Władze stacji FOX podjęły wreszcie decyzję odnośnie przyszłości "Terra Novy". Wielu od dłuższego czasu właśnie takie rozwiązanie przewidywało, gdyż serial nie spełniał w pełni pokładanych w nim nadziei.
Szczegóły na http://showtv.pl/news_item_3296.htm
nie spelnial oczekiwan? malo powiedziane, tam sie kompletnie nic nie dzialo, akcji tyle co w klanie
Bardzo dobrze się stało ,po 1 odcinku myślałem ,że będzie coś ciekawego ,jednak oglądając dalej było coraz gorzej . Z serialu ,który miał być wielkim hitem zrobiło się denne nudne kino familijne dla 12 latków ...
Mi trochę szkoda, chociaż często mnie ten serial nudził, no ale ... przynajmniej Fringe ma większe szanse na 5 sezon xD
Fringe jest już tak poplątany, że momentami ciężko się połapać.... i też przynudza ostatnio, a co do Terra Nova to szkoda, finał sezonu był genialny (o wcześniejszych odcinkach nie wspomnę, były tak nudne, że nie pamiętam), jest jeszcze maleńka szansa, że inna stacja się za to weźmie
Pomysł świetny, przypomniał mi się serial zaginiony świat, niestety wykonanie leży. Te patetyczne dialogi... Mimo to oglądałem, liczyłem na jakąś zmianę. Szkoda... gdyby kto inny się za to zabrał, inaczej zrealizował, to byłby niezły serial.
I tutaj widać,że jednak efekty to nie wszystko.W zaginionym świecie to była totalna masakra jeżeli chodzi o efekty,a jednak serial bardzo fajnie się oglądało.Niestety też beznadziejne zakończenie i brak kolejnego sezonu.
ale dalej jestem za tym aby 2 sezon Terra Nova powstał :D
Szkoda, miło się oglądało. wiem, to prawda, do fabuły i nieścisłości można by się było doczepić, ale przecież tego typu filmy po to mają klasyfikację Science-fiction, żeby nie doszukiwać się potwierdzenia w świecie realnym;) Pozdrawiam tych wszystkich MĄDRALIŃSKICH wypisujących "MĄDROŚCI" na forach, np o dinozaurach, że te są z takiego kontynentu a tamte z innego....żal. Niech sami spróbują wyprodukować coś takiego a dopiero potem niech się wymądrzają i sypią hasłami z Wikipedii;)
Mam nadzieję że jednak ktoś sfinansuje dalsza produkcje, bo mi się serial bardzo podobał, lubię tego typu filmy a przy Terra Novej można się było odprężyć i "ODMÓŻDŻYĆ" po ciężkim dniu na Dobranoc;) Fajna bajeczka, zgodna ze swoją klasyfikacją;) pozdrawiam
' odprężyć i "ODMÓŻDŻYĆ" " i oto w tym wszystkim chodzi
TN, BSG, Sg1 , Farscape i nie tylko, są to seriale które uwielbiam oglądać wieczorem, można się przy nich zrelaksować
Miałem okazje rozmawiać z zawodowym montażystą, który pracował przy większych polskich produkcjach
Na temat takiego wytykania błędów w filmach, nie tylko serialach ale też mega produkcjach wypowiedział się że to: "nieprofesjonalne i wieśniackie " i dokładnie wytłumaczył mi czemu i muszę powiedzieć że się z nim zgadzam
z inne beczki...
Czytałem też inny post ten "100 rzeczy których dowiedziałem się... " rozumiem intencje, kogoś serial rozbawił i w formie zabawy i z humorem wypisuje to... co tam pisał ... ok, ale osobiście nie mogę się z tym zgodzić , a przynajmniej nie z wszystkim
W filmach i niektórych serialach są używane pewnie środki wyrazu o których nie mówi się w prost, jedne mnie inne bardziej oczywiste, kilka udało mi się znaleźć, choć nie czytałem całego postu
Pozdrawiam, miłego oglądania
To może i nam wytłumacz, dlaczego wytykanie błędów w serialach, a nawet (o zgrozo ...) w "mega produkcjach" jest "nieprofesjonalne i wieśniackie" ???
wystarczy zajrzeć na każdą stronę filmu do "ciekawostek" są wymienione "błędy w filmie". To wszystko są poniekąd rzeczy zamierzone. Z pośród kilkunastu czy kilkudziesięciu dubli jednego ujęcia wybiera się najlepsze i zdarza się że jedno ujecie nie pasuje do drugiego np: na pierwszym ujęciu aktor miał uniesioną rękę a na następnym już nie, tu był kubek a tam nie, na pierwszym ktoś przechodził w tle a na drugim dziwnie znikną, a różnice pomiędzy ujęciami mogą np : nie co inny kąt czy różnice w kadrze.
Twórcy są tego wszystkiego świadomi i po prostu wybierają mniejsze zło czyli lepiej zagrana scenę
Terra Nova - "pojazdy bez drzwi" jak to było gdzieś wymienione to już coś innego
Mam szczerą nadzieję że kiedykolwiek nagrywałeś i montowałeś swój własny materiał albo będziesz miał okazje to robić i się przekonasz że to wcale nie takie proste
mam nadzieję że przynajmniej po części opowiedziałem na twoje pytanie jak będziesz miał jeszcze jakieś to wal
a teraz będę uszczypliwy "produkcja filmowa" zajmuje się finansowanie czy szukanie sfinansowania filmu... bez urazy Andre_ ;)
Pozdrawiam
No to "wyjaśniłeś" :D. Tyle że 90 % błędów o których mowa w różnych tematach na tym forum to nie są kwestie kątów podniesienia ręki czy grzywki aktora ;), a błędy scenariusza, nielogiczności i niekonsekwencje akcji czy zachowania bohaterów. I to jest jak dla mnie dużo ważniejsze. Po prostu nasuwa się pytanie gdzie się podziały te wszystkie miliony ? ;)
Dobry aktor który został źle pokierowany przez reżysera
Świetny scenariusz który został źle zrealizowany bo taka był wizja reżysera to wszystko się zdarza ;)
Spielberg "tylko" był producentem ( to że ma wgląd do wszystkiego nie znaczy że musi ingerować ) , a świat dowiedział się o tym za nim powstał pierwszy odcinek. "Steven Spielberg będzie robić serial" reklama i promocja na to na pewno poszły grube miliony, scenografia też nie jest tania, to ich charakterystyczne ogrodzenie, domki i pojazdy no i na końcu efekty komputerowe. Każdy oceni czy są wystarczające jak na serial ale ktoś to zrobić musiał i kasa się należy ;)
Ale to tylko moje przypuszczenia na planie nie byłem, produkcja się nie zajmowałem wiec nie powiem na 100%
Nie zrozum mnie źle, ja też widzę tutaj błędy, przerysowane i plastikowe postacie i tym podobne, ale były momenty gdzie gra aktorska mnie zaskakiwała i wchodziła jak by na nieco wyższy poziom, abstrahując od całej reszty serialu, ale to były momenty
Bronie tego serialu ( jeśli uważasz że tak właśnie jest ) to dla tego że to dla mnie proste kino rozrywkowe na wieczór po ciężkim dniu, nic ponad to
Ja obejrzałam cały sezon w dwa dni, może nie porwało mnie, ale byłam ciekawa co dalej i nadal jestem, chętnie poświęciłabym jeszcze kilkanaście godzina na coś takiego.
Sam nie wiem czy chce to oglądac dalej - dobry pilot potem kupa i zagadka na zakonczenie. Szkoda ze jakies 10 odcinkow bylo do niczego.A taki marketing, nawet w Wietnamie na TV widzialem zajawki:)
Serial dopiero zaczął leciec na jedynce, a Ty znasz już wszystkie jego odcinki? Czyżbyś obejrzał to na necie? Ludzie to nie potrafią być cierpliwi i oglądać serial w telewizji po dwa odcinki co tydzień, eh... ;)
A swoją drogą, również podpisuje się pod tym, co napisała BabciaHardcore.
Czego ja oczekuje od serialu z dinozaurami? Dinozaurów i wątków osobistych postaci, niczego więcej. Nigdy wiele nie wymagałem od produkcji tego typu. Ani zawiłej fabuły, ani za specjalnych efektów. Np. kocham 13 Dzielnice, mimo, że wielu uważa, że jest pozbawiona tytuły. Ale co z tego? Jest akcja, parkour, fajny soundtrack, mi to starczy. To samo tyczy się Terra Novy, jest troche akcji, troche emocji, fajny pomysł z zagładą świata i alternatywną, inną rzeczywistością. Jest okej, miło mi się oglądało, tak więc 10/10 i ch**. :)
10/10 - serio ? Ja rozumiem, że można ten chłam lubić, sam lubię kilka produkcji, których pewnie inni nie oceniają za dobrze, ale dając temu serialowi 10/10 jesteś totalnym ignorantem. Taką ocenę to może dostać Kompania Braci, Miasteczko Twin Peaks, Archiwum X, Rodzina Soprano czy 6 stóp pod ziemią bo są genialne. A Ty dajesz maksymalną ocenę czemuś co W PORYWACH zasługuje na 5.
No, ale są gusta ...
Może to dlatego, że jako degustator kieruje się najniższymi instynktami, tj: obowiązkowa akcja i wgłębianie się w życie osobiste postaci, przez co da się je bardziej polubić. Dwa czynniki którymi się kieruje przy ocenie serialu. No.. i jeszcze ten klimat apokaliptycznego świata i jego alternatywna wersja. Cóż... to wszystko, WEDŁUG MNIE, tu występuje i daje dychę. ;)
Akcja ? Tyle co kot napłakał, a postacie i ich życie ? Rozwielitki są ciekawsze. Ale jak mówiłem są gusta i guściki, może kiedyś zobaczysz coś co na prawdę zasługuję na 10.
Ten film jes super! z pierwszym odcinkiem nie byłem do niego nastawiony jakoś pozytywnie, ale jak się oglądnie całą serie i na końcu 2 ostatnie odcinki(są najlepsze) to myślę, że nawet tym niedowiarkom może sie spodobać. Jak dla mnie bomba! Ma ktoś z was jakieś wieści na temat drugiego sezonu? bo ja sie nie mogę doczekać, oby był!
Chyba tylko mi się podobało, co ? Przyznam się że zpiraciłem cały pierwszy sezon bo nie mogłem się doczekać oglądania na TVP 1 - tak, nie jestem z siebie dumny. Mnie nawet zaciekawił, mimo że był miejscami głupawy to oglądało się całkiem przyjemnie z przymkniętym okiem.
Oburzający wręcz fakt... Jeżeli nie kręcą dalszej części to po kiego chu robią twist na końcu ?! Żeby mnie ciekawość zżerała do końca życia ? (wiem, jutro zapomnę) Käs nava'da...
Nie, nie tylko Tobie. Są też czasem furiaci tacy jak ja, którzy dali dychę za klimat i mimo że czasami nudne, to jednak pociągające kwestie. Cóż... ;)
Nillvo, tylko spokojnie, to nie powód by odbierać sobie życie! Jest niż demograficzny, gimbusy wciąż są potrzebne żeby nauczyciele mieli pracę!
Tak sie zastanawialem nad obejrzeniem tej pozycji, jednak ciekawosci mi nie pozwoli, przejsc obok niej obojetnie.
Przykre jest to ze gdy juz znajdziemy w koncu interesujacy ciag zdarzen serialowych, zaraz go zamykaja :( Z ostatnich co oglądałem:
The Event - skasowany
V (Goście) - skasowany
Caprica - skasowany
Universum - skasowany
Flas Forward/t - skasowany
Persons unkown - skasowany
Przykre ale prawdziwe....:(
Fox chyba nie lubi SF
Do tej listy dodałabym jeszcze
Firefly i Kroniki Sary Connor ...
Jeszcze takie pytanie : Czy serial na 100 % został anulowany?