PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45064
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Czy ten serial jest całkowicie zmyślony przez reżyserów, czy wątki również są na podstawie książki? Dopiero teraz dowiedziałam się o jego istnieniu i jestem mega zaskoczona, bo nie bardzo rozumiem.

ocenił(a) serial na 7
Ayashi_2

To jest spin off Pamietników i raczej nie jest na podstawie książki . Wydaje mi się ze po prostu rodzina pierwotnych stała się bardzo lubiana , na tyle aby zrobić o nich cały serial a w pamiętnikach zaczęły się nowe wątki które nie bardzo dotycza pierwotnych . Zresztą na pewno na tym zarobią.

mrau145

no i dobrze. polubilam Klausa i mam dość wiecznie jęczącej Eleny. jesli scenarzysci nie muszą sie w żadnym stopniu trzymac ksiazek to moze powstanie cos ciekawego

Ayashi_2

Z tego co mi się wydaje, to TVD też jest wymyślone przez scenarzystów.. Czytałam pierwsze 6 części i serial jakoś ich nie odzwierciedla.

ocenił(a) serial na 10
WhiteOleander95

też czytałam kilka części TVD i jest tak naprawdę niewiele spójnych części pomiędzy serialem a książką.

karolina911

Może to i dobrze, bo książki niezbyt mi się podobały... Podobnie było z TSC tej samej autorki - książka marna, a serial całkiem fajny.

karolina911

Jak dla mnie to jedynymi podobieństwami są imiona bohaterów. Cała reszta jak wygląd i charakter postaci, czy nawet ich rola w serialu sa zupełnie inne. I dzięki bogu, bo po pierwszej ksiądze książka zamienia się w totalny chłam.

ocenił(a) serial na 7
Ayashi_2

Przecież całe TVD ma wątki niezwiązane z książką, wszystkich pierwotnych (oprócz Klausa) wymyślili scenarzyści.
The Originals jest to spin off TVD stworzony dla tego że;
a) wszyscy uwielbiają pierwotnych a serial nie może być tylko o nich
b) bo chcą zarobić

asa111

Wszyscy uwielbiają Klausa.

Ayashi_2

Na pewno nie jest na podstawie książki. Tam nie było żadnych pierwotnych, tylko Klaus i to pojawił się jako duch, którego potem i tak zabili.