tam kreski Rembrandta czy Picasso, namiętnie oglądam SP, Family Guy czy Futuramę, w WM dla mnie poziom rysunku jest jednak żenująco-odpychający)
Głosy postaci(słuchając bohaterów cały czas miałem wrażenie, że oglądam "Samych swoich")
Poziom żartów(pozostawię bez komentarza)
Omijanie tematów(bo o tym sie nie mówi)
Zaznaczam, iż jest to moja skrajnie subiektywna opinia!
Rysunek - no tak rzecz jasna kreska SP jest wspaniała, wiernie oddaje rzeczywistość, postacie poruszaja sie w sposób naturalny jaaaaasne...
Poziom żartów - żarty o obciąganiu psom, biciu niepełnosprawnych dzieci, pierdzeniu, jedzeniu psich odchodów - hmmm to Włatcy Móch ?? nie!! to Twój South park..
Omijanie tematów - no oczywiście najlepiej wziąć kilka tematów na topie, napluc na parę osób publicznych i od razu znajdzie sie grupa podniecajacych sie tym ludzi...
Głosy postaci - w tym przypadku Twóją opinię szanuję, moga się one podobać lub nie, Tobię sie nie podobają ok nic do tego nie mam. Natomiast wszystko co napisałeś powyzej to stek bzdur zakładajac oczywscie ze lubisz SP(a tak zrozumialem z Twojego posta), bo w przeciwnym wypadku zwracam honor...
Rysunek - tu akurat na plus dla Włatców Móch. Stylowo i dosyć oryginalnie, nie chodzi przecież o wierne odtworzenie rzeczywistości (tak samo jak w SP, Simpsonach czy Przygodach Fry'a), tylko o to żeby kreska nie odstraszała. Widać że graficy się nie przyłożyli, raptem 6 modeli na krzyż i w niektórych miejscach widać te śmieszne nałożone sprite'y ale można się przyzwyczaić.
Poziom żartów - żarty o obciąganiu psom (czerwona rakieta :D), żarty z niepełnosprawnych. Pewnie że to nie jest szczyt wysublimowanego humoru, ale mnie akurat śmieszy - widać wymagający nie jestem. Za to WM też nie starają się być grzeczni, tylko akurat z humorem to nie ma nic wspólnego. Co innego 'krytykować' żartobliwie a co innego parę słów (powszechnie używanych za wulgarne) wrzuconych bez ładu i składu. Cytuję, żenująco nieśmieszne - "Spier***j pedałko". Jeśli kogoś śmieszą takie rzeczy to powinien cofnąć się w piękne czasy przedszkola (ale tacy ludzie idą spać po 22, więc bajka też nie dla nich).
Omijanie tematów - jeżeli robi się to śmieszny, stylowy sposób to jestem jak najbardziej za (tak jak to dzieje się np. w Simpsonach czy Głowie Rodziny). WM nie nawiązują do aktualnych wydarzeń, znając możliwości scenarzysty nie wyszło by z tego nic interesującego.
Głosy postaci - denerwująco charczące. Nic dodać, nic ująć. Do tego wkurzający głos tego jąkały.
Reasumując - dno.
Poziom żartów - czyli podsumowując jesli bohater kreskowki bluzga na Saddama to jest ok jesli bluzga na drugiego bohatera kreskowki, ktory nie jest postacią publiczną ani nie reprezentuje sobą jakiegos społecznego zjawiska to jest be ?? Pogratulowac logiki :/
Omijanie tematów - Zrozum wreszcie ze nie wszystko musi nawiazywac do aktualnych wydarzeń, czy fantastyke i filmy historyczne tez skrytykujesz za to ze omijaja tematy ??
Głosy postaci - a jak ma mówic jąkała ?? Płynnie ??
Reasumuując - jak sam napisałes jest to kreskowka dla tych ktorzy chca cofnąć się w piękne czasy przedszkola. Ja sie z tym zgadzam.Jest to wlasnie animacja ktora pozwala z dystansem podejsc do siebie. Uwazasz sie za doroslego i dojrzalego wszystko co dziecinne jest dla ciebie ble ? pewnie tak. W takim razie współczuje...
Poziom zartów - zupełnie nie o to mi chodziło. Nie chodzi mi o temat żartów tylko o ich poziom. Nie obchodzi mnie czy żartują z Papieża, Toma Cruise czy z samych siebie. Chodzi mi o sposób w jaki to robią, a we WM robią to wyjątkowo nieudolnie (wspomniane już 'spier****j pedałko' - gdzie tu żart, dowcip, cokolwiek?).
Omijanie tematów - powiedziałem że dobrze że twórcy WM nie nawiązują do aktualnych wydarzeń bo patrząc na ogólny poziom humoru w tej kreskówce, nie wyszło by z tego nic 'strawnego'.
Głosy postaci - Denerwuje mnie że się jąka.
P.S. Nie uważam się za dorosłego, lubię obejrzeć coś prostego i przyjemnego żeby dać odpoczać umysłowi (w sumie i tak za dużo pracy to on nie ma), ale ciężko powiedzieć żeby WM zapewnili mi dobrą rozrywkę. Kiedy obejrzałem ostatni odcinek, co kilka minut łapałem się za głowę i krzyczałem na głos "O matko?! Czy to naprawdę może kogoś śmieszyć?".
Pozdrawiam jakby nie było, bo zaciekle bronisz swojego zdania w każdym temacie i stawiasz logiczne argumenty :) Jedyna różnica w tym że mamy inny gust.
No i ostatnie zdanie Twojego posta dowodzi ze do niczego nie dojdziemy :) Ja nikomu nie staram się wbic do glowy ze WM to super kreskowka. Rozumiem ze komus moze sie nie podobac. Tylko irytuja mnie stwierdzenia w stylu jesli ktos to oglada jest debilem...
Co do poziomu żartów ja nie widze różnicy pomiedzy SP "red rocket" a WM "ta koza wabi się Leon" :P A pedałka podoba mi się bo własnie wyśmiewa bohaterów. A raczej ich poziom wiedzy na temat seksu. Podobnie jak zart z ostatniego odcinka w którym Konieczko rzuca do wychodzacych z klasy Maslany i Andzeliki "To pewnie będą sie dotykać pisiorami".
Denerwuje Cię że Konieczko się jąka ok. Tylko zauwaz że to nadaje postaci jakis rys indywidualizmu. Podobnie jak Czesiowi, pociągajacemu nosem Anusiakowi, czy genialnemu akcentowi pani Frau :) Niestety nie stwierdziłem tego w SP (gdzie tylko Cartman i Kenny mieli jakies indywidualne cechy w głosie)
Pozdrawiam również.
9/10
20 lat, może czasami humor jest troche prymitywny, ale i tak można boki zrywać ze śmiechu i odprężyć się od szarej rzeczywistości
Tybii, ja 25 mam. A ty to tak troche cwany gapa, nie? Badania dla obopu przeprowadzasz, czy jak? My mamy podawac wiek, a ty sie wstydzisz? Dalem 9/10, a jesli chodzi o laczenie serialu z konkretna grupa wiekowa to jestem ciekaw skad ten pomysl wziales. Jak mialem 15 lat i ogladalem "Misia" to sie smialem, minelo 10 lat i dalej sie na "Misiu" smieje - moze tylko teraz w innych momentach. Kapujesz?
Oglądam, chociaż nie od samego początku.Rozwala mnie po prostu ta bajka :) Ulubionym bohaterem jest Czesio i jego "dzień dobry " :D A lat mam 23.Pozdrawiam !
Wiek 14 lat. Może nie mam 18 ale co z tego?? Nie jestem taka ciemna i głupia żeby potem to naśladować czy nie wiem co jeszcze. Nie wiem co mi się może stać?? Ogłupieje czy co?? Zacznę przeklinać??
Mam swój rozum.
Pewnie znajdą się tacy co mają ponad 18 i będą to krytykować.
Ale co mi tam :)
Przeczytałam jednego posta i tam było coś o ortografii.
Ludzie uwierzcie mi nawet dzieci młodsze od Was starszych o 10lat czasem robią mniej błędów niż Wy(zwracam się tu do tych co się uważają za kogoś wielkiego, bo starszego)za kogoś kto może wszystkich krytykować.
Nie odbierzcie tego ze złej strony :) :) :) Pozdrawiam.
Ps: Wyraziłam tu swoje zdanie :P
25 lat i uwielbiam:) Boskie poczucie humoru, idealne teksty,a co lepsze, tak faktycznie wygląda teraz świat ośmiolatków;)
Pozdrawiam i śmiesznego oglądania!
idealnie trafiona fabula w fantazje chlopcow z glebokiej podstawowki a ponadto postacie sa rozne od siebie i nie ma powielania osobowosci (jak w przypadku south park). teksty zabojcze. gratulacje dla tworcow za posatcie maslany, czesia i pani fral oczywiscie.
polak potrafi!
22 - 10/10.
Byłem fanem serialu - teraz jestem fanatykiem. Wielki ukłon w stronę twórców. WM walą głupotą na każdym kroku - i to jest właśnie w tym najlepsze. Dokładnie tak samo można potraktować wszystko co jest "tak głupie, że aż śmieszne".
Moim zdaniem nie ma po co porównywać South Parku z Włatcami Móch. SP odpada, bo jest amerykańską produkcją, "a wszystko co nie jest Polskie nam szkodzi".
Wpisuje sie, Włatcy Móch z.a.j.e.b.i.s.t.a Bajka,Najlepszy Czesio, Pozdro Dla tych co Oglądają
Jestem fanem ,moja juz byla klasa rowniez zarazila sie Czesiem ! :D mam 19 lat :)
Ta bajka jest genialna, w przeciwieństwie do SP i innych dopasowana do mentalności i poczucia humoru Polaków xD
Mam 20 lat i uwielbiam tą bajke. Moja ocena 10/10. Dziwne że autor tego postu prosi o podanie wieku, ale sam swojego nie chce podać. Może troche żadać lustracji ale bać się swoją teczke pokazać. Widać mania teczek mnie też dopadła :)
sory za błąd w moim komentarzu: wina kompa. Miało byc "Może troche przesadzam ale to jak żądać..."
Nie wazne ile mam lat- nie wiem, co to ma do rzeczy. Zapewniam Cię, ze serial podoba sie nie tylko dzieciom. Sama na co dzien nie lubie wulgarnego ani prymitywnego humoru, a jednak uwazam, ze serial jest swietny (w przewazajacej wiekszosci odcinkow- nie wszystkie sa rownie smieszne). A to przede wszystkim dlatego, ze wcale nie ma na celu propagowania przedstawioanych zachowan, ale przeciwnie - ma stanowic swoisty rodzaj metakomentarza i - nieraz mocno pesymistycznej i ostrej -krytyki! Pokazywane sytuacje maja w zamierzeniu twórców byc glupie, absurdalne, beznadziejne i badziewne, bo taka jest nasza rzeczywistosc. Zreszta, niestety(?) wspolczesne dzieci tak wlasnie mowia, zachowuja sie i mysla - wiem cos o tym, bo na codzien z nimi pracuje. Jezeli ktorys z bohaterow mowi "a ty zjadasz kupy kup" to jest dokladny cytat z zartow dzieci i ma osmieszac absurd ich myslenia- smiejemy sie z wlasnie z glupoty, obrzydliwosci i absurdu tego tekstu, a nie z jego wyrafinowania. To moze smieszyc badz nie, zwl jesli sie podchodzi do tego bez dystansu, ale faktem jest, ze tak wyglada swiat wspolczesnych dzieci, wlasnie takimi prawami sie rzadzi i hipokryzja jest udawac, ze jest inaczej i ze nasze dzieci nie znaja i nie uzywaja brzydkich slow.Zreszta, ktoz z nas nigdy "sie nie wyzywal" w podstawowce?
To jednak jest tylko pierwszy poziom serialu, najplytszy.
Drugi poziom stanowi przedstawienie poprzez przyzmat swiata dzieci swiata doroslych - juz wcale nie smiesznego, ale smutnego, polskiej rzeczywistosci, jej glupot i absurdow - skostnialego swiata szkoly, pelnego samotnosci domu, krotkowzrocznej polityki. Na tle absurdalnych zachowan dzieci neurasteniczne zachowanie pani Frau wcale nie wydaje sie bardziej logiczne - przeciwnie, absurd i brak racjonalizmu dziecka jest o wiele prawdziwszy i szczerszy niz pseudoracjonalne, a w gruncie rzeczy pozorne, obłudne i pozbawione jakiejkolwiek logiki pozorowane ruchy dorosłych (vide wykopki, picie mleka czy przepisywanie liczb od 1 do 1000 slownie).
W gruncie rzeczy -czego, jak widze, niestety nikt nie dostrzegl - serial oprocz dowcipu i satyry zawiera także gorzka krytyke wspolczesnego swiata, w ktorym wydaje sie miliony na wyscig zbrojen, nowoczesne technologie i polityczne kampanie, a zostawione samopas dzieci nie maja gdzie sie bawic i musza biegac po obskurnych podworkach i we wlasnym gronie rozwiazywac problemy, ktore je zajmuja, bo nie maja do kogo sie zwrocic ze swoimi pytaniami (vide Hitler, Hiroszima, dojrzewanie, miesiaczka, alkoholizm, smierc...). Do tego tworcy na kazdym kroku wykazuja sie znakomita znajomoscia zarowno polskich realiow, jak i zycia dzieci, ich swiata, mentalnosci i codziennych spraw. Udaje im sie wychwycic wszystkie drobne zachowania, gesty, szczegoly i szczegoliki, ktore nadaja smak temu serialowi. Niestety, do tego potrzeba skupienia i checi, aby to wszystko wychwycic, a nie kazdy ja ma (i nie kazdy musi ja miec).
Za taką wypowiedź składam gratulacje, widać można powiedzieć coś więcej niż "Czesio jest z.a.j.e.b.i.s.t.y". Brawo za chęci i inteligentną obronę serialu. :)