PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=727603}

The Seven Deadly Sins

Nanatsu no Taizai
2014 -
7,8 5,5 tys. ocen
7,8 10 1 5495
The Seven Deadly Sins
powrót do forum serialu The Seven Deadly Sins

Możecie doradzić mi jakieś podobne anime? Chodzi mi o sceny walki - żeby były spektakularne i dobrze zrobione.

NocnyKochanek_filmweb

Sprawdź fairy tail. Fabularnie słabsze, ale muzyka i kreska są wg. mnie znacznie lepsze.

kiogu1

Już sprawdzałam, zatrzymałam się gdzieś na bodajże 15 odcinku i niby fajne, ale jakoś mnie nie porwało.. Chociaż Natsu jest genialny;)
W każdym razie dzięki za odpowiedź :)

NocnyKochanek_filmweb

Fairy tail był robiony na kasę więc jako anime rozkręca się strasznie powoli. Z jednego epizodu mangi robili często 2 odcinki anime + filery. Doprowadziło to do tego, że anime rozkręca się strasznie wolno. (obecnie ma prawie 300 odc podzielonych na 2 sezonach)

Jeśli chodzi o klimat to pierwowzorem do obu anime był One pice. Naprawdę niezłe ale strasznie długie (no i klimaty pirackie gorzej do mnie trafiają niż fantasy)

Z dobrych anime ale w innym klimacie jest też Full Metal Alchemist: Brotherhood. Niezbyt długie, ale dobre. Nie mylić ze zwykłym full metal alchemist, które jest po prostu okrojoną wersją brotherhood.

kiogu1

Brotherhood też zaczęłam jakiś czas temu i wtedy odpuściłam, ale wrócę, skoro polecasz. W końcu Nanatsu no Taizai też mnie nie wciągnęło od razu, tylko dopiero gdzieś od połowy ;)

ocenił(a) serial na 8
NocnyKochanek_filmweb

FT rozkreca sie jak Naruto, niby dziecinne ale pozniej...

sil3nt85

Taaa. Ogólnie ludzie ciągle piszą o fairy tail "wtf, to bez sensu" "Nakama power" "Słabe postacie i fabuła" "muzyka kreska i animacje to nic nadzwyczajnego".

Potem, koło 50 mówią "co za głupie anime, kto to ogląda"
Koło 150 w końcu pytają "po co ja to oglądam"
Na sam koniec czytają mangę bo nie mogą doczekać się 3 serii.

kiogu1

Albo po prostu przerywają ¯\_(ツ)_/¯

NocnyKochanek_filmweb

Pojawił się 1 z 4 nowych odcinków. Podejrzewam, że będzie to prolog do kolejnej serii. (tytuł to oznaki świętej wojny, manga po zakończeniu anime opowiadała właśnie o wojnie z demonami)

http://7deadlysins.tv/seven-deadly-sins-signs-of-holy-war-episode-1-subbed/

kiogu1

Super, dzięki za info ;)

ocenił(a) serial na 8
NocnyKochanek_filmweb

zobacz sobie Magi i powiazane Magi: Sinbad no Bōken

NocnyKochanek_filmweb

Attack on titan koniecznie, przy okazji kreska o wiele lepsza

trani

Atak Tytanów kojarzę oczywiście i nie mogę się doczekać drugiej serii, która WRESZCIE w tym roku :D

ocenił(a) serial na 9
NocnyKochanek_filmweb

Jeśli chodzi o ciekawe walki to zdecydowanie polecam "One Punch Man", a jeśli chodzi o sporą dawkę fantasy to "Fate/Stay Night/Zero"

jaszczur_9

OPM oczywiście znam i czekam na drugi sezon ;) To drugie sprawdzę, dzięki za sugestię.

ocenił(a) serial na 9
NocnyKochanek_filmweb

Tak sobie czytam posty powyżej i ty jesteś....kobietą. Fajnie, że dziewczyny u nas też oglądają anime.

jaszczur_9

Bo dobre anime nie jest złe ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

ocenił(a) serial na 9
NocnyKochanek_filmweb

No to najlepszego z okazji święta
(zdążyłem :))

jaszczur_9

Dziękuję, milordzie ;)

ocenił(a) serial na 7
jaszczur_9

W Polsce ponad 60% fanów mangi i anime stanowią kobiety.

ocenił(a) serial na 6
piotral_2

I skąd masz takie dokładne informacje?

ocenił(a) serial na 7
kamil12580

Gdzieś na mal był wykres.

NocnyKochanek_filmweb

Ze swojej strony dorzucę jeszcze "Arslan Senki", bardzo fajne jest, dużo scen walki (może głowy nie urywają, ale jest naprawdę okej). Może komuś się ta wiedza przyda ;)

NocnyKochanek_filmweb

Niedawno obejrzałam "Sword of the Stranger" i również bardzo polecam, animacja jest naprawdę świetnie zrobiona.

ocenił(a) serial na 8
NocnyKochanek_filmweb

Claymore mi się bardzo podobał serial, więc polecam.

ocenił(a) serial na 7
NocnyKochanek_filmweb

Jeżeli chodzi o walki to polecam "Bleach" anime wręcz przepełnione walkami.
No i oczywiście Fullmetal Alchemistt Brotherhood.

ocenił(a) serial na 9
NocnyKochanek_filmweb

Ha, właśnie skończyłam oglądać Nanatsu i weszłam tu szukać inspiracji, ale wszystko z podanych tytułów już widziałam i nie wierzę, że nikt nie proponuje One Piece! Jeśli nadal szukasz fajnych anime to serdecznie polecam, kreska na początku może odstraszać ale fabularnie anime jest genialne. Możesz spróbować też Hunter x Hunter, a jeśli podobał Ci się One Punch Man to może Mob Psycho 100 też przypadnie Ci do gustu ;)
(btw kobiety KOCHAJĄ anime! ;) )

a ja ponawiam pytanie: co innego możecie polecić a podobne jest do Nanatsu na taizai?

ocenił(a) serial na 10
patij

Berserk - Demony, latające głowy, hektolitry krwii, rycerze i kreska (nowej serii), ale polecam obejrzeć też starą) jest tu uderzająco podobna w sumie oglądam to anime (kończe 3 sezon) ze względu na pierwszą scenę tych wymordowanych rycerzy z pierwszego ep pierwszej serii, bo od razu z Berserkiem mi się skojarzyło dziwne, że żaden z przedmówców nie wpadł na pomysł, że wg mnie twórcy bazowali się właśnie na nim tworząc Nanatsu no taizai :)

PS. One Piece wcale nie jest podobnym anime :P po spędzeniu z tą produkcją około 14 lat stwierdzam, że ani trochę nie jest podobne ( no i w OP jest nie oszukujmy się jednak spora cenzura )