PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=598313}

Triumf miłości

Triunfo del Amor
2010 - 2011
7,4 2,8 tys. ocen
7,4 10 1 2844
Triumf miłości
powrót do forum serialu Triumf miłości

Jakie były ,lub są Wasze ulubione telenowele-które miło wspominacie? a jakie nowe chcielibyście obejrzeć?

ocenił(a) serial na 2
JulietaV

Miło wspominam "Palomę" - to chyba moja pierwsza telenowela.
"Cud Miłości" również bardzo mnie wciągnął - dzięki niemu odkryłam, że choć wtedy jeszcze nigdy nie uczyłam się hiszpańskiego, to wiele rozumiem (zapomnieli o lektorze na początku któregoś odcinka).
"Gorzką Zemstę" uwielbiałam.
"Zbuntowanego Anioła" mogłam ciągle oglądać. Nagrywałam odcinki na VHS.
"Luz Maria" bardzo mi się podobała i też mam ją nagraną na VHS.
"Fiorella" również mnie wciągnęła.
Po pewnym czasie przyzwyczaiłam się nawet do "Barw Grzechu", choć portugalskiego nie mogę znieść.
Zawsze marzyłam by być taka jak Nisa z "Posłańca Szczęścia".
Właściwie, gdy Betty w kolumbijskiej "Brzyduli" przeszła swoją przemianę także marzyło mi się, by wyrosnąć na taką kobietę.
Jednak telenowelą, którą uwielbiam, i do której bardzo często wracam jest "Cena Marzeń". Nigdy nie obejrzałam lepszej i pewnie już nigdy nie obejrzę.
Telenowele emitowane w Polsce od ok. 2008 roku w ogóle mi "nie leżą". W ciągu ostatnich trzech lat chyba tak naprawdę polubiłam tylko "Mój Grzech".

anita368

Owszem te ostatnie telcie,już nie są takie dobre.Ja uwielbiałam Fiorelle (Pobre diabla) Przyjaciółki i rywalki i Zbuntowany anioł.No i Brzydula-produkcji kolumbijskiej.A dawniej na TV Kraków leciało-Luz Clarita,o takiej małej dziewczynce ,co miała chyba złą macochę.

JulietaV

Moje ulubione to: Mój grzech, Cena marzeń, Słodka trucizna, Luz Maria, Zbuntowany anioł.

JulietaV

Ja bardzo lubię La usurpadora, Yo soy Betty la fea, CCEA, Pasion. To byłoby na tyle, ale w planach mam oglądać jeszcze kilka, choćby CME, czyli Kiedy się zakocham i STD, czyli Kobieta ze stali ;) I mam nadzieję, że się nie zawiodę ;)

JulietaV, Luz Clarita? Hmmm... Jak byłam mała, kiedyś widziałam urywek jakiejś telki, i tam wciąż powtarzali to imię "Klarita". Pamiętam ledwo, co jakąś kobietę, chyba w ciemnych włosach, i małą dziewczynkę, w parku, albo w ogrodzie lub na łące... Chociaż nawet tego nie jestem pewna... I to leciało jakoś wieczorem, chociaż jak byłam mała wieczorem mogłam określać czas po 19:30 :) I chyba jeszcze kiedyś na nią trafiłam, ale już nic nie pamiętam, a później już nigdy. I w tym czasie mama kupiłam mi lakę i nazwałam ją Klarita ;D

jagodajulia

Po polsku to było-Serce Klarity,tu jest link http://www.filmweb.pl/serial/Serce+Clarity-1996-126341 -zresztą z filwebu.

JulietaV

Dzięki, JulietaV :)
Nawet szukałam entrady, ale nic nie pamiętam... Chyba, że to była jakaś inna telka, ale z tym samym imieniem...

JulietaV

ojojj ja to w ogole bylam maniaczką telenowel:D na tvn kiedys zawsze kazdego dnia lecialy 2 i konczyly sie i zaczynaly 2 kolejne. Z kazdym finem czulam, że coś tracilam. Byl czesto placz, ale potem byly kolejne i kolejne toteż każda telenowele bardzo dobrze wspominam. Czasami przeginali ale po tylu latach nawet nie wiem w ktorej konkretnie telenoweli i jakie watki przeszkadzały mi na miare tych w TDM. A ja dziewczyny prowadzilma pamietnik i tam mam nawet liste telenowel ktore ogladalam:]
Zbuntowany aniol-jak prawie kazda
Luz Marie- nawet tausiowi sie podobala albo raczej Angie Cepede... nie wazne;]
Paloma, Kachorra to ja, Sos mi vida, teraz cos o sercach: Serce z kamienia, Zdradzone serce, Serca ba rozdrozu, Zaklete serce i pewnie jeszcze cos tam z "sercem" ogladalam;]
a co do tych telenowel: dopoki nie zobacze plakatu to za nic nie pamietam o co w ktorej telci chodzilo:) pamieć juz nie taa;p
dalej: Baiały welon(ojj lubilam bardzo)
Brzydula
Labirynt namiętności
Córka przeznaczenia
Luz clarita
Sciezki milosci
Amor Lation(nie raz wspomniane tutaj przeze mnie:D)
Dziki księzyc
Grzesznica( ona pieknaaaa;o on wasaty)
Poslaniec szczescia
Tajemnicza Kobieta
Zdradzona milosc
Izabella
Idiotki nie ida do nieba
Mlodziencza milosc
Gorzka zemsta
aa no i jeszcze nie igraj z aniolem
i duzo duzo wiecej szkoda czasu już wymianiać

Princesska0512

No to weteranka telenowel jesteś :) ja na początku jak na tvn leciały to byłam fanką-a Marinę pamiętacie??

JulietaV

Ja z tvn żadne nie pamiętam, bonie oglądałam... Jedną kiedyś an Polsacie, ale do dzisiaj pamiętam, że główna bohaterka nie była za ładna, był jakiś stary mężczyzna z sygnetem na palcu-pierwszy raz widziałam, że mężczyźni noszą pierścionki, tak myślałam o sygnecie.Jednak szybko dowiedziałam się, że to nie pierścionek;)
Później Cud miłości, jak zawsze od połowy na tv4, pamiętam, że był w wakacje ;)
I CCEA na tv4.
Tak, Princesska0512, weteranka jesteś.

jagodajulia

Ojej Cud miłości - to też mam na swoim koncie:D a tak zaczyna się podpaleniem pewnej posiadłości a potem akcja toczy sie kilka lat pozniej:) haa polsatowskie bardziej pamietam bo tam leciały sporadycznie a tvn fala telenowel. Jak byłam mała dziewczynka to lubiłam te piękne kobietki i tych przystojnych panów z telenowel i nie czarujmy się fabuła była łatwa, lekka i przyjemne;] A co do mariny wiecie, że chyba też oglądałam, a może nie bo buźkę dziewczyny kojarze, ale nie wiem czy konkretnie z tego serialiku. A dzisiaj to telenowele muszę oglądać w ukryciu:D bo mój chłopak strasznie nie lubi tych tasiemców. Teraz z wiekiem te piękne kobietki przyprawiają mi kompleksy, a potem się zaczyna lawina narzekań...;]
Ona zawsze miały świetne włosy!!
Moje panie zauważcie, że nie oglądałam nigdy Fiorelli a to wydaje mi się dziwne;D
I czy weteranka?? Jak wskoczy się na forum telenowel z postem kto co i ile oglądał to tam czasami naprawdę możemy spotkać telenelowe maniaczki hihi:D

Princesska0512

No no no pokażna ilość - choć i u mnie jest ich sporo tylko, że niektóre na wyrywki oglądałam.
Ale Dziki księżyc to było coś. Pamiętam jak przeżywałam gdy Leticia wstała z trumny i poszła mzabić Marię... ale emocje:)

cocco03

matko a o morzu milosci zapomnialam?! jak ja nie znosilam oriany a potem boom fajnaaa byla i w kaszke sobie nie dala dmuchac tego bym chciala od Mari Desaparady... marzenia;]
Rubi Rubi slyszlam a nie ogladalam;/ a meandy milosci to moja sasiadeczka oglądała gdzy dochodzila godzina emisji moja znajoma zrywala sie szybko mówiąc że leci na Meandry miłości, a ja pekałam ze śmiechu. Sam tytuł to juz 100% telenoweli:):):)

JulietaV

Moją ulubioną telenowelą była "La Usurpadora" ;) Najlepsza kreacja Gabrieli Spanic ;)) I zarąbista czołowa piosenka ;))
a tak to przypadły mi do gustu takie tele jak:Esmeralda, Posłaniec Szczęścia, Paloma , Fiorella . trochę oglądałam Luz Maria , Amor Latino :P , Młodzieńcza miłość z Celeste Cid :D ... aa Zbuntowany Anioł :D:D słuchałam piosenek Nati :) Angela -fajna piosenka czołowa :D , Biały welon, Tajemnicza kobieta, Dziki Księżyc :P i Cud miłości Ostatnio spodobał mi się "Mi pecado" oraz " Donde esta Elisa" ;) uff

aa oglądałam też Słodką truciznę, Z głową w chmurach , Barwy grzechu , Alvaro ... ale niestety nie podchodzi mi język portugalski :|

ocenił(a) serial na 5
sydziuchna

Ja bardzo miło wspominam przyjaciółki i rywalki pamiętam kiedyś z kuzynką nagrywaliśmy tą telkę na kasetach wideo, podobało mi się też Tajemnice pocałunku, Kamila, Porywy serca z Gabrielą Spanic, Maria Emilia, Nigdy Cię nie zapomnę z ładną entradą i piosenką Enrique Iglesiasa, Wiosenna Namiętność, Cena Marzeń (Rubi), Cena Miłości, Zbuntowany Anioł, Dziki Księżyc, Gorzka Zemsta, Barwy Grzechu, Zaklęta miłość, Meandry Miłości, Pustynna miłość, Luz Clarita, Miłość i przeznaczenie, W Niewoli Uczuć teraz oglądam Kobieta ze stali też świetna telka i Terese coś podobnego do Rubi a Triumf Miłości nie za bardzo mi się podoba ale patrzę bo mama ogląda :).