PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6679
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Oglądałam 1 sezon, z małymi przerwami, bo serial po prostu zaczął mnie wkurzać. Na
początku było fajnie, zaczynało się rozkręcać, ale potem to już praktycznie to samo. Violetta
próbuje powiedzieć tacie o studiu ---> Nie udaje się jej ---> W tym czasie podrywa Tomasa i
Leona jednocześnie ---> Ludmiła próbuje jej zepsuć to ---> Wszyscy zwalają winę na Ludmiłę,
Violcia się cieszy, dostaje wszędzie główne role, Ludmiłę wywalają, albo robią tak, że nigdy w
niczym nie gra ---> Violetta próbuje powiedzieć tacie o studiu ---> Nie udaje się jej itd...
Wkurza mnie to, że jak cokolwiek Violci się nie uda, to wszystko zwala na Ludmiłę. Poza tym,
wszyscy mówią, że Violecia idealnie śpiewa, że musi być najlepsza i wszystko wygrywać.
Według mnie Ludmi jest od niej 1000 razy lepsza (przynajmniej w śpiewie) i jakby się trochę
bardziej postarała (była milsza), to mogłaby mieć dużo więcej przyjaciół.
Kiedy Ludmi spróbuje coś powiedzieć do przyjaciół Violci (cokolwiek), oni od razu ją wyzywają,
że ma spadać.
Poza tym, parę tygodni temu, jeszcze jak Francesca była z Tomasem, to miała pretensję do
Violetty, że ona podrywa Tomasa. A oczywiście Violcia zawsze musi udawać świętoszka, że nic
nie wie, nie kocha Tomasa itp. A potem ma pretensję do Fran, że ona się do niej przypie#dala,
bo odbija jej chłopaka i wmawia jej, że jest zazdrosna. Sory, ale jakbym ja miała chłopaka,
który kręcił by z moją naj przyjaciółką, to też byłabym zazdrosna.
Wątek z Angie też jest dość kiepski. Sytuacja ciągle się powtarza:
Angie chce powiedzieć Germanie, że jest ciotką Violetty --> Ma cykora i jej się nie udaje -->
Chroni swój tyłek i ukrywa się przed nim --> W Studio gada z Pablo, że musi powiedzieć
Germanowi, że Maria to jej siostra, wręcz obiecuje mu to --> Angie chce powiedzieć Germanie,
że jest ciotką Violetty --> Ma cykora i jej się nie udaje itd.
Jeszcze przyczepiłabym się do Olgity - cokolwiek stanie się Violci, ona bierze jej stronę. Sory,
ale ona zachowywała się jak poje#ana jak Violcia odpadła z programu.
Mam jeszcze sporo uwag, ale powiecie, że czepiam się szczegółów. Wszystkie moje koleżanki
''loffciają'' Violettę, ale kompletnie nie wiem dlaczego. Możecie mi powiedzieć, na czym polega
fenomen tego serialu?

UWAGA...
BÓL DUPY FANECZEK VIOLCI ZA 3... 2... 1...

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

http://www.youtube.com/watch?v=OT_0Jf8yVHI ja wprost uwielbiam ten filmik, ale to chyba przez piosenkę. Come on skinny love. ♥

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Bardzo fajny filmik, no i dobrze dobrana muzyka :D
Właśnie za to lubię oglądać te wszystkie filmiki XD

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

BÓL DUPY FANECZEK VIOLCI ZA 3... 2... 1...

Nie boli mnie dupa. o; ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

KECIA to JAKIMŚ CUDEM przeczytała :D

tears_in_heaven

Haha, moim zdaniem on jako Wiedźmin wgl ratuje ten film, który, powiedzmy sobie szczerze, jest nudny, nie to co książki...

ocenił(a) serial na 2
esteckiewicz1

Cóż, Telewizja Polska często zawodzi, nie powinni się brać za ekranizacje, ZWŁASZCZA fantasy.

tears_in_heaven

A teraz tak z innej beczki, czytałam gdzieś w necie, że podobno HBO chce robić serial o Jagiellonach XD
Moja pierwsza reakcja: ooo fajny pomysł, ciekawa dynastia, na pewno obejrzę itd.
Ale jak potem pomyślałam, że ten serial może robić HBO Polska, to stwierdziłam że nad obejrzeniem się chyba jednak mocno zastanowię jak już coś będzie, bo wiadomo, jakie są polskie produkcje XD

ocenił(a) serial na 2
esteckiewicz1

A ja nie mam dylematu, bo nie mam HBO ;D
To znaczy, są i dobre polskie filmy. Głównie komedie z okresu PRL-u i starsze.

tears_in_heaven

Są, uwielbiam peerelowskie komedie <3
Mi chodzi teraz o polskie produkcje fantasy, historyczne czy inne w tym stylu XD
Chociaż z tymi historycznymi nie jest źle, to jednakże polskie zekranizowane fantasy jest słabe (pewnie wiele osób, które obejrzały Wiedźmina a nie czytały książek, odpuściły je sobie, myśląc, że też są słabe jak film :C)

ocenił(a) serial na 2
esteckiewicz1

O tak, "Krzyżacy" to jest jakaś masakra, według mnie. Do roli Danuśki, która w książce miała 12 lat, wzięli jakąś 30latkę. I to nie za ładną.
Nie pamiętam, czy widziałam jakieś polskie fantasy.

tears_in_heaven

No ale trzeba przyznać, że jak na lata 60. "Krzyżacy" to chyba jednak superprodukcja XD
Zawsze wolałam Jagienkę jak coś XD

ocenił(a) serial na 2
esteckiewicz1

Ja też ;) Zbyszko łapiący Danusię teraz mi się kojarzy... Zgadnij, z kim ;D Już w ogóle mam mózg przeżarty Violettą.

ocenił(a) serial na 2
tears_in_heaven

Na geografii uczę się o supernowych i myślę o Fede ;D

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

nie powinnaś o Ludmile? Nasza supernova! ~J

ocenił(a) serial na 2
MagdaJulka

Nie, myślałam o Fede mówiącym "Ciao, supernova! <puff>"

ocenił(a) serial na 3
tears_in_heaven

Jeeeeeej! <3 Pamiętam to. Urocze <3 Szkoda, że Femiła się już nudna robi. Byli tacy zabawni na początku!

ocenił(a) serial na 2
KeThA

Każdy z takich związków przeje się prędzej czy później. Tylko Naxi mi się nie znudzi!

ocenił(a) serial na 3
tears_in_heaven

Ale oni po prostu spie.przyli wszystkie wątki! Leonettę, Marcescę (za długo ich przeciągają, a poza tym są osobno i stracili swój urok), Femilę (bo Ludmi powinna się zmienić i powinni b yć tym zabawnym wątkiem, jak na początku) i nawet moje Naxi! No błagam cię, jak oni ich zrobili... Czekałam cały sezon na COŚ TAKIEGO?! Już z Camilą miał Maxi lepszy pocałunek, a nie chcę już mówić o późniejszej scence. Już nie są tak uroczy jak kiedyś. Chociaż i tak kocham ich całym sercem <333

tears_in_heaven

Hmmm, wieeem, jak jakoś ostatnio oglądałam ich na Kino Polska chyba to też mi się skojarzyło z BOSKIM NIM :D

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Jakimś dziwnym aposobem nie wystawiłam jeszcze Żebrowskiemu oceny na fw. ;o ~J

ocenił(a) serial na 10
Izzie_

Bo tego nie da się nie lubić - obejrz w środę odcinek, a gwarantuje akcję. Na koniec odcinka Falkowicz oświadczy się Wiki, jajaj. ^^ szaleje; choć wien, że odmówi xD ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

JA CHCĘ ŻEBY OLA POWIEDZIAŁA PRZEMKOWI O CIĄZY! JUŻ!!! :)
Dziękuję za uwagę.

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Najlwpiej według schematu, który kiedyś ułożyłyśmy. :P ~J

ocenił(a) serial na 2
KeThA

Cicho, ogarniam. Ola to ta młoda z krzywym zgryzem? Przemek ten fajny, który w "Przyjaciółkach" gra chłopaka Liszowskiej? Dobrze myślę?

ocenił(a) serial na 3
tears_in_heaven

Ola... Ona grała w M jak Miłość też Olę, a on to nie wiem. Chyba tak. Nie oglądałam przyjaciółek

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

tu masz przemka i olę - http://www.youtube.com/watch?v=WR-mEOp-uS8 to filmik dla keci, specjalnie brałam link, bo ona ich lubi. :D ~J

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Ola jest dosyć nową postacią w NDiNZ. ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

widziałam to :DBo chyba mi to pokazywałaś już :P

ocenił(a) serial na 10
KeThA

możliwe.
AAA! Jaką tajemnicę skrywa Adam? Dlaczego matka Wiki powie jej, żeby nie działała za szybko?! ~J

ocenił(a) serial na 10
KeThA

ach adaś i jego autko! http://www.youtube.com/watch?v=Av16IRn6wgQ

MagdaJulka

*.*
Adaś też niezłe ziółko XDD

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Ciekawe, czy będzie z Agatką. *.* Kolejny genialny pomysł fanów. ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Pasowaliby idealnie <3

ocenił(a) serial na 10
KeThA

nie wiedziałam gdzie ci to wrzucić to daję tu.
http://serialnadobre.pl/online/na-dobre-i-na-zle-odcinek-532/
masz twoje PiO i moja FaWi.
http://serialnadobre.pl/online/na-dobre-i-na-zle-odcinek-533/
cały opis o PiO. Dziwne mają to pseudo. xd
http://serialnadobre.pl/online/na-dobre-i-na-zle-odcinek-534/
nie widzę Falko z tą wypowiedzią. o; ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Mogłaś wysłać na gg :D Ale dzięki.
Nie wiem, czemu ale Ludmiła cały czas mi się kojarzy z tą z Violetty ^^

ocenił(a) serial na 10
KeThA

mi już nie, ale to będzie okropne z Przemka strony! ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Szkoda mi Oli,ale cóż... Życie jest przykre ;/ Tak wgl. to ja nie lubiłam tej Ludmiły w serialu. Jakoś mnie irytowała. Ale nie, on musiał się zakochać! I wgl. zdawał się już trochę zapomnieć, ale nie musi mu się przypomnieć...

ocenił(a) serial na 10
KeThA

teraz oglądam taki zajebisty fragment (robię filmik fawi) z wiki i przemkiem rozmawiających o ludmile mrau, wiki ładnie wygląda XDDDDDDD ~H

ocenił(a) serial na 10
KeThA

hahahahha, pamiętasz to jak kiedyś przemek jarał się falkowiczem? :D ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Pamiętam, a Wiki się wkurzała :D Teraz jest na odwrót ^^

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Ja lubię Adasia, dobre z niego ciacho, przynajmniej dla mnie:)

ocenił(a) serial na 3
majka5454

Też lubię, pozwalam mu być z Agatą :D

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Niech ona z nim będzie, a nie z tym Wieczorkowskim (nie pamiętam imienia, ten no doktor Rogalski chyba) xd

ocenił(a) serial na 3
majka5454

Jestem za! Wolę Adama od Rogalskiego ;/ Stanowczo! :D

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Nie dziwię się, że ta żona zdradziła Rogala z Adasiem xd

ocenił(a) serial na 3
majka5454

Rogaaal, dobre :D

KeThA

Ludki, dzisiaj nowy odcinek! :3 Dopiero sobie przypomniałam że środa dzisiaj XD

ocenił(a) serial na 3
esteckiewicz1

Biegnę oglądać. A tak serio to obejrzę na internecie :D

KeThA

Juz niedłuuugo :3 Dzisiaj też na żywo oglądasz Violkę?