PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725199}
8,0 27 tys. ocen
8,0 10 1 27410
8,9 29 krytyków
Twin Peaks
powrót do forum serialu Twin Peaks

Judy?

ocenił(a) serial na 9

Jedna postać, która pojawia się zarówno w 3cim sezonie jak i w "Ogniu krocz za mną". W "Fire walk with me", gdy Phillip Jeffries pojawia się w biurze i mówi coś w stylu "nie będziemy rozmawiać o Judy" widzimy potem retrospekcję z jakiegoś chorego happeningu w convinience store, w którym bierze udział postać z białą maską z długim nosem.
W 3cim sezonie, gdy Cooper jest również w convinience store w pewnym momencie widać tą samą postać.
I moje pytanie, czy to jest właśnie to właściwe oblicze Judy?

ocenił(a) serial na 10
schmetterling_v1

Możliwe że to jakaś jedna z jej form własnie,...Nie wiem czy ogladałes ale Judy to chyba jakis Arcydemon po prostu wyrzygała Boba itd :D

ocenił(a) serial na 9
twokill

Wnuk pani Tremond nosił maskę taką jak ta postać i gdzieś czytałem interpretację, że młody Tremond symbolizował Lelanda. Wynikałoby z tego, że Lelandowi ktoś założył "złą" maskę. Ale ta maska na pewno nie symbolizuje Boba, bo Bob zawsze ujawniał się w dość oczywisty sposób, tj pokazywał swoją mordę. Dlatego myślę że ta maska symbolizowała właśnie Judy, która jest większym złem od Boba. No a ten "Jumping man" miał tę właśnie maskę. Z resztą można znaleźć na YT fragment, gdy widać jak maska zamienia się w twarz Sary Palmer, a jak wiadomo, Judy w niej siedziała.

ocenił(a) serial na 10
schmetterling_v1

Ja tak myśle ze jednak ta postać o długim nosie to nie Judy tylko jeszcze ktoś inny...A Judy opanowała teraz Sare...Judy to była też postać w tym szklanym kwadracie...Jak powstanie 4 sezon to ma zastąpić Boba ...Laura też nosiła maske w czarnej chacie niezłe mind Fuu uck z tymi maskami :D

ocenił(a) serial na 9
twokill

W ogóle w FWWM wnuk Tremond mówił do Laury, że człowiek w masce jest pod wentylatorem w domu Palmerów i szuka pamiętnika. Tymczasem Laura odkrywa w pokoju Boba (swoją drogą mega scena). No i sam nie wiem co o Tym myśleć, bardzo to zagmatwane i żałuję że Lynch nie poświęcił więcej czasu w 3cim sezonie człowiekowi w masce, bo przyznam, że jest to jeden z niewielu elementów w Twin Peaks, którego do końca nie rozumiem.

ocenił(a) serial na 10
schmetterling_v1

Podobno ten człowiek w masce ma też twarz Sary Palmer wiec juz w sumie niewiadomo...Ktos wychwycił jak ta zamaskowana twarz sie zmienia i przez chwile ma twarz właśnie Sary Palmer...Mega mroczny ten sezon i piękny zarazem.Może być kilka ludzi w maskach i wszystko może być wszystkim stopień nierealności siegnął już tego stopnia że w ewentualnym 4 sezonie Lynch może pokazać już praktycznie wszystko.

A Ty jak myślisz bedzie 4 sezon?:)

ocenił(a) serial na 9
twokill

Szczerze mówiąc, myślę że to był już koniec. I to zakończenie było na prawdę dobre, tzn pod względem fabularnym. Bardzo otwarte, tajemnicze i tak na prawdę nic do końca nie wyjaśniające. Ale ja takie zakończenia lubię i myślę, że dobrze będzie dla serialu jeśli tak się skończy. Chociaż nie ukrywam, że 4ty sezon przyjąłbym z pocałowaniem ręki :)

ocenił(a) serial na 10
schmetterling_v1

http://forum.film.org.pl/Thread-Twin-Peaks--1272?page=49

Znalazłam ciekawe forum o Twin Peaks.
Dla mnie może byc jeszcze i 10 sezonów albo i wiecej.Mam gdzies dobro serialu przy takich twórcach formuła może sie nigdy nie wyczerpać.

Co do jeszcze postaci Judy posiada ona równiez rogi :D symobolizuje ją też ten znak który nosił ze sobą Evil Cooper ta mała głowka z rogami i był też na tej indianskiej mapie która Hawk pokazywał szeryfowi..

Napewno ma jakiś zwiazek z tą postaci z długim nosem ale mysle ze tio nie Judy ponieważ kiedykolwiek ...Albo inaczej może to po prostu zamaskowana Judy ponieważ kiedy widzimy ją bez maski zaraz odbywa sie jakas masakra a tu jest zamaskowanym złem ,,,

ocenił(a) serial na 9
twokill

ten symbol był też na pierścieniach, które zdecydowanie symbolizowały zło, czyli pewnie Judy. Mike przestrzegał we śnie Laure, żeby nie wkładała pierścienia. Gdy jednak ona go włożyła, stała się własnością Judy.
A co do kolejnych sezonów to przykłady Breaking Bad, czy Gry o Tron pokazują że można nakręcić dużo sezonów i serial dalej trzyma poziom. Z resztą Lynch powiedział, że skończył już z kręceniem filmów, a nie sądzę, żeby taki artysta jak on po prostu rzucił reżyserkę, więc kolejne sezony są mimo wszystko prawdopodobne.

ocenił(a) serial na 10
schmetterling_v1

Dokopałam sie kilku przesłanek że może być nawet na 100%...juz 2015 na spotkaniu z fanami członkowie obsady mieli zdradzic podobno krecone sa 2 sezony nie wiem moze pierwotnie miał byc rozbity na 2 sezony...Jest tez tabelka która ktoś przez przypadek wstawił i tam jest niby 4 sezon i miałby miec 3 epizody.

No włąsnie ale motyw Judy chyba dopiero pojawia sie w filmie kinowym Fire walk me...Zastanawia mnie czemu Cooper założył ten pierscien Evil cooperowi chyba tak dla jaj bo jaki miał w tym interes.

Tak to że Lynch skonczył z filmami przemawia na plus w temacie kolejnego sezonu w który bardzo wierze.:)

ocenił(a) serial na 6
twokill

Dzięki temu pierścieniowi ciało człowieka po śmierci trafia do czarnej chaty - przykładem chociażby z tego sezonu jest Ray ;)

ocenił(a) serial na 10
Meximax

No tyle to Ja wiem...Ale w sumie to poco wysyłał Coopera do czarnej chaty jakbył niby martwy w sumie mógł znowu ożyć racja.