PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45062
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Dziwne słowa wiedźmy gdy ta robiła jakieś sztuczki nad Hayley... Jak myślicie, o co tu może chodzić? -.-

ocenił(a) serial na 8
Alexandra123

W tłumaczu wychodzi coś takiego ,,Wszyscy stracą''

IKnowWhatYouAre

Chodziło o to, że będzie to dziecko zła i wszyscy zostaną zawładnięci/ reasumując stanie się coś strasznego :d

ocenił(a) serial na 8
kohinoorek

No i dobrze. Niech wilkowampir skopie tyłki temu Marcelkowi i spółce. Klaus to skończony drań ale i tak go uwielbiam tak jak Bex i Eliasza ;)

ocenił(a) serial na 9
IKnowWhatYouAre

Klaus jest najlepszy :D

ocenił(a) serial na 8
kohinoorek

nawet jeśli, to i tak się urodzi - w sumie to stało się takim głównym wątkiem tego serialu, przynajmniej póki co. ciekawie się zanosi :D

ocenił(a) serial na 9
Alexandra123

nie mogę się doczekać aż się urodzi:D

ocenił(a) serial na 9
akam91

chociaż liczyłam na chłopca:P a dziewczynka super zła? no nie wiem:P

użytkownik usunięty
akam91

też liczyłam na chłopca. Ale w sumie jak zobaczymy małą dziewczynkę chronioną przez Klausa, w końcu coś na czym mu zależy, będzie epic:D

IKnowWhatYouAre

a nie raczej coś w stylu: ,,my wszyscy zatracimy się w nim"

ocenił(a) serial na 7
Alexandra123

Pewnie starożytnym wiedźmą nie podoba się to dziecko .

ocenił(a) serial na 7
Alexandra123

Chodzi o to, że dziecko jest złem wcielonym i stanowi zagrożenie dla wszystkich. Pewnie ma superpower i takie tam.

Slutty_Pumpkin

Zapowiada się bardzo ciekawie ;) i pewnie wszyscy będa chcieli "unicestwić" to dziecko więc Klaus bedzie musiał ją bronić

użytkownik usunięty
Arlett_a

Tylko wiecie co tamta czarownica na cmentarzu powiedziała, ze to dziecko to wlikolak. Czyli mamy rozumieć, ze to będzie jednak chłopiec czy, ze to nie będzie pól wampir pól wilkolak tylko sam wilkolak ?!

ocenił(a) serial na 4
Alexandra123

A ja się boję, że jeszcze zrobią kolejnego doppelgangera Eleny. To już by było okropne :D

ocenił(a) serial na 8
arhdwaplusy

Jezus Maria...

użytkownik usunięty
arhdwaplusy

hahaha, ale by było grubo jakby wzieli znowu Nine do grania XD hahaha

ocenił(a) serial na 7
arhdwaplusy

Matko boska O_O nie strasz ludzi

Alexandra123

Chodzi o to, że Hayley zapisała słowa tak, jak je zapamiętała, a nie poprawnie (łacina!). Pełen tekst, w przetłumaczeniu na język polski znaczy (oczywiście, nie dosłownie): "Nadchodzą złe czasy. Ostatnia bariera (ostatni mur) została zniszczona".

ocenił(a) serial na 7
Alexandra123

Jak się poszuka na amerykańskich stronach, to oni to tłumaczą jako "It will destroy all of us"-To zniszczy nas wszystkich. lol :D

Alexandra123

Ossa (od os, ossis - kość) infantis (od infans, infantis - niemowlę) malorum (od mala, malum, malus - zła, złe, zły) - Kości/Szkielet złego dziecka.
Nos omnia perdemus (perdo - stracić) el eam (nią) - Wszystko stracimy przez nią.

Czarownica inaczej wymawia słowa (i szczerze mówiąc, ekspertem nie jestem, ale wydaje mi się że są źle odmienione), ale należy zwrócić uwagę na to, że język łaciński jest językiem martwym i w zależności od kraju pochodzenia ludzie różnie wymawiaj poszczególne słowa.
i zastanawiam się skąd te inne tłumaczenia powyżej...

asia_fleming

Nie no,akurat to tłumaczenie tamanix jest konkretne. Też bym to też tłumaczyła jako "Ona zgubi (zniszczy) nas wszystkich". Zwróć uwagę, że zaimek "ea" występuje też w Nominativie, jako "ona" bądź "ono". ;)
Poza tym nasz profesor zawsze nam wbijał do łba, by łacińskich zdań nie przekładać dosłownie, bo czasami się po prostu nie da. :)

ocenił(a) serial na 6
anes77

A może będą bliźnięta? XD Chłopiec wilkołak, i dziewczynka demon, zło wcielone ;pp

ocenił(a) serial na 9
shed

Śmiejesz się, a możesz mieć rację :)
Mi do głowy przyszły bliźnięta bo podczas badania Hayley słychać było bicie serca w "górze" brzucha, a później, po przesunięciu głowicy takie samo bicie było w jego "dole".
Tak samo wyglądało to u mnie, dwa bicia serca w różnych miejscach brzucha, nachodzące na siebie i w takim samym rytmie, dlatego zmyliły lekarzy, ale finalnie okazało się, że w brzuchu mam nie jedną córeczkę, a dwie :]
Także nigdy nic nie wiadomo :] Choć u Klausa myślę, że będzie parka, dziewczynka i chłopiec. Dwie dziewczynki byłyby zbyt demoniczne ;)

ocenił(a) serial na 1
Alexandra123

a dziecko wampir będzie się starzeć?

RushComes

dobre pytanie. samo dziecko stricte wampir nie powinno w ogóle żyć, bo wampiry się nie rozmnażają, tylko wilkołaki. (btw ani w TVD ani w TO z tego, co pamiętam nigdy nie był poruszany temat wampirów dzieci). A dziecko hybryda? Nie mam pojęcia. Powinno się starzeć, ale będzie przecież nieśmiertelne chyba.

ocenił(a) serial na 1
kohinoorek

nieśmiertelne ale umrze ze starości