PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725199}
8,0 27 tys. ocen
8,0 10 1 27402
8,9 29 krytyków
Twin Peaks
powrót do forum serialu Twin Peaks

nie kumam czemu 8 odcinek jest najgorzej oceniany przecież to był majstersztyk , arcydzieło wręcz a ma srednią 6!!!

ocenił(a) serial na 10
xbox720

Dla mnie to arcydzieło 10/10. A co do niskiej oceny to chyba spowodowane tym, że część ludzi która oglądała stare Twin Peaks nie akceptuje tego surrealizmu w 3 sezonie. Który nie był w 1 i 2 na takim wysokim poziomie. I też dla wielu trudne do przemyślenia/zinterpretowania.

ocenił(a) serial na 3
pawell099

Surrealizm? Może i tak(bardziej próba) ale bardzo niskich lotów, poprzez banał który za pomocą tego chwytu podano na talerzu. Może ta ocena bierze się też i stąd że nie każdy od razu łapie się na taki "myk". Ja w tym odcinku widziałem totalną prostotę zmontowaną tak by wyglądała na coś czymś nie jest. Taka wydmuszka.

użytkownik usunięty
jakubski

Bo pod względem treści ten odc jest prosty mimo wszystko. Po prostu osoby niezapoznane z tematem nie będą wiedziały o co chodzi. Kompletnie nie w stylu Lyncha byłoby wsadzić w całość voiceover'a Hawka, który łopatologicznie tłumaczyłby wszystko co się dzieje na ekranie.

ocenił(a) serial na 3

Dla mnie nie ma nic do tłumaczenia w tym serialu. Niestety nie wyszło, może przez to ,że zamiast w miarę logicznego scenariusza, użyto schematu gry w podchody. Dla mnie to nie jest żadne rozwiązanie, raczej dowód na brak pomysłu i próba rozwiązania tego problemu w ten sposób.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 3
Hobbit1

Przyspiesz swój sprint wokół słupa.

ocenił(a) serial na 10
pawell099

Tez mi sie wydaje ze przez wiekszy budzet i lepsze efekty specjalne dzisiaj Lynch moze pokazac wkoncu sceny tak jak dokladnie sobie tego zazyczy.

ocenił(a) serial na 10
xbox720

8 odcinek moze i byl genialny i cos czegos dlugo w zadnym kinie nie widzialem jesli wogole kiedykolwiek widzialem ;].Poprostu dla ludzi typowych jest to zbyt mocny i nie typowy odcinek pod wzgledem rezyserskim i zdjeciowym.
Dla mnie oczywiscie bomba ale rozumiem czemu sie ten odcinek moze komus nie podobac ;].
Poprostu 90% widzow zbzikowala i dostala szalu po 8 odcinku bo mozg im nie wytrzymal ;]

ocenił(a) serial na 3
lavrenzo84

Uwielbiam takie generalizowanie i rzucanie liczbami z czapy. A co jeśli ja napiszę że ludzie którzy tak zachwalają ten odcinek muszą mieć bardzo słabe odniesienie do kina i jego historii, a sam w sobie dla mnie jest on czymś na poziomie telenoweli, tylko takiej na siłę kwaśnej...Słyszałem kiedyś coś takiego że sztuką coś się staje wtedy kiedy umiejętnie to się wmówi ludziom. Ten serial to dla mnie jakby potwierdzenie tej tezy.