PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371288}
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12343
6,0 4 krytyków
Trzeci oficer
powrót do forum serialu Trzeci oficer

Soundtrack z TO

ocenił(a) serial na 10

Nie wiecie moze gdzie mozna pobrac rozne motywy muzyczne z TO:)?
Bardzo mi sie podoba muzyka :)

ocenił(a) serial na 10
baqq_1990

dobry Soundtrack to był w oficerze ten sie nawet nie umywa do niego, ale czy gdzies go mozna dostac to nie powiem ci bo nie wiem.

ocenił(a) serial na 10
maszerujalbogin

No w Oficerze był mega dobry ale podoba mi sie wiele zaproponowanych przez Lemanskiego sciezek:)..zreszta nie prosze zebyscie go komentowali:P

użytkownik usunięty
maszerujalbogin

Na 95% nigdzie soundtracku nie dostaniesz. Ten z TO był dobry, ale do muzyki z "Oficera" się nie umywa. W "Oficerze" to była dopiero muzyka. Przy śmierci Malwiny, w scenie przy grobie rodziców Granda, przy śmierci Rysia, tutaj zawsze taki dreszczyk po plecach mi przebiegł, jeśli wiecie o co chodzi. Po prostu jeżeli muzyka w filmach wywołuje coś takiego u mnie, to znaczy, że jest dobra.

ocenił(a) serial na 10

Trzeci Oficer jest lepszy. Nie ma to tamto ;)

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

A mi muzyka w trzecim coraz bardziej się podoba.
Na przykład w scenach gdzie coś się dzieje w stylu tej z 12 odcinka(scena w pałacu kultury).
Na pewno jest lepsza niż muzyka w ''Oficerach''.

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Muzyka z 13 odcinka gdy do Granda i Kruszona podjezdza dziewczyna z ulotkami i oni ruszają za nią...no genialne!..tak oddaje klimat serialuu;)

ocenił(a) serial na 6
baqq_1990

Panie i Panowie. Bez nadmiernego przesadyzmu. Muzyka z "Trzeciego" jest najgorsza w kontekście całej trylogii. W zasadzie grane są 3 - 4 kawałki. Niestety, ale kompozycje w wykonaniu Wojciecha Lemańskiego naprawdę nie wywołują żadnych emocji. GENIALNA muzyka z "Oficera", przywołuje - dosłownie - dreszcze. Sceny śmierci Malwiny, Rysia, Dahomeja, czy też napad na bank, lub przynajmniej poszukiwania "Kruszona" nie byłyby tak znakomite i nie wywoływałyby takich emocji właśnie bez nut Lorenca. W "Trzecim" ogólnie brakowało dramatyzmu. W "Oficerze" bardzo często były sceny wywołujące rozmaite uczucia. W "Oficerach" i "Trzecim Oficerze" takich momentów było jak na lekarstwo. Nie chodzi nawet o muzykę, tylko po prostu o wizję reżysera. Skoro sprawdziła się formuła z części pierwszej, czyli dramatu kryminalnego, dlaczego nie pociągnięto tego dalej, a zmierzono w stronę zwykłego serialu sensacyjnego, których obecnie mamy na kopy.

użytkownik usunięty
Brudny_Harry

I bardzo dobrze gadasz. Nie ująłbym tego lepiej. Widziałem wiele filmów, ale nie we wszystkich muzyka wywoływała duże emocje. Tak jak Nino Rota w "Ojcu Chrzestnym", jak Jonh Williams w "Gwiezdnych Wojnach", tak Lorenc pokazał swój kunszt w "Oficerze". Nie przypominam sobie już wielu filmów, które takie emocje by wywoływały we mnie, nie jest kilka takich, ale nie znam twórców muzyki do nich. A tak btw. Harry tu są sami panowie, chyba... ;)

ocenił(a) serial na 8
Brudny_Harry

Do tych uczuć dodałbym nostalgię oraz melancholię. Oczywiście dotyczy muzyki z "Oficera". Klimat pierwszego sezonu był znakomity wypierając pozostałe dwa sezony, bez dwóch zdań. Odrzucony przez Aldonę Kruszon, ludzie ulicy z Pragi, umoralniający Brodacz... Wszystko to bez muzyki nie miało by takiego znaczenia. Myślę, że niektórzy stąd to rozumieją :)

Według mnie najlepszy motyw dźwiękowy z pierwszego sezonu:
http://h00ly.wrzuta.pl/audio/lWbpCsNcuL/michal_lorenc_-_muzyka_z_serialu_oficer

ocenił(a) serial na 7
Aritcz

Michał Lorenz, jak dla mnie to trzeci polski kompozytor, który tworzy muzykę z wnętrza. Na pierwszym miejscu niepodzielnie od lat - Zbigniew Preisner, na drugim, w moim mniemaniu - Jerzy Satanowski. Na trzecim Lorenz i Kilar. To jest moja lista:) Utworów muzycznych z tych filmów można słuchać oddzielnie, zamykając oczy i wyobrażając sobie różne inne historie. To jest prawdziwie muzyka filmowa, która istnieje długo poza ekranem, w naszej świadomości...

ocenił(a) serial na 10
jonaszmiauczynski

Lorenc a nie Lorenz tak dla scislosci:)...ale dla mnie tez jest jednym z najlepszych. Glina czy Oficer...muzyka genialna:)_

baqq_1990

Mistrz, nie ma wątpliwości. Do listy mogę jeszcze dorzucić Symetrię. Zawsze jeżeli zwracam uwagę na soundtrack w jakimś filmie/serialu to okazuje się, że autorem jest Michał Lorenc :)

ocenił(a) serial na 6
M_a_r_q

Udostepnilem na forum Oficera mjuzik z pierwszego sezonu ;) Miłego słuchania.

ocenił(a) serial na 10
Szem

Soundtrack z Bandyty swietny:)..polecam gorąco:)

ocenił(a) serial na 10
baqq_1990

Szem jest tam napisane ze z Trzeciego tez sie da...wiec ja bym bardzo ale to bardzo prosil:)

ocenił(a) serial na 6
baqq_1990

Cześć.

Sory, że tutaj ale nie chciałem zakładać nowego tematu. Ma ktoś może linka do tej aukcji z kutką Granda bo jestem ciekawy za ile się sprzedała?

ocenił(a) serial na 6
Peter_Kurten

kurtką*

użytkownik usunięty
Peter_Kurten

http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=250573

Tu masz link, całkiem nieźle poszła ta kurtka.

ocenił(a) serial na 6

dzieki bardzo

ocenił(a) serial na 3
Szem

Super, bardzo dziękuję za wspaniałą muzykę. Mam tylko prośbę o dołączenie najładniejszego motywu związanego z Malwiną i Kruszonem, jest grany za każdym razem, kiedy razem mają sceny. Bardzo mi go w całym tym pakiecie brakuje! Dołącz go proszę :)

Szem

Mogłabym prosić o link do tej muzyki? Będę bardzo wdzięczna.

ocenił(a) serial na 10
malaria92

Dołąćzam się do prośby o reup soundtracka z Trzeciego Oficera.