PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45064
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Noo i to mi się podoba :) W końcu coś się dzieje! Odcinek jak najbardziej na plus. Ciekawe, czym
dokładnie jest Cami. Skąd ma tyle mocy.
Klaus jednak dba o swoją rodzinkę (chociaż może nie do końca w sposób, w jaki oni by sobie
tego życzyli---> zabijanie facetów Rebbeki). Klaus chyba w końcu zrozumiał, że rodzina jest
najważniejsza i cokolwiek by się nie działo, zawsze będzie dla niego, mimo wszystko.
Jak wrażenia po odcinku?

ocenił(a) serial na 8
kohinoorek

Chyba miałaś na myśli Davinę, a nie Cami :) W każdym razie też się zastanawiam skąd Marcel wytrzasnął tak potężną czarownice. Ogólnie odcinek jak najbardziej na plus, sporo nowych informacji i retrospekcji które wręcz uwielbiam :) Zastanawia mnie tylko jak to jest czasowo powiązane z Pamiętnikami bo poprzedni to był chyba 4x20 a teraz? Przecież Rebekah wg Pamiętników wyjechała z Mattem do Europy.

Poison_Girl

Davina :D faktycznie :)
może akcja w Nowym Orleanie trwała już tak długo, że przeciągnęła się na całe lato (w TVD jest pokazane jak Rebbekah żegna się z Mattem i gdzieś jedzie, może właśnie do Nowego Orleanu?)

kohinoorek

Są już napisy ? Wiecie może ?

kristin87

Ja angielskie ściągałam :/

kohinoorek

Dzięki ;)Chyba nie wytrzymam już dłużej i obejrzę bez. Pozdrawiam !

kohinoorek

są już napisy na i i t v . info :)

kristin87

na c h o m i k u kwakwa juz sa napisy

Poison_Girl

Poprzedni odcinek to nie był 4x20 z TVD, był nowy pilot do The Originals :)

ocenił(a) serial na 8
EnchantedWitch

Tzn to było połączenie TVD z pilotem TO. Seriale były połączone ze sobą czasowo, czyli jakoś przed wakacjami. I teraz nie wiem czy drugi odcinek TO to jest również podobny czas i Rebekah sobie wyskoczyła do Nowego Orleanu na chwile czy już przyspieszyli i to jest po powrocie z Europy, ale chyba właśnie to drugie

Poison_Girl

Wiem o który odcinek Ci chodzi, ale do TO byl nowy pilot, wyemitowany w zeszly czwartek. Byly tam tez sceny z 4x20 z TVD, ale takze nowe i przedstawione przez Elijahe, ktory byl tak jakby glownym bohaterem tego odcinka. Wiadomo, ze akcja pilotu dzieje sie wczesniej niz 2 odcinek, bo sa to wydarzenia z 4x20 przedstawione w inny sposob. Co do akcji to dzieje sie to w tym samym czasie, co TVD, tak powiedziala Julie Plec. W 1 odcinku tego sezonu TVD Rebekha wraca z Mattem z Europy i sie z nim zegna, a nastepnie pojawia sie w 2 odc TO.
(Przepraszam za brak polskich znakow, ale jestem na komorce :D)

ocenił(a) serial na 8
EnchantedWitch

Aha no to o to mi chodziło, już wszystko jasne. Dzięki za wyjaśnienie :)

kohinoorek

No coś się dzieje. Wydaje mi się, że serial byłby fajniejszy gdyby nie wątek ciąży. Haylee jest w ogóle zbędną postacią, sama walka Klausa z Marcelem jest ciekawa.

alien_2

Musieli mieć jakiś punkt zaczepny, a moim zdaniem ciąża Hayley jest czymś fajnym i nie usuwa wilkołaków z serialu - bo jak wiemy w Nowym Orleanie nie ma wilkołaków.

ocenił(a) serial na 8
kohinoorek

W koncu coś ciekawszego niz TVD.
Mam tylko nadzięję , że Rebekah znajdzie Elijah [który nie spędzi połowy sezonu zamkniety w trumnie] , i że Davina , nie zrobi z niego "królika doświadczalnego" szukając sposobu na zabicie Pierwotnych.

Sarah_7

Jeżeli jest taka potężna to wszystko może się stać, a jak wiadomo to wampiry stworzone są przez czarownice więc :D

ocenił(a) serial na 8
KomputeromaniaK

Jak zabiją Elijah , to wiadomo , że im ogladalnośc spadnie o połowe ;D

Sarah_7

Nom, jest to jedna z moich ulubionych postaci. Więc wielka by była szkoda gdyby go uśmiercili

ocenił(a) serial na 8
KomputeromaniaK

Plec za to dostanie po łapskach ;)

Sarah_7

Mogłaby zrobić królika z Rebeki ponieważ wolę Elijah niż ją : ) Trochę szkoda że serial jest o pierwotnych wampirach a prawie połowę wykończyli już w TVD...

ocenił(a) serial na 8
YagamiPL

Zawsze zostaja retrospekcje ;)

Sarah_7

Ciekawe czy Marcel kapnie się, że zabijając Pierwszego ginie cała linia ; )

kristin87

Dokładnie! Po oglądnięciu odcinka nad tym samym zaczelam sie zastanawiac Strasznie jestem ciekawa postaci Deviny, skad sie wziela Moze to nowe wcielenie tej czarownicy, ktora stworzyla silesa hehe

ocenił(a) serial na 10
anysiak2

Myślę, ze tylko mając ten kołek z białego dębu, można zabić pierwotnego, w sumie w TWD Bonie miała moc tych 100 czarownic i nie mogła zabić Klausa.

ocenił(a) serial na 8
kristin87

Tez się nad tym zastanawiałam.
Ale mam nadzieję , ze do tego nie dojdzie , a Elijah będzie żyć ;)

ocenił(a) serial na 10
kristin87

Hahah jeju kompletnie o tym zapomniałam :) jestem bardzo ciekawa jak to wszystko się potoczy x

kohinoorek

Bardzo dobry odcinek.
Reb wraca do formy, znów zachowuje się jak Pierwotna, powoli się rehabilituje po tej nieszczęsnej znajomości z Mattem. Ale ok, to już inny serial, puśćmy to w niepamięć :)
Klaus też super. Obawiałam się jakie będzie miał relacje z Cami, ale puki co jest ok, wykorzystuje ją tylko by zdobyć władzę. Klaus wciąż jest sprytny, inteligenty, trochę samolubny, niebezpieczny i groźny :D takiego lubię go najbardziej. Dobre posunięcie z podstawieniem nowego wampira zanim wypił werbenę.
Retrospekcje też bardzo mi się podobały. Zawsze lubiłam retrospekcje z Pierwotnymi.
Mam nadzieję że Elijah szybko wróci. Ciekawe czy okaże się że jednak jest inny sposób na zabicie Pierwotnego. Mam nadzieję że nie. Podobało mi się założenie że oni są nieśmiertelni, inni niż inne wampiry. I tylko ten biały dąb może ich zabić. Mam nadzieję ze nie okaże się teraz że Davinie (swoją drogą fajna postać) uda się znaleźć inny sposób. A potem co? Kolejny? I jeszcze inny? Czym by się różnili od zwykłych wampirów skoro i tak znajdzie się dużo sposobów by ich zabić?
Marcel - wciąż na plus, bardzo lubię tą postać i jego relacje z Klausem.

immortal13

W sprawie zabicia pierwotnych, może ona by potrzebowała białego dębu do tego - tak mi się wydaje. Jednak chyba już żadnych nie mają :D I do tego Marcel i ta czarownica chyba o tym nie wiedzą :D

KomputeromaniaK

Ale biały dąb co jakiś czas odrasta, więc nie do końca nie ma broni ; ) I Davini jest bardzo potężna bardziej niż Bonnie posiadająca moc 100 czarownic ! Wiem, że całkowicie nie uśmiercą Pierwotnych, ponieważ i tak już ich dużo ubyło, ale martwię się że mogą jakoś ucierpieć . No i jeszcze na plus za te dwa odcinki wysuwa się Marcel - bardo ale to bardzo ciekawa postać. Interesujący jest wątek dlaczego tak łatwo zdradził Klausa (1oo lat temu) ;) Jak na razie serial zapowiada się dużo lepiej niż Pamiętniki . Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 7
immortal13

Spoko - Davinie się na pewno nie uda. Mogą sobie tak gadać, by trochę jeszcze zyskać na dramaturgii :D

W zasadzie napisałaś już to co chciałam, ale pozachwycam się jeszcze trochę Rebeką :P Nawet ubrana była lepiej niż w TVD. Znów jest seksowna, a nie nudna. No i ten jej czerwony kabriolet <3 Dziewczyna odzyskała dawną klasę i oby tak do końca :)

Według mnie na plus też Hayley - nie dość, że wygląda ślicznie, to jeszcze też okazała się sprytna. Liczę, że będzie miała pozytywne relacje z Klausem i Rebeką. Dobrze, że sama zdecydowała się zrezygnować z planu "przerwania ciąży", a nie Klaus ją do tego zmusił. Fajnie, że pokazali, że to jej decyzja.

Slutty_Pumpkin

Taa.. Reb wymiata :D

Slutty_Pumpkin

Dokładnie zapomniałam napisać o Rebece i Hayley, są bobowe ! Podoba mi się też ta barmanka co studiuje psychologie czy jakoś tak ;) Nie mogę się doczekać następnego odcinka !

ocenił(a) serial na 7
kohinoorek

Mnie jakoś ta Devina niezbyt pasuje . Na początku pomyślałam żę fajna postać , bo taka tajemnicza i wgl. Ale jak była ta cała scena z Reb i ta czarownica robiła takie strasznie irytujące miny , jak 5 latka , której zabrano lizaka . Ale odcinek ogólnie bardzo na plus :)

ocenił(a) serial na 7
kohinoorek

Zacznę od minusów:
Marcel...wrrr...nie lubię gościa, denerwujący, irytujący, ciągle się śmiejący pajac...
Retrospekcje... nie lubię za bardzo tego rodzaju scen... w jakimkolwiek serialu... rzadko kiedy mi się podoba... :p
A z dobrych rzeczy:
Cami dosyć ciekawa.
Rebeka, fajne wejście :)
Davina! 2 odcinek, w sumie na ekranie była może przez minutę/dwie, ale bardzo mnie ciekawi i podoba mi się! :D Taka gówniara...:) Swoją drogą ciekawe by było spotkanie Bonnie - Davina :)
Scena Davina + Reb, szkoda mi było aż tej drugiej, ale wrażenie rekompensuje :)

ocenił(a) serial na 7
anulka88

Odcinek rewelacja, nie spodziewałam się, że wysmażą z The Originals coś takiego, a robi się co raz ciekawiej - i to z udziałem moich ukochanych bohaterów! Marcel mnie irytuje, ale jest postacią interesującą, natomiast na widok Cami, czy Daviny to już wywracam oczami, strasznie denerwujące baby, w dodatku aktorka grająca Davinę robi to raczej kiepsko. No chyba, że tak miała robić, zachowywać się jak bobas. No i zaczynam troszkę przekonywać się do Hayley, świat staje na głowie!

ocenił(a) serial na 7
Mauretania

A mi właśnie Davina się strasznie podoba, jak na chwilę obecną! :)
Haley w porządku.

ocenił(a) serial na 7
anulka88

Davina przypomina mi trochę Drusillę z "Buffy". Między innymi dlatego że jest taka infantylna.

ocenił(a) serial na 7
Eglantine

Drusilli nie lubiłam, bardzo! :p Tragiczna była... Wg mnie tych dwóch postaci nie ma co porównywać... :)

ocenił(a) serial na 7
anulka88

ja tam ani za jedną ani za drugą nie przepadam;p

Eglantine

Przecież Dru była boska, co Wy kobity od niej chcecie?;P

ocenił(a) serial na 7
WhiteDemon

Nie, nie, wariatka i tyle, nie kupiłam tej postaci... ;p

anulka88

Ja bardzo lubię retrospekcje z Pierwotnymi. Ciekawe są.
Reb super - wraca do formy i też lubię Davinę, wydaje się interesującą postacią, choć jeszcze dużo na jej temat nie da się powiedzieć.
Choć mimo wszystko jestem Team Pierwotni więc mam nadzieję że jeszcze jej Mikaelsonowie pokażą kto tu rządzi.

ocenił(a) serial na 10
kohinoorek

Odcinek kocur, nie mogę się doczekać następnego. Uważam że cała seria będzie o wiele ciekawsza niż same TVD.

kohinoorek

Robicie mi smaka, muszę się wziąć:)

ocenił(a) serial na 7
WhiteDemon

Nie widziałaś w ogóle czy 2 odcinka? :)

anulka88

W ogóle, chyba że liczymy 4.20 TVD;)

ocenił(a) serial na 7
WhiteDemon

No to do roboty! :p Ty, ktora lubila Pierwotnych takie zaleglosci?? :p
A ja licze 1 odcinek, ten tak jakby drugi pilot i wtorkowy 2 odcinek.

WhiteDemon

Dobry serial, siostra. Nawet mąż ze mną ogląda ;)

platyna_2

O no to teraz już nie ma przebacz, MUSZĘ:)))

WhiteDemon

Jeszcze nie oglądałaś? Musisz. Chrzanić TVD, obejrzyj TO :D

immortal13

Zgodnie z rozkazem:))