PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6679
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Tak mnie to jakoś zaciekawiło ;d Jakie są style ubierania się postaci z Violetty?

Przy kilku pomogła mi znajoma, kilku się gdzieś doszukałem i kilku się domyśliłem. Oczywiście-
nie wiem czy dobrze, ja się na tym nie znam ;d

Violetta- I sezon- Dziewczęcy, słodki, romantyczny/ II sezon- Dziewczęcy, słodki, romantyczny
wgl jak nazywają się te spódnice co ona nosi z tyłu długie, z przodu krótkie? Jest na to nazwa? ;d
León- I sezon-/ II sezon-
Tomas-
Diego- Rockowy (?)
Camila- I sezon- hippie, boho, flower power (a właśnie- tu chciałbym jeszcze wiedzieć, czy gdy
przebierała się za emo i punka- są oddzielne nazwy tych stylów np; punkowy? ;d)/ II sezon-
hippie, boho, flower power
Francesca- I sezon-/ II sezon- Bon ton (?)
Ludmiła- I sezon- glam(?), elegancki (?)/ II sezon-glam(?), elegancki (?)
Naty- rockowy
Angie- I sezon- Neo hippie/ II sezon- Neo hippie
Jade- I sezon- Bon ton (?)/ II sezon-
German- I sezon- Klasyczny(?), Elegancki (?)/ II sezon- Klasyczny(?), Elegancki (?)
Pablo- I sezon-/II sezon-
Jackie- gym
Lara- grunge (?)
Esmeralda- Elegancki (?)
Federico- grunge (?)
Napo-
Luca-
Gregorio-I sezon-/II sezon-
Broduey-I sezon-/II sezon-
Lena-I sezon-/II sezon-
Beto-I sezon-/II sezon-
Antonio-I sezon-/II sezon-
Emma-
Olga-
Ramallo-

Pomóżcie, jeżeli możecie ;d
Nie musicie wszystkiego od razu ;d

Sebek7771

Weszłam tylko na chwilkę, więc odniosę się tylko do jednej postaci.

Mianowicie, Federico to absolutnie nie jest styl grunge!
Nie wiem, jak nazwać ten jego styl. A charakterystycznym ubraniem dla stylu grunge jest albo flanelowa koszula, albo jakieś grube np. wełniane luźne swetry, jeśli chodzi o buty, to trampki.
Styl Fede w ogóle się gryzie ze stylem grunge, już Leosiowi bliżej do tego stylu z tymi jego koszulami xd

A tak od siebie dodam, uwielbiam ten styl i tę muzykę :3
I u mnie w szafie jest totalne poplątanie stylu grunge z rockowym i metalowym xd

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Przede wszystkim ani Fede, ani Lara nie podpadają pod grunge. Grunge to glany, czarne kapelusze, wyciągnięte swetry, koszule w czerwono-czarną kratę, podarte dżinsy, etc. Od biedy dałoby się pod to podciągnąć niektóre stylizacje Naty, ale nawet ona nie ubiera się na grunge'owo, co dopiero porządny Fede i jego marynareczki. On mi bardziej pasuje do stylu zwanego smart casual.
Ta spódnica z tyłu dłuższa nazywa się po prostu asymetryczna, nie ma na to chyba konkretnej nazwy. :D Fran ubiera się często w stylu pin-up. Więcej nie wiem albo nie chce mi się szukać.

tears_in_heaven

"Grunge" to z tej gazety Violetta wziąłem ;d Tam jest napisane, iż Lara nosi chusty w tym stylu.
A co do Fede- ludzie ubierający się w stylu grunge marynarki noszą ;d

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Marynarki? Co ty bredzisz? Kurt Cobain na własny ślub przyszedł w piżamie. Oni nie dbali o wizerunek, te stroje były takie jak muzyka - niedbałe, zbuntowane, sprzeciwiające się wszystkim formom, często ponure. Marynarki to nie ten styl. A nawet jeśli, to na pewno nie kolorowe, tylko ciemne, za duże i połatane.

W gazetce napisali też, że Fran ma kasztanowe włosy. ;3 Choćby nie wiem jak kombinować, to nie jest to ten kolor. A co do mody, to bon-ton dziwnie brzmi w odniesieniu do stylu. To się raczej tyczy manier, zachowania przy stole i tak dalej.

tears_in_heaven

A wpisz sobie "Grunge men" xD
Na siłę jakoś można by doszukać kasztanowego odcieniu chyba ;d A jeśli chodzi o bon ton, to chodziło im o opaskę, nie wiem jak z resztą.

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Kasztanowy to przecież brąz z odcieniem ciemnego rudego. A Fran ma po prostu czarne. Jak noc, jak kawa, jak heban. Ale na pewno nie jak kasztan.
Jak wpisuję to mi wychodzą jakieś pedałki w sweterkach. To ma być grunge? :D

tears_in_heaven

Niee, na niektórych zdjęciach wychodzą jej brązowe :D Sweterek i już pedał, jaka toleracja ;d http://4.bp.blogspot.com/_MBChQcWA_h4/SxKbwPsP44I/AAAAAAAAAGc/mDRG9_MyVN8/s1600/ marc-by-marc-jacobs-main.jpg - marynarki mają xD

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Chłopcze, to koło grunge'a nie stało. Obserwuj: http://cloud.collegefashion.net/wp-content/uploads/2011/12/kurt-cobain-header-2. jpg

tears_in_heaven

Ja wierzę guglowi xD

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Jasne, jasne. Wielkie buntowniki w okularach kujonkach i z szaliczkami przez ramię. Powtarzam - grunge to wygląd obdartusa, flei, a nie wymuskanego chłopczyka w spodniach z garnituru. I obawiam się, że wiem nieco więcej w tej kwestii niż ty, dla odmiany. ;)

tears_in_heaven

Spoko, spoko ;D Ale Lara nosi tą chustę na głowie w stylu grunge, prawda? :D

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

To jest przecież kefija. Tradycyjna chusta arabska. Wątpię, żeby miała coś wspólnego z tym stylem, chyba tylko kraciasty wzór.

tears_in_heaven

Chodzi o sposób, jaki ją zawiązuje. O to, że związuje włosy twarz tą chustą z kokardą ;d

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

A co ma piernik do wiatraka? O.o Chustki na głowę to m.in. cecha stylu pin-up, ale w wersji Lary to chyba jej własny styl, mający więcej wspólnego z Arabami właśnie - dla ochrony przed słońcem. :D

tears_in_heaven

Co ma piernik do wiatraka?
www.kaczuszka.co.uk/thumb/krupczatka-wheat-flour-type-450__5901352000043.jpg
Widzisz? Jest wiatrak. Mąka jest z jednym składników na piernik. Jak byłem mały i jadłem piernik miałem wiatraczek obok siebie :D I oto odpowiedź na pytanie. Specjalnie dla ciebie zdjęcia jakiejkolwiek mąki szukałem, doceń to xD

Tak napisali w gazecie, mnie się nie czepaij ;d
i. pinger. pl/pgr141/a01c59920024ac3c51c84019 - ma obwiązaną głowę chustą, zawiązaną kokardą. Chyba o to im chodziło xd

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Tak, bo bardzo trudno wpisać hasło 'mąka' w grafikę google, to aż czteroliterowe słowo.
Niech ci będzie, ale obstaję przy swoim zdaniu, że żadna z postaci nie ma nic wspólnego z grungem. Chyba tylko Vilu, jak włosów nie umyje.

tears_in_heaven

Przy "ą" trzeba nacisnąć AŻ 2 klawisze! :D

Reszta stylów, które podałem się zgadza? :D

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Wow! Jestem wzruszona twoim poświęceniem.
Powiedzmy, że się zgadza. Choć nie mam pojęcia, po co ci to.

tears_in_heaven

Chcę być V-lover, który wie wszystko o postaciach :D

ocenił(a) serial na 10
Sebek7771

Olga - gosposiowy. XD Jak kto woli: woźna stajl. XD

Skailes

WOŹNA STAJLL XDDDDDD GENIUSZ XDDDDDDDDDDD

ocenił(a) serial na 10
Sebek7771

Przedawkowałam gimpazę. XD

Skailes

Widać :D

Skailes

Hahah...
A jaka to może być marka?

Sebek7771

Nie znam się na stylach xD

Według gazety z Violki, styl Fede to grunge, ale chyba nie, jak to Ewcia napisała...

ocenił(a) serial na 3
Sebek7771

Skąd wy znacie tyle nazw na te style? o.O

ocenił(a) serial na 2
KeThA

Ja od dawna podejrzewam, że Sebek jest fanem mody. I że wygląda jak Gok Wan.

ocenił(a) serial na 3
tears_in_heaven

Ten co se ucho odciął i wysłał narzeczonej, żeby miała chociaż część jego przy sobie? xD

ocenił(a) serial na 2
KeThA

Nie van Gogh, tylko Gok Wan. xDD

KeThA

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

tears_in_heaven

Zlituj się kobieto ;_;

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

To świetny stylista! Podziwiam go, serio.

tears_in_heaven

Ja się nie znam na modzie xD

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Wiem. :D Ale przypominasz tego gościa ze sposobu mówienia.

tears_in_heaven

Na nim też się nie znam xD Jak on gada? :D

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Tak, jak ty piszesz. xD Obejrzyj sobie "Jak dobrze wyglądać nago", on to prowadzi.

tears_in_heaven

Daj link, na internecie jest tego zbyt wiele ;d

Sebek7771

A te spódnice chyba nazywają się "asymetryczne" ;P

ocenił(a) serial na 3
Sebek7771

Te spódnice/sukienki nazywają się high-low.