Tak mnie to jakoś zaciekawiło ;d Jakie są style ubierania się postaci z Violetty?
Przy kilku pomogła mi znajoma, kilku się gdzieś doszukałem i kilku się domyśliłem. Oczywiście-
nie wiem czy dobrze, ja się na tym nie znam ;d
Violetta- I sezon- Dziewczęcy, słodki, romantyczny/ II sezon- Dziewczęcy, słodki, romantyczny
wgl jak nazywają się te spódnice co ona nosi z tyłu długie, z przodu krótkie? Jest na to nazwa? ;d
León- I sezon-/ II sezon-
Tomas-
Diego- Rockowy (?)
Camila- I sezon- hippie, boho, flower power (a właśnie- tu chciałbym jeszcze wiedzieć, czy gdy
przebierała się za emo i punka- są oddzielne nazwy tych stylów np; punkowy? ;d)/ II sezon-
hippie, boho, flower power
Francesca- I sezon-/ II sezon- Bon ton (?)
Ludmiła- I sezon- glam(?), elegancki (?)/ II sezon-glam(?), elegancki (?)
Naty- rockowy
Angie- I sezon- Neo hippie/ II sezon- Neo hippie
Jade- I sezon- Bon ton (?)/ II sezon-
German- I sezon- Klasyczny(?), Elegancki (?)/ II sezon- Klasyczny(?), Elegancki (?)
Pablo- I sezon-/II sezon-
Jackie- gym
Lara- grunge (?)
Esmeralda- Elegancki (?)
Federico- grunge (?)
Napo-
Luca-
Gregorio-I sezon-/II sezon-
Broduey-I sezon-/II sezon-
Lena-I sezon-/II sezon-
Beto-I sezon-/II sezon-
Antonio-I sezon-/II sezon-
Emma-
Olga-
Ramallo-
Pomóżcie, jeżeli możecie ;d
Nie musicie wszystkiego od razu ;d
Weszłam tylko na chwilkę, więc odniosę się tylko do jednej postaci.
Mianowicie, Federico to absolutnie nie jest styl grunge!
Nie wiem, jak nazwać ten jego styl. A charakterystycznym ubraniem dla stylu grunge jest albo flanelowa koszula, albo jakieś grube np. wełniane luźne swetry, jeśli chodzi o buty, to trampki.
Styl Fede w ogóle się gryzie ze stylem grunge, już Leosiowi bliżej do tego stylu z tymi jego koszulami xd
A tak od siebie dodam, uwielbiam ten styl i tę muzykę :3
I u mnie w szafie jest totalne poplątanie stylu grunge z rockowym i metalowym xd
Przede wszystkim ani Fede, ani Lara nie podpadają pod grunge. Grunge to glany, czarne kapelusze, wyciągnięte swetry, koszule w czerwono-czarną kratę, podarte dżinsy, etc. Od biedy dałoby się pod to podciągnąć niektóre stylizacje Naty, ale nawet ona nie ubiera się na grunge'owo, co dopiero porządny Fede i jego marynareczki. On mi bardziej pasuje do stylu zwanego smart casual.
Ta spódnica z tyłu dłuższa nazywa się po prostu asymetryczna, nie ma na to chyba konkretnej nazwy. :D Fran ubiera się często w stylu pin-up. Więcej nie wiem albo nie chce mi się szukać.
"Grunge" to z tej gazety Violetta wziąłem ;d Tam jest napisane, iż Lara nosi chusty w tym stylu.
A co do Fede- ludzie ubierający się w stylu grunge marynarki noszą ;d
Marynarki? Co ty bredzisz? Kurt Cobain na własny ślub przyszedł w piżamie. Oni nie dbali o wizerunek, te stroje były takie jak muzyka - niedbałe, zbuntowane, sprzeciwiające się wszystkim formom, często ponure. Marynarki to nie ten styl. A nawet jeśli, to na pewno nie kolorowe, tylko ciemne, za duże i połatane.
W gazetce napisali też, że Fran ma kasztanowe włosy. ;3 Choćby nie wiem jak kombinować, to nie jest to ten kolor. A co do mody, to bon-ton dziwnie brzmi w odniesieniu do stylu. To się raczej tyczy manier, zachowania przy stole i tak dalej.
A wpisz sobie "Grunge men" xD
Na siłę jakoś można by doszukać kasztanowego odcieniu chyba ;d A jeśli chodzi o bon ton, to chodziło im o opaskę, nie wiem jak z resztą.
Kasztanowy to przecież brąz z odcieniem ciemnego rudego. A Fran ma po prostu czarne. Jak noc, jak kawa, jak heban. Ale na pewno nie jak kasztan.
Jak wpisuję to mi wychodzą jakieś pedałki w sweterkach. To ma być grunge? :D
Niee, na niektórych zdjęciach wychodzą jej brązowe :D Sweterek i już pedał, jaka toleracja ;d http://4.bp.blogspot.com/_MBChQcWA_h4/SxKbwPsP44I/AAAAAAAAAGc/mDRG9_MyVN8/s1600/ marc-by-marc-jacobs-main.jpg - marynarki mają xD
Chłopcze, to koło grunge'a nie stało. Obserwuj: http://cloud.collegefashion.net/wp-content/uploads/2011/12/kurt-cobain-header-2. jpg
Jasne, jasne. Wielkie buntowniki w okularach kujonkach i z szaliczkami przez ramię. Powtarzam - grunge to wygląd obdartusa, flei, a nie wymuskanego chłopczyka w spodniach z garnituru. I obawiam się, że wiem nieco więcej w tej kwestii niż ty, dla odmiany. ;)
To jest przecież kefija. Tradycyjna chusta arabska. Wątpię, żeby miała coś wspólnego z tym stylem, chyba tylko kraciasty wzór.
A co ma piernik do wiatraka? O.o Chustki na głowę to m.in. cecha stylu pin-up, ale w wersji Lary to chyba jej własny styl, mający więcej wspólnego z Arabami właśnie - dla ochrony przed słońcem. :D
Co ma piernik do wiatraka?
www.kaczuszka.co.uk/thumb/krupczatka-wheat-flour-type-450__5901352000043.jpg
Widzisz? Jest wiatrak. Mąka jest z jednym składników na piernik. Jak byłem mały i jadłem piernik miałem wiatraczek obok siebie :D I oto odpowiedź na pytanie. Specjalnie dla ciebie zdjęcia jakiejkolwiek mąki szukałem, doceń to xD
Tak napisali w gazecie, mnie się nie czepaij ;d
i. pinger. pl/pgr141/a01c59920024ac3c51c84019 - ma obwiązaną głowę chustą, zawiązaną kokardą. Chyba o to im chodziło xd
Tak, bo bardzo trudno wpisać hasło 'mąka' w grafikę google, to aż czteroliterowe słowo.
Niech ci będzie, ale obstaję przy swoim zdaniu, że żadna z postaci nie ma nic wspólnego z grungem. Chyba tylko Vilu, jak włosów nie umyje.
Wow! Jestem wzruszona twoim poświęceniem.
Powiedzmy, że się zgadza. Choć nie mam pojęcia, po co ci to.
Nie znam się na stylach xD
Według gazety z Violki, styl Fede to grunge, ale chyba nie, jak to Ewcia napisała...
Ten co se ucho odciął i wysłał narzeczonej, żeby miała chociaż część jego przy sobie? xD
Tak, jak ty piszesz. xD Obejrzyj sobie "Jak dobrze wyglądać nago", on to prowadzi.