Uwielbiam ten serial, dlatego wielce ubolewam nad tym, ze usunięto najwspanialszy program na świecie - Wizję Jeden, na której właśnie był emitowany ;-( Totalna żałoba!!!
Farscape zdobył sobie ogromną sympatię w UK i USA i zresztą się nie dziwię, ale u nas jakoś cichutko o tym. Nie znalazłam żadnej, polskiej strony internetowej, poświęconej serialowi, dlatego żeby zdobyć jakiekolwiek informacje o nim, musiałm pogrzebać w zagranicznych stronach, których jest zresztą bardzo, bardzo dużo! Najlepsza z nich wg mnie jest ta http://www.farscape-one.de/ zajduje się na niej wiele informacji,a le jeśli chodzi o inne gadżety tj tapety, zdjęcia itp to kazda inna strona w nie obfituje.
5 sezon bedzie?
Nie ma chyba berdziej ciekawszego serialu sf niz Farscape,,ciekawe czy kręcą 5 sezon......???bo 4 dość ciekawie się skończył
Niestety....
.......... musze Cię zmartwić, ale zakończono już kręcnie serialu. Zakończono na 4 sezonie :-( Bło głośno o tym w UK i wszędzie indziej gdzie był emitowany; fani pisali do producentów mnustwo listów z prośbą o kontynuowanie serii, dosłownie ich zasypali, nawet zbierano specjalnie dla nich kasę i organizowano liczne projekty typu SAVE FARSCAPE, ale nic z tego niestety :-((((((
???
no oki,,ale widziałeś jak się zakończył ostatni odcinek serii? to dlaczego napisali na koncu "ciąd dalszy nastąpi?"
na Wizji?
Masz na myśli ostatni odcinek jaki leciał na Wizji Jeden? Bo jeśli tak, to wiedz, ze mnie też to wkurzyło, bo to nie był ostatni ocinek sezonu, po nim było jeszcze mnustwo innych, tylko Wizja przestała funkcjonować, a jeśli miałeś inne źródła gdzie oglądałeś serial i rzeczywiście tak się skończył ten 4 sezon, no to nie widziałam niestety :-(
mam
nie,,nie mam na mysli ostatniego odcinka co leciał na Wizji,,,mówie o ostanim odcinku 4x22.i mam takowy w posiadaniu (jak zreszta innne też).Fakt,,,że tak do końca nie wiadamo czy Jonh i Aeryn giną...bo strzela w nich statek.....a oni rozsypują sie na miliony kawałków,,na oczach całej załogi,,,,ale krótko przed tym jest mowa o ich "zinhalowaniu"czy jakos tak,,,,,,i jak oni się rozpadają,,,pokazuje sie napis"CDN......." i kończy się odcinek....
głupio trochę :-(
A no chyba że tak. Rzeczywiście głupio zakończyli. Jak już planowali zakończyć emitowanie, to mogli przynajmniej jakos wyraźniej zarysować ten ostatni odcinek :-( No trudno.
P.S właśnie ściągam ten odcinek to zobaczę :-)
dla jasności
:) nie dotarłem jeszcze do ostatniego odcinka 4 sezonu (jestem w połowie), ale jestem takim maniakiem tego serialu, że wiem conieco :)
a więc: ludzie kręcący serial nie wiedzieli, że po 4 sezonie filmowanie się urwie i końcowy 22 odcinek zostawili z furtką do sezonu 5 i jak ktoś pisał walneli napis "to be continued"
fani jednak podzielili się na 2 grupy:
1 - ci nie dający serialowi szans na przetrwanie. dzięki nim mamy 2 wersje ostatniego odcinka - oryginalną i "fan edit" w której "furtka" zostaje zamknięta i odcinek ten staje się odcinkiem kończącym cały serial
2 - ludzie którzy wierzą, że pomimo tego, że filmowanie farscape'a zostało zawieszone, to jednak wywalczą oni kontynuację. założyli oni stronę www.savefarscape.com (w której i ja jestem zrzeszony od dłużeszgo czasu) i dzięki właśnie tej stronie zaczęły już się zdjęcia do mini-serialu farscape. mini, bo zaledwie 4 godziny dalszych przygód naszych dzielnych bohaterów. ale dzięki temu jest możliwość, że serial spowrotem stanie na nogi... nasz mini-serial musi jedynie zyskać "troszke" oglądalności
a więc trzymajmy kciuki frell !
pozdro !
spojler !
Prosilabym tu o nie spojlerowanie ... czyli nie mowienie co bylo w danym odcinku ... to moze wkurzyc tych, co danego odcinka jeszcze nie ogladali ...
Pozdrawiam,
Smoczyca
Wielkie Przeprosiny
Pozdrawiam i przepraszam że cos tam opowiedziałem,,ale jeśli pozwolisz,,to co napisałem to jedynie kilka minut,,,a oscinek ma przeszło 40..wiec zapewniem cię że byłoby jeszcze co powiadać,,,Pozdrawiam!
bo SciFi to idioci :)?
Dlatego, ze SciFi (kanal ktory emitowal i sponsorowal produkcje serialu) oglosilo, ze nie sfinansuje 5 sezonu w mom,encie, gdy odcinek 4x22 byl juz ukonczony....
Pozdrawiam,
Smoczyca
nie zgadzam sie
Producent jeszcze nie powiedzial ostatniego slowa ...
Mam nawet filimik z rozdania tegorocznych Saturnow na ktorym David Kemper daje nam do zrozumienia ze zobaczymy reszte serialu :)
Pozdtawiam,
Smoczyca
prośba.....
Droga Smoczyco!.....mam prośbe,,,czy dałoby się jaokś wymienić tym filmikiem?....a tak po drugie masz mozęw ięcej informacji na temat serialu?
Jesli tak byłbym wdzięczny za jakieś info ,,,może być na meila!
całość farscape
mam cały serial - a jak masz stałke to z kazy ściągniesz wszystkie odcinki:)
byłoby fajnie
Ale pzrecież, niemal na każdej stronie Farscape jest napisane, że niestety przerywają produkcję i zresztą niby po co była akcja "Save Farscape". Jeżli to co mówisz to prawdą, to ogromnie bym się cieszyła. Może rzeczywiście planują dalszy ciąg i zaczną ten piąty sezon. Czas pokaże. Pozdrowionka!
Ma być film - kontynuacja serialu. W październiku ma być premiera - już nie pamiętam na jakim programie.