Witam,
W tym temacie zapraszam do komentowania wrażeń z pierwszego (prawowitego) pilota
serialu.
Mnie osobiście się nawet podobało. Dało się wyczuć brak chronologii w stosunku do wydarzeń
w Mystic Fall jednak jest to spowodowane tym, że większość odcinka to materiały z epizodu
zaprezentowanego w 4 sezonie TVD. Jednak pilot jest znacznie lepiej zrobiony i sensownie
zaprezentowany.
Końcówka sezonu mnie osobiście wbiła w fotel. Całkowity szok, choć można się było tego
spodziewać. Zobaczymy jak się serial rozwinie dalej.
Końcówka sezonu? Chyba miałeś na myśli odcinka :) Mnie osobiście się pilot podobał i na prawdę może być ciekawy serial, byle tylko Chloe zniknęła :( Niech wraca być syreną. Strasznie jej nie lubię. A co do Klausa i sztyletowania Elijaha to można było się spodziewać, ale mam nadzieję, że Rebekah wyjmie mu ten sztylet czy nie wiem, sam Klaus bo chciałem widzieć go więcej w tym serialu :)
no właśnie wrzucili już pamiętniki na ii tv i miałam nadzieję, że originalsów też wrzucą, a tu do tej pory nic :/
Zapewne nie długo o ile już go nie ma na portalu typu kinomaniak.
Ja też mam nadzieję, że Elijaha pojawi się jeszcze, bo to jedna z ciekawszych postaci w serialu.
Na pewno się pojawi. The Originals to nie TVD, tutaj Elijah jest główną postacią, razem z Klausem Reb i Marcelem. Wróci pewnie w 2, najpóźniej w 3 odcinku. Pewnie Reb albo Hayley wyjmie sztylet.
http:// video.anyfiles .pl /videos.jsp?id=81503 Proszę :) *Tylko usuń odstępy ;)*
Miałam dziś zacząć ogladać, weszłam tu przeczytałam, że Elijah został zasztyletowany (again) i mi się odechciało. No klaus wbijający co chwila sztylety w swoje rodzeństwo tak mi działa na nerwy i mnie już nudzi, że nawet nie potrafię swojej złości i rozczarowania wyrazić odpowiednio. Moje oglądanie Orginals zostaje więć przełożone co najmniej na weekend i będzie pewnie miało związek z moim nastrojem po kolejnym odcinku TVD, gdzie to co robią ze Stefanem też wieje nudą i aż przykro się robi:-(
Bardzo dobry odcinek :D
Nie spodziewałam się że będzie aż tyle nowych scen. Retrospekcje bardzo mi się podobały, szczególnie ta na początku na statku. No i Kol w trumnie - byłoby go na tyle? Możliwe że jeszcze wróci?
Klaus był super, brak Caroline na horyzoncie wyraźnie mu sprzyja no i nie było tej głupiej sceny z barmanką przy obrazie. A sama końcówka - wow :D pewnie Reb wróci i wyjmie sztylet, ale i tak - Klaus znów jest sobą, pomimo wątku dziecka wciąż jest brutalny i potrafi zaskoczyć.
Hayley - nigdy za nią nie przepadałam, ale ok, jakoś się pogodzę z nią na ekranie, myślę że nie będzie źle, choć ta przesadna opieka Eliaha nad nią mi nie pasuje.
Ciekawie oglądało się to z perspektywy Elijaha, chyba jeszcze nie było odcinka TVD żeby Elijah tak często pojawiał się na ekranie :) duży plus. Gilles ma fajną fryzurę.
Jak zaczęli okazywać Reb, to bałam się że za chwilę do wanny wejdzie jej Matt, ale potem przypomniałam sobie ze ten odcinek to czas 4x20 więc jeszcze nie czas na wspólne kąpiele. Więc jednak żadnych Mathbek, Klarolin czy Kelijah w TO - bardzo dobrze :)
Marcel - oczywiście ok.
Wątek z tą młodą czarownicą na D może być naprawdę fajny. No i Sophie też jest w porządku. Dużo jeszcze nie da się powiedzieć po 1 odcinku, ale mam przeczucie że będzie ciekawie i nie nienawidzę wszystkich postaci jak w TVD (przynajmniej jeszcze długo nie )
Podoba mi się też to że nie będzie kłótni między braćmi o dziewczynę. Bo jeśli będzie coś między Hayley i Elijahem, to jednak widać że Klaus ma ją wyraźnie gdzieś, nawet jeśli dziecko już mu tak nie przeszkadza to jednak na pewno nie będzie zazdrosny w przypadku potencjalnego Helijah.
Co do Hayley jeszcze to trochę wkurzało mnie to jak już raz któryś z kolei powiedziała że ma dziecko z psychopatą z którym tylko raz się przespała. Jak ją tak bardzo brzydzi to że Klaus jest psychopatą to po jaką chol.erę było jej rozkładać przed nim nogi???
No, ale ogólnie to odcinek jak najbardziej na plus i chętnie zobaczę kolejne odcinki :)
I jeszcze bardzo podobała mi się retrospekcja gdzie Klaus przemieniał się w wilkołaka :) Rzadko można było widzieć go w takiej formie, przeważnie tylko jako wampira. Mam nadzieję że w TO będą zwracać uwagę na to że Klaus jest hybrydą, czyli też wilkołakiem, chciałabym jakąś scenę z nim jako wilkiem :)
Generalnie niczego nowego się nie dowiedzieliśmy, ot ten sam odcinek co w VD tylko z innej perspektywy. Bardzo zaskoczył mnie Klaus jak znowu dźgnął brata. On jednak ciągle ma jaja! Jestem w szoku. No i oczywiście scena bójki między Elijah i Klausem, miód dla mych oczu :P