Po obejrzeniu przeze mnie 33 odcinków serialu, na pierwszy plan wysuwają się u mnie Marcel i Pułkownik, sa drugoplanowi, ale świetni jako komediowy duet:D Równie super jest higienistka, a takze Maślana, chyba najnormalniejszy z całe czwórki. Andżelikę też lubię, moim zdaniem ma lepsze teksty od chłopaków, a połączenie tego z amerykanskimi naleciałosciami "zaraz walnę vomit" Miażdży:D Raz nawet mi sie jej żal zrobiło, jak ktoś jej wytknał niepolskie pochodzenie i jak trafiła do sierocińca.
Na drugim biegunie jest czesio (tak, tak, to on) którego przestałem lubić po "Pszypadku czesława" (morderca!), nie przepadam za Przekliniakiem, którego trudno się słucha z cenzurą, poza tym wkurza mnie trochę pani Frał i Konieczko który ma beznadziejny głos i sie strasznie jąka.
Natomiast postaci trzecioplanowe (Mikołaj, dróh Boróh, rolnik z "Wykopków" itd) są bez wyjątku super:D
A jakie są wasze typy?
Moje ulubione postacie to:
1. Pani Frał - uwielbiam sceny z jej udziałem, jej zaciąganie i to, że uważa się za wielkiego pedagoga, a jedyne, co jej dobrze wychodzi w stosunku do uczniów, to wrzeszczenie na nich
2. Maślana - najciekawszy z głównych bohaterów
3. Andżelika - fantastyczny kontrapunkt dla głównej 4
lubię też pozostałą 3 głównych bohaterów, mniej więcej na równi
Nie lubię:
1. Przekliniaka - najgorsze odcinki to z reguły te, gdzie jest on, a najgorszy w ogóle jest ten z nim na pierwszym planie - "Ekskumancja"
2. pozostałych maskotek (mimo wszystko, lubię odcinek "Gigant")
3. czasem Pułkownika i Higienistki
Ulubione:
1: Marcel & Pułkownik - doskonały duet komediowy, wyśmienite teksty i naprawdę pozytywne wrażenie, szacun :)
2: Konieczko - najmniej doceniany z chłopaków, ale lubię te jego wymądrzanie się :)
3: Czesio - standard...
Nie lubię
...
Bliźniaków z Ekskumancji? :)
Ulubieni: Czesio, Przekliniak, Maślana, Marcel, pani Frał.
Nie lubię Andżeliki.
no to teraz ja podam swoje typy.
Moje ulubione postacie to:
-Czesio - tu absolutnie nie muszę niczego wyjaśniać,
-Pani Frał - ten wschodni akcent,
-Satanista - ta postać ma fajny wygląd i ubranie, bardzo charakterystyczny głos, a jego niektóre teksty wymiatają(Ave Satan,musimy się tym...wysmarować!)
-Marcel - przypomina mi trochę Ferdka Kiepskiego ze Swiata według Kiepskich. Tak jak i on Marcel jest pijakiem uzależnionym od piwa. Tak jak w przypadku satanisty podoba mi się w nim jego wygląd i wygłaszane przez niego teksty.
Natomiast najbardziej nielubiane przeze mnie postacie to:
-Maślana(za antypatriotyczne gesty typu podziwianie Hitlera i Stalina,cenienie sobie zagranicznych rzeczy znacznie bardziej niż tych polskich,czy przede wszystkim obstawianie u buckhmachera,że Polacy przegrają wysoko ze swoimi grupowymi rywalami w piłce nożnej),
Andżelika - jakoś tak nie wiem czemu, ale mi się ta postać nie podoba.Denerwuje mnie też u niej to,(co zresztą jest typowe dla amerykanów)iż jest przesadnie zapatrzona w swój kraj.
Ulubione: różne: pani Frał, Konieczko, Anusiak, Czesio, Higienistka, itd.
Najbardziej nielubiane: wszystkie maskotki, poza tym jeszcze kierowca autobusu: śmieszny, ale mimo to nie podoba mi się, jest taki podejrzany i kontrowersyjny (podejrzany i kontrowersyjny -> zresztą jak wszyscy bohaterowie tego serialu ;-) ).
1. Czesio
2. Maślana
3. Konieczko
4. Anusiak
5. Higienistka
6. Marcel
7. Pułkownik
mnie najbardziej śmieszą teksty Anusiaka i Marcela. przekliniak bez cenzury jest spoko ale jako postać drugo lub trzecioplanowa... Czesio i maślana z andżeliką na równi. nie lubię konieczki bo sie drze, pani frau i pułkownik w miare wysoko.... A Rolnik i Babcia anusiaka za zadko występują:D:D rodzice przeciętni. Zauważyliście ze dobry odcinek w duzym stopniu jest związany ze szkołą... albo w klasie albo na wycieczkach klasowych... gdy występują wszyscy z czołówki
Mnie strasznie irytuje Miś Przekliniak.
A najbardziej darze sympatią Andżelike, Higienistke i Maślane.
Wszystkie postacie, zwłaszcza Czesio (notabene charakter i IQ żywcem ściągnięte z southparkowego Ike'a), straszliwie IMO irytują.
Nikt tu jeszcze nie wymienił Zajkowskiego!! Chyba, że coś przegapiłam;)
Ja najbardziej lubię właśnie Zajkosia, Maślanę, Panią Frau i Andżelikę. Nie przepadam za to za Przekliniakiem.
Moje typy nieco się zmieniły, więc chciałbym je zaktualizować.Ostatnio bowiem polubiłem jakoś bardziej policjantów(za świetny występ w odcinku egzekucja)i pułkownika, natomiast po ostatnich odcinkach już Czesio nie jest moim ulubionym bohaterem,ani nie zalicza się też do moich ulubionych postaci,a do tych najbardziej przeze mnie nielubianych do Maślany i andrzeliki dołaczył ostatnio miś przekliniak.
Całe szczęście, w najnowszym sezonie pojawił się tylko raz.Pozdrawiam.
U mnie jest tak:
Lubię:
-Czesia (lubię jego głos i lubię go, ponieważ jest zombie)
-Higienistkę (Lubię ją, bo jest miła, sympatyczna i zajebista poprostu)
-Przekliniaka (Lubię go, jak klnie)
-Marcela (Lubię go, zwłaszcza jak pije piwo)
-Maślanę (Lubię go, bo to spoko ziomek)
Nie lubię:
-Pani Frał (Nie lubię jej, bo jest cholernie żałosna i pojebana)
-Zajkowskiego (Nie lubię go, bo to pedał jakich mało)
-Przytulaska (Nie lubię go, bo się podlizuje i się zachowuje jak gej)
Cześć
oto moja lista postaci
lubie:
Czesio - jest on nie kumaty nigdy nie wie o co chodzi ma fajny głos ma super teksty itd. zajebista postać
Maślana - poprostu go lubie
Anusiak - wiejski chłopak wulgarny i agresywny jest zajebisty
Pani Frau/Zakonnica - zaciąga(kaleczy język) nie lubi głównej czwórki jest zajebista
Higienistka - jest bardzo miła dla chłopców i zawsze chętna do pomocy
Marcel i Półkownik - ekstra duet są zajebiści jedne z najlepszych postaci w serialu niestety ostatnią są bardzo rzadko.
Policjańci - są zajefajni śledczy którzy nie umieją rozwiązać rzadnej sprawy
Zajkowski - głupek który cały czas nabiera się na kawały chłopaków totalna baba jak mówią chłopacy
Andżelika i Karolina - fajny duet
Satanista - (Ave satan) jest zajebisty
Miś przekliniak - super przeklina i zawsze jest chętny pomóc Czesiowi tak jak Marcel i Półkownik
Kloszard - fajny żulek szkoda że tak rzado występuje
Ksiądz - jest zajebiście chsześcijański
Romek - fajny chłopak w okresie dojżewania
Babcia Anusiaka - jest zajebista odcinek z pierogami i wioha były zajebiste to jedne z moich ulubionych odcinków
nie lubie
Konieczko - jąkała okularnik i naukowiec od siedmiu boleści
To chyba na tyle:)