https://www.youtube.com/watch?v=QpjTIFD9hmc
Zapowiedź 8 odcinka gdzie Sauron pojedynkuję się z Galadrielą, ma koronę i miecz Adara ale nie tylko jeśli zatrzymacie w 33 sekundzie dostrzeżecie że nosi też jego strój. Tak więc są 2 możliwości, że Adar od dawna nie żyje a obecny "Adar" to złudzenie Saurona, ale to nie powiem byłoby zbyt idiotyczne nawet na tych żółtodziobów, opcja druga, Sauron skrycie go zabiję i wcieli się w niego. Opcja prawdopodobna ale też słaba fabularnie.
Myślę, że scena w 33 sekundzie to jakieś machlojki Saurona w umyśle Galadriela. Mógł tam przyjąć postać Adara i próbować na nią jakoś wpłynąć no bo jakby go zabił to po co mu
jego rzeczy? Nie są w żaden sposób specjalne chyba, że liczy się styl ;) W normalnej rzeczywistości raczej nie powinien móc zmieniać postaci tak szybko. A Adar pewnie przeżyje, może się jeszcze mu przydać.
Już to mieliśmy w finale 1 sezonu, znów to samo? No w sumie jest to możliwe z takimi showrunnerami.
https://www.youtube.com/watch?v=HFfiDuDhSew tu jest inne promo. Jednak nikt nie ma racji. To nie jest zbroja Adara, miecz też raczej nie, jego pierścienia też nie widzę nigdzie. Wydaje się, że Sauron ma tylko koronę. Więć jeśli Adar nie żyje lub jest więźniem czy coś to gdzie jest pierścień?
Zawsze możesz wrócić do oglądania "Korony królów" lub "Smoleńsk". To lepsza fantasy i zrobiona po polsku.
no a okazało się, że po prostu go zabiły sfrustrowane uruki więc najlepsze rozwiązanie tej kwestii
co było do przewidzenia od 5 odcinków co najmniej ... ziew fabularny, jak przy co drugiej scenie w tym serialu
Tak. Skoro musiał zginąć to krąg ładnie się zamknął. Miałem nadzieję na większą ingerencję Saurona ale cóż. No i przyboczny Adara też za chwilę pożałował 'swojej' decyzji. Pięknie.
To tylko pokazuje jak scena z 1 odcinka jest beznadzieja od początku mógł nad nimi panować strachem jak było u Tolkiena, ale dostaliśmy jakieś głupie historyjki z glutem....
1 scena była pewnie po to, aby wprowadzić relacje sauron-orkowie, aby było wiadomo skąd ich zna. Co do historyjek z glutem, ja to widzę tak: Sauron był rozkojarzony podbojem świata i nie poświęcał orkom uwagi, Adar to wykorzystał i ich przejął dla siebie. Adar był po to aby czarny elf miał swój wątek i aby przyprowadzić orków do Eregionu i tam paść z ich rąk.
Wątek Adara to chyba nawet lepszy pomysł scenarzystów niż to uwodzenie Celebrimbora i przepychanki Durina-ojca i Durina-syna. Adar to kapitalna, złożona postać. Niedopowiedziana jak wiersz. Tragiczna i wzruszająca.
Właśnie. Ciekawi mnie kiedy mieli urwać jego wątek.. Simon Tolkien niby przedłużył jego żywot..
Lepsze to bo juz widać że nie mieli pomysłu, zrobili z niego idiotę na siłę, strach co by zrobili dalej a to ich jedyna oryginalna postać co do której czułem sympatię.
Powiedz. Zastanawiam się czy tobie mistrzu scenariuszy udało Ci się zrobić kiedyś kupę bez posrania sobie gaci? Wątpię. Nawet chyba rąk przy tym nie myjesz bo cuchnie.