PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6683
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Czy Wam też się podobają piosenki z tej telenoweli?
Mnie chyba najbardziej "Voy por ti" Leona.

Czy to możliwe, że to są covery jakiś znanych piosenek? bo słuchając tego "Voy por ti" albo
"Juntos somos mas" miałam wrażenie, że już gdzieś słyszałam tę melodię. A Wy?

apffel

Mi się podoba Voy por ti Leona i Violi, oraz samo wykonanie Jorga, oraz Podemos. ♥

użytkownik usunięty
apffel

Mi też Voy por ti:) Genialne

ocenił(a) serial na 6
apffel

Jak dla mnie są genialne, aż nie moge sie powstrzymać od śpiewania, co jest dosyć przełomowe, bo do tej pory tzw muzyki popularnej nie słuchałam w ogóle, nie mówiąc juz o podsoiewywaniu. Osluchalam sie niemożliwie dużo na yt, kazda piosenkę z 16, w różnych wykonach i całkiem sporo więcej niż kilka razy. Mi też podoba sie voy por to, zwłaszcza tłumaczenie (dobra rada; nie daj Chryste panie nie korzystaj z tekstowa- jak coś to moge ci wysłać tłumaczenie danego czegoś. Voy por to jest tak beznadziejne na tekstowie ze aż łeb boli). Bardziej jednak poruszyło mnie verte de lejos, zajebiste i przez swą odmienność milion razy bardziej romantyczne niż te creo. Cuando me voy jest fajne, takie lekka popowa nuta. Destinada Brillat jest dobre, ale nie w mojej czołówce. Are you ready for the ride wpada w ucho, w dodatku jest odmienne do całej reszty, z takim angielskim akcentem. Ahi estare mi sie bardzo podoba, ale tylko w wykonaniu Jorge (Leona) i Diany Santos, inaczej to nie bardzo. Habla si puedes ładnie brzmi chociaż tekst taki jałowy. A veo veo i junto a ti też milo posłuchać sobie poskakać troche :> pewnie zabrzmiało to jakbym była jakas maniaczka, ale to wszystko jak zaczniesz grzebać na yt, w dodatku mając trackliste, to kwestia paru dni ;3

ocenił(a) serial na 3
Enterraz

*Voy por Ti", nie "Voy Por TO"

ocenił(a) serial na 6
Sissi_Annie_Romy

pisałam ze smartfona a tam jest wszędzie taki słownik, że za cholere go nie wyłączysz a ci z automatu poprawia wszystko co piszesz, czasem na kompletnie absurdalne rzeczy. To pewien kłopot, zwłaszcza jeśli lubi się neologizmy czy obcojęzyczne zwroty. W każdym razie nie miałam już siły poprawiać non stop, wszyscy ogarną o co chodzi :>

ocenił(a) serial na 3
Enterraz

tak ok

Enterraz

masz może tłumaczenie Voy por ti i Verte de lejos bo poszukuje a tamte to badziew :/

Enterraz

Już nie jest bo kilka dni temu wstawiłam tam moje tłumaczenie "Voy por Ti" Bo na tamto nie mogłam patrzeć, nie wspomnę już o czytaniu. Więc jak kogoś interesuję to jest tam dobre tłumaczenie. I też wstawiłam inne jak Verte de lejos, Hoy somos Mas. No i wrzucę Podemos które wczoraj przetłumaczyłam.

ocenił(a) serial na 9
apffel

mi też najbardziej podoba się piosenka Voy por ti Leona <333

ocenił(a) serial na 6
Floweeer

wiesz, że voy por ti jest własną piosenką Jorga Blanco? W serialu po prostu z niej skorzystali, ale skomponował i napisał sam Jorge.

ocenił(a) serial na 9
Enterraz

Wiem właśnie, ale fajna jest :D

ocenił(a) serial na 6
Floweeer

Dlaczego "ale"? Czyzbys sugerowała, ze coś Jorge'a mogłoby być nie fajne? XD

ocenił(a) serial na 9
Enterraz

Nie no co ty, tak mi się tylko powiedziało. Przecież wszystko Jorge'a jest fajne *,* :D

ocenił(a) serial na 6
Floweeer

I TU SIĘ ROZUMIEMY :D:D

ocenił(a) serial na 2
Enterraz

A propos, czy to prawda, że "En mi mundo" wyszło spod pióra Martiny? Gdzieś mi mignęła taka informacja.

ocenił(a) serial na 6
tears_in_heaven

Nie, to nie ona ja napisała, powstało na potrzeby serialu ale nie przez nią ;). Autorskie jest np voy por ti, o innych mi nie wiadomo.

ocenił(a) serial na 2
Enterraz

Tu to jest napisane, w ramce pod tekstem. Ale raczej to nieprawda.

http ://www.tekstowo . pl/piosenka,violetta,en_mi_mundo.html

tears_in_heaven

Sebastián Mellino, Pablo Correa, Ezequiel Bauza, Lorena Brancucci oni są autorami "En mi Mundo" wystarczy zerknąć w wikipedie

ocenił(a) serial na 3
apffel

Juntos Somos Mas to Mash - Up (Mix) "Destinada a Brillar¨" i Algo Suena En Mi" pewnie dlatego brzmi znajomo :)

ocenił(a) serial na 10
apffel

Voy por ti, Podemos. ;D

ocenił(a) serial na 9
Leonetta4ever

Ser Mejor! piosenka z ostatniego odcinka 1 serii :D

apffel

"SER MEJOR"! ;D Jest świetna! :P

ocenił(a) serial na 4
marcelina179

Voy por ti i Ser Mejor. Gdy zobaczyłam finałowy klip z 1 sezonu to aż dech mi zaparło. To było doskonałe! Wspaniała aranżacja, niesamowita choreografia. Cud, miód, orzeszki :D

Lola140392

Tak, tak, tak ! :D

apffel

Mi się podoba podemos , Ser mejor, Habla si puedes, Are you ready for the ride też mi wpadło w ucho, Verte de lejos, Ven y canta w refrenie, Veo veo i te creo mi się spodobało ostatnio :)

apffel

Moje ulubione to Podemos, "Voy por Ti" Te Esperare w wykonaniu Jorge Blanco

ocenił(a) serial na 10
mundovioletty

Dokładnie. Podemos... ;-) i Jeszcze Verte de lejos... Poprostu gdy słucham to tylko to wtedy dla mnie istnieje. Oczywiściw w wykonaniu Jorge ;-)

apffel

Covery? Napewno będą jakiś amatorskich, youtobowych śpiewaków, bo tacy ludzie to chyba zrobią cover każdego utworu. *_*