No więc, tego, everybody pomarańcze xdd założyłam temat w nadziei, że robie to zanim powstanie milion podobnych. Jako że od dawna optuje za leonettą, chyba nie muszę mówić jak mi się podobał odcinek xd chociaż dubbing był odrobine nie równy ;d;d wasze wrażenia??
ohohohoh aż podbiegłam pod sam telewizor przy tym wydarzeniu.
ale tego można jej pozazdrościć, xd pocałowała cudnego Jorge Blanco. <33
matko to było słodkie. najbardziej romantyczna chwila w całym tym serialu, ale jej zazdroszczę bo jorge jest boski ♥
Jak dubbing się skiepścił to myślałam, że mnie szlak turystyczny trafi, no. Ale na szczęście, później się wyrównał.
Jak zwykle wszyscy wokaliści świata zarywają do Violetty XD Rammalo i Matias boscy, ukirchałam się na tej scenie. A później: przy pocałunku i jak Leon w zapowiedziach mówił do Tomasa że się całował z Violettą - niekontrolowany rechot <3 XD
Nareszcie wszystko idzie jak powinno! :D
Aż mi się smutno zrobiło haha Mimo wszystko chyba jestem za Tomasem. Za prawdziwą miłością! Nie wiem.. może Violetta zakocha się w Leonie, ale na razie widać, że KOCHA tylko TOMASA :D A wie ktoś może czy Tomasz będzie w 2 sezonie? Czy Violetta będzie GO wspominała oglądając swój pamiętnik?
Jeśli Tomas jest prawdziwą miłością to ja od jutra będę uczyć świnie latać.
Kingeels, powiedz mi na czym opiera się "miłość" Tomaszka vel Sześciopaka a.k.a Monobrwi i Violetty? No na czym? Czyż nie na hiper weri romantycznym spojrzeniu w oczy? Na czym jeszcze? Co Tomas dla niej zrobił? Co dla niej poświęcił? Pocieszał ją? Bronił? Poświęcał jej swój czas? Jak dla mnie, to on tylko o niej myślał, na nią patrzył i ciągle przekonywał ją o prawdziwości swojego uczucia i tym, że ona na 100 pro, no musi, no kurczę, MUSI go kochać, bo inaczej by się na niego nie patrzyła maślanym wzroczkiem.
A teraz mi powiedz na czym opiera się miłość Leona i Violetty... Zaufanie, szczerośc, wzajemna opieka... mam wymieniać dalej?
Ja to wszystko rozumiem, ale jakoś do dzisiejszego momentu (bo tyle na razie odcinków obejrzałam ) wydaje mi się, że Viola kocha Tomasa. TO WIDAĆ! A to, że nie mogą się nigdy zgrać ze sobą to inna sprawa. Ale taka jest miłość. Nigdy lekko z nią nie jest. Jak obejrzę cały sezon to może zmienię zdanie, ale na dzień dzisiejszy niczym mnie nie przekonasz.
Mam takie samo zdanie. Leon to zwykły bajerant. Tomas sie stara bardzij uczuciowy, zeby nie Leon i Ludmiła to Violetta i Tomas byliby razem.. Ale, że tamta 2 im przeszkadza to inna sprawa.. Wszytskie nastloatki wpatrzone w tego Leona, ale co się dziwić patrząc na dizsiejsza młodzież.. Jak w sezonie pojaw się Tomas to pewnie i tak bd na koneic zNim, bo stara miłośc nie rdzewieje.
jprdl, Leon to bajerant? to widać, że się zakochał w Vilu, a Tomas się nie stara. Kiedy niby? Pisanie piosenek to nie wszystko, Leon zawsze Vilu wysłucha, pomoże i odda jej swoje miejsce w talentach 21 ♥ a Tomas nie
Jakie z Was lemingi ^^ i Tomas i Leon się nie nadają. To telenovela i i tak każdy będzie z każdym jak w modzie na sukces już się tak zapowiada. Najbardziej denerwujące jest to, że wszyscy do Violoi lgną. I Thomas i Leon kogos lepszego by sobie znaleźli, bo ta Viola tez nie poradna i z Igły robi widły. Leon jak taki ideal to za zajete dizewczyny sie nie bierze! Tomas jest niesmiały i wgl. Leon jets nachalny.. W prawdziwym życiu rzadko się zdarza, że ktos tak poprostu mówi Ci o swoich uczuciach.. I włącza swoją bajere i te teksty.. Jest zbyt wyidealizowany..
hmm... widzę, że nie możesz znaleźć odpowiedzi. Leonowi Vilu się spodobała, od razu gdy ją zobaczył i złapał ją, by nie wjechali na nią skaterzy :)
Musi być taki odważny. Matko przeżywacie ta telenovle. Małolaty z Was. Który chłopak bedzie taki jak Leon.. Zaden do Was nie zagada siedzicie tlyko rpzed telwizorem i bajki oglądacie.. za nauke się wziąć. Wy oceniacie po wyglądzie.. Chyba jakos trzeba zacząć znajomość. Prawdziwe kobiety wolą facetów nieśmiałych, bo zbyt pewni siebie kojarza się tlkyo z takimi, którzy poruchaliby tylko. Nikt nie rpzepada za nachalnymi ludźmi. Ty taka fanka, a nie widzisz jak Leon rpzeszkadzał Tomasowi i Violi na początku.. różne sceny wymyślał, Ludmiła to samo. Jesteście tlyko dziećmi ja rozumiem , jak dorośniecie to się przekonacie. Ale to jeszcz dopieor za jakies 15 lat. Więc wyobrażajcie to sobie. Tak, tak. Po za tym dziewczynie miło jak chłopak tak na nią patrzy jak na Violette przynajmniej wiadomo, że nic nie jest udawane.. Głupie dzieciaczki ;]
tu MagdaJulka, sorry. Mam dobowy limit :)
Czy Tobie się nie wydaje, że miłość Tomasa i Vilu jest płytka? Jeżeli nie wierzysz, że chłopak pewny siebie się dla kogoś nadaje, to czy miłość od pierwszego wejrzenia istnieje? Czy miłość polegająca tylko na patrzeniu sobie w oczy i na tym, że nie ma się tematów do rozmów może istnieć? Tak by wyglądał związek Vilu i Tomasa. Wy uważacie, że my lubimy Leon za fakt, że jest przystojny? Może jest, ale szału nie ma, widywało się fajniejszych. Lubimy go za to, że się tak stara o nią.
Nie nie wydaje mi się. Dwa odeminne charaktery.. Już to mówiłam. Ja wole typ facetów takich jak Tomas, teraz za dużo jest osób pokroju Leona.
A co takiego złego robi Leon? Jest przy niej i ją pociesza, gdy płacze. To straszne - na prawdę :)
Chodzi o to, że się wtrąca. Widzi, że Violetta coś czuje do Tomasa to się wtrąca. Dobra juz się nie wypowiadam, bo ta dyskusja jest jałowa. Kazdy ma sowje zdanie. ;]
w pewnym momencie się nie wtrącał, ale jak Violetka płacze co chwile przez niego, to musiał. Jak ją kocha to nie chce żeby płakała :)
Leon się nie wtrąca... On o Violę walczy, moim zdaniem to nic złego... Rozumiem że my kobiety mamy różne wyobrażenue faceta idealnego i szanuję to. Ja nie mogłabym być z kimś takim jak Tomas. Dla mnie jest niedojrzaLy uczuciowo i sam nie wie czego chce. Leon jest jego przeciwieństwem. Może czasami jest trochę zbyt pewny siebie, ale lepiej że jest taki a nie tak słaby jak Tomas, który nawt nie potrafi postawić się tym którzy zajdą mu za skórę. I rozczaruję cię. Czasy szkolne są już dawno za mną :-D
Wyobraź sobie, że istnieje. Wiem coś o tym. I jestem pewna w 100%, że Viola kocha Tomasa. Ona jest tylko dlatego z Leonem, iż on ją bardzo kocha. Oczywiście Vilu coś do niego czuje, ale to nie jest to samo co do Tomasa.
To się pomyliłaś kochana i zobaczysz to w następnych odcinkach, a najbardziej jak Leon zerwie z Vilu, bo sieci pojaawi się nagranie jak całuje się z Tomasem (jest ono przemontowane, ale nikt tego nie wie , bo tak na prawdę Vilu się odchyliła gdy Tomas próbował ją pocałować). Przez to nagranie internauci wywalą ją z talentów 21, ale Leon, że kocha Vilu, mimo tego nagrania odda jej swoje miejsce :)
To on ją kocha i to jest oczywiste, ale ona jego nie. Gdyby nie te przeszkody to ona wybrałaby Tomasa bez zawahania.
Zobaczymy jak to się wszystko potoczy.
No, jakby go wybrała to i tak by to się rozpadło. Przyjrzałaś się ich rozmowom? Tylko jednego dnia " Kocham cię", a następnego "Kochasz mnie? Nie" i tak w kółko.
przepraszam Kingeels ale gdzie masz tak napisane że ona go nie kocha..? Nie wydaje mi się żeby tak kiedyś powiedziała czy coś...!!
Leoś <3
Narazie to może nie jest miłość ale zobaczymy co będzie dalej bo ja mam nadzieję że Vilu tak naprawdę pokocha ale tak na serio pokocha Leona...
Leoś <3
dzieciaczki, hehe, a tak sobie myślę że pewnie mam za sobą więcej związków niż ty :3 ja już wybrałam swój ideał dawno, i jest on PEWNY SIEBIE m.in, ot taki bajerant właśnie, zdecydowany, bezczelny, chełpliwy poniekąd, trochę arogant, ale z drugiej strony kochany troskliwy romantyczny itd, ot mój ideał. Dziwne, ale spotykam takich w prawdziwym życiu. Nie bd angażować się w dyskusję z kimś, kto jest przekonany o swej nieomylności i że jak ktoś myśli inaczej jest zasmarkaną dziewczynką przed telewizorem ;> leon jest milion razy lepszy niż tomas, choćby dlatego moim zdaniem że nigdy w życiu nie spojrzałabym na taką p*zdę z charakteru jak tomas ;)
No tak. Bo ty wiscatcat to wkońcu taka dorosła, poważna osoba. Nieźle się śmiałam przy czytaniu twojego komentarza. Tylko jestem ciekawa, które dziewczyny wolą takich nieśmiałych jak Tomas. Zyjesz stereotypami. Uwierz mi, że większość jak ty to mówisz PRAWDZIWYCH kobiet wolałaby Leona.
co tzn leming? I violetta nie była zajęta Oo poza tym nie blokował jej drogi jak miała iść na randkę z tomasem. nie przeszkadzał. Może mnie pamięć nie myli, ale powiedział "baw się dobrze", w dodatku kiedy spytał czy chce z nim śpiewać na występach, kiedy wszedł tomas, powiedział że odpowiedziała nie, żeby nie robiła sobie wyrzutów. o loool.
Tomas ją kocha i ona o tym dobrze wie. Ale on nie chce jej krzywdzić, przecież jej to powiedział.
Rzeczywiście na początku widoczne były różnice między tym co mówią aktorzy a dubingiem ale potem było ok.
Jeśli chodzi o mnie to był długo wyczekiwany przeze mnie odcinek i jeszcze jutrzejszy;) Cieszy mnie że Viola swój pierwszy pocałunek przeżyła własnie z Leonem .Tak jak pisałam wcześniej jestem za Leonem i Violą, i moim zdaniem oni są dla siebie stworzeni.
Jestem obiektywna i wiem że to tylko film,ale właśnie o to chodzi, żeby oglądać i wyrażać swoje zdanie.
Dziwi mnie czemu tyle osób jest za Tomasem bo niby co on takiego robi?Stoi i przygląda się na Violettę podczas gdy Leon działa ,za każdym razem gdy Tomas w jakiś sposób skrzywdzi Viole, on ją pociesza,martwi się o nią, po prostu jest przy niej kiedy go potrzebuje;)
A nawet jeśli widzi Viole z Tomasem, to nie robi jej scen zazdrości po prostu z nią rozmawia.A on cały czas rani ją niby chce się zbliżyć ale robi to tak nieumiejętnie że aż żal patrzeć.Suma sumarum odcinek bardzo mi się podobał;)
Ciekawe jak ją krzywdzi te krzywdzenie to jest takie wymuszone przez reżysera. Różnią się charakterami Tomas i Leon. Z tego odcinka widac, że Violetta to puszczalska. Jeszcze niedawno rpzezywała rozstanie z Tomasem, a potem leci do Leona. Ten też tyle wart co i ona. Zarywać do zajętej dziewczyny. DObrze, że w nastepnym seoznie pojawi si ejakis inny to Leon zobaczy jak to jest. Pzdr.
przecież Vilu nie była zajęta, jak to dobitnie powiedział "wspaniały" Tomas - "Na całe szczęście, ten związek się jeszcze nie zaczął". Wspaniała wypowiedź, też bym chciała to usłyszeć na pierwszej randce >.<
Na szczęście.. chyba nie zrozumiałaś tego, tak samo jak Viola (bez urazy). Jemu chodziło o to, że nie chce jej ranić. Troszkę źle to obrał w słowa, ale suma sumarum wiadome jest, że on ją kocha.
dobra weź wgl. się nie wypowiadaj bo widzać że niedokładnie oglądasz serial. po 1. Violetta nie jest z Tomasem. po 2. Leon jest dużo więcej wart niż tomas który ciągle stoi z boku i płacze że violetta go nie kocha a potem jak ona robi pierwszy ruch to ją odrzuca. po 3. w następnym sezonie pojawi się jakiś pedant Diego. Z tego co wiem to on na początku nie przypadł Violi do gustu ale niby potem ma sie między nimi coś wydarzyć i mają niby przez te dwa czy trzy odcinki być razem. Aha i nie wypowiadaj się nawet na ten temat bo nie udało ci się zabłysnąć uwagą z którą oglądasz Violette -_-
Tak mi pocisnęłaś teraz się załamie, że tak nie dokłądnie oglądam serial dziękuję, że mi to uświadomiłaś ;( Tak bardzo chciałam zabłysnąć! Tak masz racje nie oglądam Violetty tak dokładnie wole skupić się na realnym życiu. Niestety nie moge cytować tak jak Wy wypowiedzi wszytskich bohaterów. Jestem taka załamana ni amsz serca. I prosze Cię dziecko mówisz jakbyś nigdy nie była zakochana. Każdy jest inny do choelry i inaczej wyznaje/pokazuje swoje uczucia! I bez sensu jest porównywanie ich obydwu, bo reżyser przedstawił dwa zbyt odmienne charaktery. Mnie lepiej odpowiada charakter Tomasa.. Dla mnei Leon to cwaniaczek i kombinator. Mam swoje zdanie to wolny kraj i moge je wyrażać. I nie będzie mnie małolata oceniać z jaką uwagą oglądam serial moja sprawa. Poza tym Tomas to 1 miłość Violi, a takiej się nigdy nie zapomina. Viola sama nie jest zdecydowana, czego chce i najbardziej denewuje mnie jej postać. Ciekawszy jest wątek Angie i Germana!
TAAAKK bo akurat najbardziej zależało mi na tym aby cię pocisnąć -_- a jak chcesz to się załam . Tylko po co oglądasz serial skoro wnioskuję z twojej wypowiedzi że serial ci się nie podoba. I skąd wiesz że to akurat ja jestem dzieckiem. OK spk. i co ma moja wypowiedź do tego czy keidyś się zakochałam? Ja tylko wyrażam swoje zdanie a ty mi mówisz coś w stylu nie masz serca. Owszem każdy jest inny ja nie porównuję leona do tomasa i tu się zgodzę są zbyt odmienńi. I inaczej wyrażają uczucia. Ale wobec mnie tomas to ciapa i tyle. I jeszcze jedno ja ani razu nie nazwałam cię dzieckiem ani małolatą a ty zrobiłaś to kilka razy. Ja chociaż próbowałam być tolerancyjna i tyle.
Po Twoim nicku możn określić wiek. :) No wiesz Twoja powyższa wypowiedź nie była zbyt miła i denerwuejsz nią ludzi. Ten serial z każdym odicnkiem robi się coraz bardzije bezsensu.. Każdy z każdym.. Robi się z tego druga moda na sukces.. Więc bezsensu się klócić. Po co porwokuejsz starszych? :o
jeśli nie była miła no to oki pszepraszam ale ja nie chciałam nikogo uraźić. Mi też nie jest miło gdy ktoś mnie nazywa dzieckiem chociaż mnie nie zna i nie wie jaka jestem. A nick mam taki bo nie miałam pomysłu na inny. I ja nikogo nie prowokuję tylko próbuję wyraźić swoje zdanie na ten temat. A ortografia kiepska bo piszę na telefonie a to nie jest łatwe.
aha i skąd wiesz że ta osoba jest starsza?? A nawet jeśli to co? to forum jest po to aby wyrażać własne zdanie. wolicie tomasa? oki ja nic do was nie mam ja wolę leona nie za to że jest przystojny (chociaż jest) tylko dlatego bo dba o violę i jest wobec niej bardzo troskliwy :)
Dla mnie to czytając twój nick oraz twoje wypowiedzi wydaje się, że nie jesteś starszy :) A tak w ogóle to co ma do tego wiek? Tomas to nie pierwsza miłość, na razie to wygląda na zauroczenie. Jeżeli ty tych dwóch nie umiesz odróżnić, to coś czuje, że ty jesteś młodszy :)
Pierd*le, kocham nadpobudliwe dzieci którym rodzice dają za duży dostęp do internetu :3 mówisz, żeby nie przeżywać bo przeżywają dzieci, a sama ciągle to rozdrapujesz, Mówisz, że to twoja sprawa jak uważnie oglądasz serial, ale z drugiej strony uważasz że masz prawo do oceny, nie znając nawet połowy faktów. Sprzeczność za sprzecznością, bieda intelektualna.
PS. violetta już w 26 odc powiedziała Leonowi, że do niego też coś czuje, w następnym powiedziała francesce, że leon też jej się podoba. Potem w jej pamiętniczka jak w nim pisała, wyskoczył Leon, mimo że go potem zdmuchnęła. Rzeczywiście, straszna puszczalska, skoro osiem odcinków póżniej całuje się z Leonem.
PS.2. Nie lubisz violetty i na ch*j oglądasz :)
PS.3. To zajebongo, bo cwaniaczek i puszczalska bd parą, a cb to nie bd obchodziło tak bardzo, że aż się bd wypowiadać na forum ;3 yep.
Dziecino spójrz na swoją ortografię, dopiero potem wypowiadaj się na forum za lekcje byś się wzięła, a nie! Skąd wiesz, z jaką uwagą ktoś ogląda. Inni mają swoje życie, a nie siedza i przeżywają Leona.. Życie to nie bajka! Przynajmniej widać, że naprawde ją kocha i to jeog 1 dizewczyna i nie wie do końca jak się zahować Leon był z ludmiłą i bardziej doświadczony pewny siebie bez kompleksów, lanser; ma się za lepszego. A Ty dziewczynko spina odrazu. Dojrzalsze kobiety będą za Tomasem małolaty za Leonem. Patrząc tlyko na twarz.
Z tego co wiem to Violetta nie chodziła z Tomasem dopiero miała mieć z nim pierwszą randkę ale w wyniku manipulacji Ludmiły nie spotkali się.Ona po prostu przezywała nieudana randkę a nie rozstanie bo nigdy z nim nie była. I nie uważam żeby była jakaś puszczalska.Nie była niczym zobowiązana z Tomasem(przecież ślubu z nim nie brała), więc skoro Tomas ciągle ja zawodzi, to co w tym dziwnego że chce być z Leonem?Zauważ jak ona na niego patrzy a on na nią,oglądając dalsze odcinki przekonasz się że oni są w sobie zakochani...
Matko hahahahah ppowaliłaś mnie. To nie podstawówka, że się kogoś prosi o chodzenie. Hahahahahha. Bo wiesz, jak troche podrośniesz to zobaczysz, że jak się ludzie kochają to się poprstu ze sobą spotykają.(zauważ, że oni wcześniej wyznawali sobie uczucia) I zdraaapka prawidłowo nazwała ją puszczalską, bo jak jestes w kims zakochana, a on w Tobie i to widać, a Ty nagle całujesz się z innym. Tak zachowuja sie małolaty. Zauważ jak Tomas i Viola na siebie patrzą to nei to samo co ona i Leon. Tak wiem, ze i tak bd z Leonem.. Ale Tomas to troche lepsza partia. Reżyser mógłby wykreować jeszcze lepsza postac nzi Tomas i Leon razem wzięci. Ale najgorsza to postac Violetty. W realu byłaby wyśmiewana. I za sam fakt, ze podoba się tylu chłopakom wyzywana od szmat. Ale to tylko bajka i wymyślone sa rozne nierealne historie. Tak dizewczynki!
jak trochę podrośniesz AHAHAHAHAHAHAHA beka z wieprza, gówniarze j*bane, forumowi znawcy, życiowe fejki, Znawcy od związków i jeszcze ten pouczający ton, "jak trochę podrośniesz", ahahahhahahahahahahahaha gimbaza
Nie porównuj tego do życia w realu bo jak sama napisałaś to tylko bajka. Reżyserzy tak chcieli wykreować te postaci i takimi je stworzyli. Nie kwestionuj czyjegoś zdania i nie oceniaj po tym co napisał, bo to jest forum publiczne i każdy może napisać co chce. Po prostu moim zdaniem Violetta i Leon do siebie pasują i tyle.