Czy ktoś zanim obejrzał albo dowiedział się(like me) o tym serialu oglądał odcinek na Kanale Karoliny Anny na YT?
Nic nie szkodzi :) w wolnej chwili naprawde polecam zajrzec na jej kanał bo naprawde dziewczyna odwala kawał dobrej roboty będąc przy tym profesjonalna ...:)
nie wiem, co wy w niej widzicie. To co w jej filmiku, możesz przeczytać w pięć minut na wikipedii...
Dziewczynom może się jej kanał podobać. Starszym widzom i mężczyznom odradzam. Smęci strasznie, do tego jakieś pierdoły makijażach.
Szczerze powiedziawszy , jest multum innych twórczyni na yt robiących lepsze filmiki urodowe. Ja z ręką na sercu polecam tylko jej serie zagadek kryminalnych :)
Widziałam filmik na jej kanale o tej sprawie. Wcześniej jednak sama poszukałam informacji i z jej filmu niczego nowego się nie dowiedziałam. Powiedziała dokładnie to samo, co można przeczytać na Wikipedii. Nie wiem jak z innymi jej "produkcjami", bo mnie osobiście się nie podoba sposób w jaki opowiada.
Odnoszę podobne wrażenie. W sensie z jej relacji dowiedziałam się o kilku sprawach, których nie znałam, jednocześnie często sprawy te są opisywane dość pobieżnie. Z drugiej strony, co kto lubi, krótsze filmiki też są czasami dobre, bo ile czasu można słuchać o mordercach i porwaniach. Jeśli chodzi o Stanowo, ona ma znacznie dokładniejszy research i wiele ciekawego można się od niej dowiedzieć, jednak maniera jej mówienia i sposób w jaki opowiada, często mnie odrzuca.
Właśnie oglądałam zwiastun i od razu skojarzyłam, że to historia na faktach, którą obejrzałam na kanale Karoliny. Cieszę się, że powstał serial na postawie tej historii, bo jest niecodzienna i ciekawa. Biorę się za oglądanie serialu.
na krótko przed emisja pierwszego odcinka trafiłam w internecie na artykuł na temat prawdziwej historii. dziękuję za podsunięcie informacji o filmiku na YT
Niestety tak... Wolałabym oglądać z większym dreszczykiem emocji ;)
A co do Karoliny Anny to w sumie oglądam ją z przymusu, bo lubię true-crime, a na polskim yt wciąż mało takiego contentu (choć na szczęście coraz więcej). Dziewczyna robi dobrą robotę, ale na przykład nie sprawdza wymowy imion itp.
Ciężko mi oglądać jej filmiki ze względu na jej cukierkowość i brak obiektywizmu. Ale pod tym względem gorsza jest Mariola z kanału Przekartkowane. Jak się słyszy o "piękniusich kochaniusich biednych dzieciaczkach" i tym podobne, to można dostać gęsiej skórki, bynajmniej nie przez samą historię kryminalną, o której opowiada. Kryminatorium, Stanowo i niedawno przeze mnie odkryty Kompulik89 (chociaż rzadko dodaje filmy) to są według mnie kanały, które są najlepsze i pod względem ilości informacji podanych w filmach, jak i sposobu opowiadania na polskim youtubie.
A mnie autor Kryminatorium bawi jak zniża głos, żeby brzmieć strasznie ;) słucham jako podcastów "Kryminalna Skandynawia", "Prawdziwe zbrodnie" i "Piąte nie zabijaj", a na yt ostatnio pojawił się Kristof, którego sposób mówienia mi pasuje.