PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=581312}

Taniec rządzi

Shake It Up!
2010 - 2013
5,8 5,9 tys. ocen
5,8 10 1 5940
Taniec rządzi
powrót do forum serialu Taniec rządzi

Moje zaskoczenie dotyczy pairingów w serialu. Jeśli o małżeństwo Diny i Deuce'a sprawa była dla
mnie oczywista. Fajnie że są razem. Ty i Tynka również. Od dawna się na to zapowiadało. Było
dużo chemii między nimi, już w pierwszym sezonie. Zaskoczeniem dla mnie raczej jest
małżeństwo Logana i... Nie Rocky, ale Cece! Kto by pomyślał. Obstawiałam raczej że Logan i
Rocky będą razem (chociaż osobiście jakoś nie pasowali mi do siebie). To że mężem swojej
niedoszłej przyrodniej siostry było dla mnie mega zaskoczeniem (ale tak szczerze to pozytywnym.
Tego nikt się nie spodziewał ;-)) A to że ich syn L.J. wygląda zupełnie jak Flynn bardzo mnie
rozbawiło ale myślę że idealnie to wymyślili. Pewnie dlatego nie doszło do ślubu Georgi i
Jeremy'ego. Żeby móc połączyć Cece i Logana. Jak dla mnie fajny pomysł ;-)

użytkownik usunięty
Lola140392

Gdzie obejrzałaś ten odcinek? Przecież on ma premierę dopiero jutro.

ocenił(a) serial na 6

Wyciekł na YouTube parę dni temu ;p Niestety jest w bardzo kiepskiej jakości... A niech tam... Oto linki, żeby nikt nie pomyślał że zmyślam :D
http://www.youtube.com/watch?v=LTqoLto3vF4 cz.1
http://www.youtube.com/watch?v=rVkmWawAOTA cz.2
http://www.youtube.com/watch?v=bqhx2kH6yjw cz.3
http://www.youtube.com/watch?v=rv6C778DjHU cz. 4
http://www.youtube.com/watch?v=h9rfMuB9Xkk cz.5

użytkownik usunięty
Lola140392

Przecież na tym prawie nic nie widać. ;p I to jeszcze w pięciu częściach...

ocenił(a) serial na 6

A jakie ma to znaczenie? Zawsze dzielą na części żeby administratorzy z YT nie usuwali. Z resztą jak ktoś zna angielski to wszystko zrozumie. Dowodów jest mnóstwo choćby na anglojęzycznej wiki. Na stronie Cogan (połączenie Cece i Logan) jest już nawet zmieniony status. Obok enemies (czyli wrogowie) dopisane jest 'futute spouses' co znaczy przyszli małżonkowie. Jedna z ważniejszych osób pracujących przy serialu potwierdziła na twitterze że w tym odcinku pokazana została pokazana prawdziwa przyszłość bohaterów gdyż serial nie zostanie przedłuzony o kolejny sezon. 3 seria jest ostatnią ;p

użytkownik usunięty
Lola140392

Tak, wiem, że 3 sezon jest ostatnim, ale to dobrze. Chodziło mi o to, że na tych filmikach ledwo co widać obraz, o jakości już nie wspominając. A CC i Logan akurat najmniej mnie interesują... Cogan - kto to wymyślił? Powinno być albo Cegan, albo Loce. Jeśli imiona łączy się w pary, to zawsze bierze się pół jednego i pół drugiego, bo samo ,,C" od CC może pasować równie dobrze do imion Caroline, Carly, Catherine... A, i ,,futute" na pewno nie znaczy ,,przyszli". ;p Jak dla mnie ten odcinek powinien być ostatnim, skoro pokazuje przyszłość. I ja nie potrzebuję żadnych dowodów, bo jak już wcześniej pisałem, CC i Logan w ogóle mnie nie obchodzą, więc nie rozumiem dlaczego tak się rozpisałaś na ich temat, skoro nawet się o to nie pytałem. ;p No i jeszcze jedno, nie muszę mieć żadnych potwierdzeń na to, że w tym odcinku została pokazana prawdziwa przyszłość bohaterów, bo przecież odcinek nazywa się ,,Future It Up", co dla mnie jest jednoznaczne. :)

ocenił(a) serial na 6

Hej zwolnij... Nie musisz się tak unosić ;-) Z tonu twojej wypowiedzi wywnioskowałam że nie dowierzasz spekulacjom z tego odcinka, a dla mnie związek Logana z Cece był istotny z tego powodu, że zdziwiłam się że Disney połączył ich w parę.Przecież sie nienawidzili... Dla mnie nazwa Cogan jest spoko. bo dobrze brzmi a o to przede wszystkim chodzi. Twoje propozycje też znajdują się na stronie wiki w punkcie inne nazwy... A future dosłownie oznacza przyszłość, natomiast 'future spouses' nie tłumaczymy dosłownie. Wpisz sobie nawet w internetowy słownik... Dla mnie Future it up powinien być pod koniec ale nie na końcu! Przecież musi być jakiś odcinek podsumowujący... Tak jak np. w Suite Life było zakończenie Liceum Siedmiu Mórz.... A co do potwierdzeń to przecież mogli pokazać tylko PRAWDOPODOBNĄ przyszłość bohaterów. Wielu fanów miało wątpliwości czy przyszłość pokazana w tym odcinku jest prawdziwą... I dlatego wielu z nich pisało do twórców z prośbą o wyjaśnienie :) Nie chodziło mi o to że ty potrzebujesz jakis potwierdzeń. Pisałam dla informacji ogółu.

użytkownik usunięty
Lola140392

To było takie moje czepianie się, bo napisałaś ,,futute" zamiast ,,future". ;p Co do ,,Cogana" to już pisałem, samo ,,C" może równie dobrze pasować do innych imion, np. Cindy, Cleo, Chelsea, Courtney, Carrie, Chloe, Cat... W takim razie ,,Future It Up" powinien być odcinkiem przedostatnim. ;) I nie rozumiem jaki by był sens pokazywania fałszywej przyszłości, skoro większości mogliśmy się domyślić, no i przecież jest to spójne i logiczne, więc wszystko by się zgadzało. Gdyby chcieli pokazać nieprawdziwą przyszłość, to na pewno nie poświęcaliby na to całego odcinka, i pewnie zrobiliby to z sezon wcześniej.

ocenił(a) serial na 6

Sama nie wiem jak to jest... Oglądałam kiedyś taki serial gdzie był taki podobny odcinek co "Future it up" i pokazana przyszłość nie była prawdziwa, dlatego miałam wątpliwości. Aaaa ;-) Faktycznie napisałam Futute ale to literówka, bo pisałam z telefonu :D A to nie jest za wygodny sposób pisania...

użytkownik usunięty
Lola140392

Wiesz, w pierwszym sezonie był jakiś odcinek gdzie pokazywali trochę przyszłości (co CC była taka gruba i tańczyła przed blokiem, a Rocky jeździła na wózku i miała dwie piłki w spodniach), ale to było tylko takie wyobrażenie, więc wtedy można było się domyślić, że to nieprawdziwa przyszłość. A teraz, gdy pod koniec serialu poświęcają cały odcinek na pokazanie przyszłości bohaterów, można się domyślić, że to prawda. Przynajmniej ja tak uważam, bo dla mnie to proste i logiczne. I domyśliłem się, że to literówka, ale chciałem cię poprawić i tyle. ;)

ocenił(a) serial na 6

Spoko :) Faktycznie... Zapomniałam o tamtym odcinku... W serialach tego typu często pojawia się wątek pokazywania przyszłości głównych bohaterów i różnie to bywało stąd moje wątpliwości....

użytkownik usunięty
Lola140392

Rozumiem. W prawie każdym serialu jest pokazany jakiś fragment przyszłości czy przeszłości bohaterów. ;]

ocenił(a) serial na 3
Lola140392

Nie znam się na tym serialu. A z kim będzie Rocky?

użytkownik usunięty
MagdaJulka

Z Flynnem. Hahahaha. Żartuję, nie wiem. Kawałek odcinka widziałem i chyba była sama.

ocenił(a) serial na 3

No tak. Lepiej kupić sobie kota. Ostatnio czytałam opowiadanie jak Violetta zdecydowała sobie kupić kota, bo chłopcy jej się znudzili.

użytkownik usunięty
MagdaJulka

Hahahahahahahha, dobre. xd

ocenił(a) serial na 3

Wszystko znajdziesz w internecie. Nawet Tomasa w związku z psem, któremu chciał się oświadczyć, ale pies zwiał. (to akurat z innego bloga niż ten wyżej. Ten wyżej był bardzo dobry i było mało Violetty).

użytkownik usunięty
MagdaJulka

Domyślam się. Ludzie nie zostawiają suchej nitki na Tomasie. :D

ocenił(a) serial na 3

No nie wiem. Ja to chyba napiszę, że Tomas będzie wyrywał panienki. Tomas jest bogiem.

użytkownik usunięty
MagdaJulka

Taaa, znam już twoje zdanie na jego temat. :D

ocenił(a) serial na 3

Nie, nie zbyt go lubię, ale lubię się z niego nabijać.

MagdaJulka

A masz może linka do tego opowiadania? xD

ocenił(a) serial na 6

Jej mąż nie był pokazany w tym odcinku. To jakiś facet o imieniu Mark z tego co zrozumiałam....

użytkownik usunięty
Lola140392

Szkoda. Mogliby go chociaż pokazać. Albo zrobić tak, że Gunther wrócił i to z nim by była. :)

ocenił(a) serial na 3

Kiedyś myślałam, że ona będzie z tym blondynem z Niemiec. Ja tego nie oglądałam za często, ale tak mi się wydawało.

użytkownik usunięty
MagdaJulka

Najlepszym rozwiązaniem byłyby pary Logan+Rocky, Gunther+CC i Jeremy+Georgia. W jednym z odcinków pierwszego sezonu Rocky chciała zrobić z Gunthera i CC parę na szkolnej zabawie, w trzecim sezonie Rocky była z Loganem, a Georgia z Jeremym, więc wtedy wszystko by pasowało. ;)

ocenił(a) serial na 3

Co za Logan? Nie znam Logana

użytkownik usunięty
MagdaJulka

Logan - syn Jeremy'ego Huntera, przyjaciel Flynna, ma ok. 15 lat. Początkowo miał być przyrodnim bratem CC, jednak do ślubu jego ojca z mamą CC nie doszło. W późniejszych odcinkach chłopak Rocky, która później z nim zrywa. Występuje w odcinkach 59, 60, 62-64, 67 i 72, grany przez Leo Howarda.

ocenił(a) serial na 3

Spoko. Ja tam nie jestem za bardzo z tym serialem, ale dobrze wiedzieć.

użytkownik usunięty
MagdaJulka

Jeszcze gdybyś nie wiedziała, to od razu ci napiszę: 3 sezon serialu, czyli ten obecnie emitowany, jest ostatnim, więc czwartego nie będzie. W Polsce zostało niewyemitowanych jeszcze bodajże 11 odcinków. Finał sezonu w USA ma nastąpić pod koniec 2013 roku, a u nas na początku 2014. Zamiast tego, również jakoś na przełomie 2013/2014, pojawi się w Polsce nowy serial: Liv & Maddie, którego amerykańska premiera odbyła się 19 lipca. :) Link: http://pl.wikipedia.org/wiki/Liv_and_Maddie

ocenił(a) serial na 3

Spoko, nie oglądam często tego serialu, ale ostatni odcinka to z chęcią zobaczę za pare lat.

użytkownik usunięty
MagdaJulka

,,ostatni odcinka to z chęcią zobaczę za pare lat." - chodzi ci o ,,Taniec rządzi"? Bo jeśli tak, to przecież za parę lat ten serial nie będzie już emitowany.

ocenił(a) serial na 3

Jprdl, nawet już pisać normalnie nie umiem XDD Chodziło o to, że chętnie zobaczę ten odcinek, bo będzie pokazane co stanie się z nimi za parę lat.

użytkownik usunięty
MagdaJulka

Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... No, teraz to już wszystko rozumiem. :)

ocenił(a) serial na 6

No co tyy... Ja od początku byłam za pairingiem Runther :) Moim zdaniem ładnie by razem wyglądali... Jeśli chodzi o Cece i Logana to cieszę się z takiego obrotu sprawy :D Każdy ma swoje zdanie :)

użytkownik usunięty
Lola140392

W sumie Gunther+Rocky i Logan+CC też mogliby być, ale błagam, nie używaj takich słów jak ,,Runther", już to przerabia-liśmy.

ocenił(a) serial na 6

Wybacz ale taki nawyk... Używam określeń które są używane również przez fanów Shake it up (t.j. gece, runther, tynka, rogan, cogan, deucina, dece i inne). Raczej się nie odzwyczaję

użytkownik usunięty
Lola140392

Według mnie łącząc imiona w pary powinno brać się połowę jednego i połowę drugiego, a nie tylko pierwszą literę z jednego i resztę z drugiego. Może się czepiam, ale wtedy chyba łatwiej byłoby się domyślić o czyje imiona chodzi.

ocenił(a) serial na 6

Ale jeśli w serialu jest tylko jedna osoba której imię rozpoczyna się na daną literę to chyba jasne o kogo chodzi :)

użytkownik usunięty
Lola140392

No niby tak, ale gdyby te imiona łączono tak jak wcześniej pisałem, to byłoby o wiele łatwiej. A tak na margine-sie: D - Dina, Deuce; G - Gunther, Gary, Georgia; T - Tinka, Ty.

ocenił(a) serial na 6

Ale akurat Tynka i Deucina są połączone tak jak napisałeś :D

użytkownik usunięty
Lola140392

Ale pozostali nie. ;p

jeszcze tak: Cy (CeCe + Ty); Deucynn (Deuce + Flynn); Deuther (Deuce + Gunther); DineCe (Dina + CeCe); Dinocky (Dina + Rocky); DiroCe (Dina + Rocky + CeCe); DiTinCe (Dina + Tinka + CeCe); FlyCe (Flynn + CeCe); Flyina (Flynn + Dina); Flynka (Flynn + Tinka); Flynnry (Flynn + Henry); Flyzy (Flynn + Suzy); Gunka (Gunther + Tinka); Guntynn (Gunther + Flynn); Jergia (Jeremy + Georgia); RoDeuCe (Rocky + Deuce + CeCe); RolynCe (Rocky + Flynn + CeCe); Ronka (Rocky + Tinka); Ry (Rocky + Ty); Tinna (Tinka + Dina); Tynn (Ty + Flynn); Tynther (Ty + Gunther) - te pary są połączone pół na pół i łatwo się domyślić o kogo chodzi :)

użytkownik usunięty
DemonRipper

Cy - samo C nie jest połową imienia CeCe.
Deucynn - Deuce z Flynnem jako para?!
Deuther - Deuce z Guntherem jako para?!
DineCe - Dina z CeCe jako para?!
Dinocky - Dina z Rocky jako para?!
DiroCe - Dina z Rocky i CeCe w trójkącie?!
DiTinCe - już pomijając to, że ,,t" powinno być z małej litery, to kolejny dziewczęcy trójkąt!
FlyCe - przecież oni są rodzeństwem!!!
Flyina - Flynn z CeCe jako para?!
Flynka - Flynn z Tinką jako para?!
Flynnry - już pomijając to, że wziąłeś całe imię Flynna, a nie pół, to przecież oni są kolegami!
Gunka - kolejne kazirodztwo.
Guntynn - Gunther z Flynnem jako para?!
RoDeuCe - już pomijając to, że ,,d" powinno być z małej litery, to kolejny trójkąt!
RolynCe - kolejny trójkąt, w dodatku kazirodczy.
Ronka - Rocky z Tinką jako para?!
Ry - już pomijając to, że od Rocky wziąłeś tylko jedną literę, to przecież oni są rodzeństwem!
Tinna - Tinka z Diną jako para?!
Tynn - Ty z Flynnem jako para?!
Tynther - Ty z Guntherem jako para?!
Czytając twoją wypowiedź doszedłem do wniosku, że nie wiesz czym są parringi. I powiedz mi, gdzie ty w serialu widziałeś jakieś objawy kazirodztwa czy homoseksualizmu? Bo ja nic podobnego nie zauważyłem... Chyba wypisałeś wszystkie możliwe połączenia oprócz Rocky z CeCe i Ty'a z Deuce'm. Nie wiem, z tobą jest chyba coś nie tak, że wymyślasz takie absurdalne połączenia, trójkąty i wszystkich bohaterów serialu masz za gejów/lesbijki. Może się mylę, ale jak dla mnie twój komentarz jest niepokojący... Jedyne dopuszczalne parringi w serialu wyglądają tak:
1. Rocky + Logan / Rocky + Deuce / Rocky + Gunther.
2. CeCe + Logan / CeCe + Deuce / CeCe + Gunther / CeCe + Ty.
3. Ty + Tinka / Ty + CeCe / Ty + Dina.
4. Deuce + Tinka / Deuce + CeCe / Deuce + Dina / Deuce + Rocky.
5. Gunther + Rocky / Gunther + CeCe / Gunther + Dina.
6. Tinka + Logan / Tinka + Deuce / Tinka + Ty.
7. Dina + Ty / Dina + Deuce / Dina + Gunther / Dina + Logan.
8. Logan + Rocky / Logan + CeCe / Logan + Tinka / Logan + Dina.
Oczywiście połączenia Gunthera z Diną czy Tinki z Loganem są głupie, jednak dopuszczalne. Według mnie pary powinny być takie jak w odcinku ,,Future It Up" i tego się trzymajmy. A łączenie 8-latka z 15-latkami, jak ty to wcześniej zrobiłeś, jest po prostu (i tu sam wstaw przymiotnik).

to są relacje, nie pary...

DemonRipper

to są mój drogi relationships nie pairrings, ty nie rozumiesz...

DemonRipper

http://shakeitup.wikia.com/wiki/Category:Show_Relationships patrz se "Relationships".

DemonRipper

albo jak wolisz po polsku: http://pl.taniecrzadzi.wikia.com/wiki/Kategoria:Relacje pisze Relacje... nie Pary...

DemonRipper

a tak poza tym chyba coś z tobą jest nie tak, to są Relationshipsy nie Pairringi i to jest różnica, relacja może być dowolnego osobnika obojętnie jakiej płci z innym osobnikiem tej samej lub innej płci i to nie jest żaden homoseksualizm czy kazirodztwo...

użytkownik usunięty
DemonRipper

Nie będę się znowu powtarzał, możesz wyżej przeczytać moją odpowiedź. Zapytam tylko jeszcze raz, po co pięć podobnych komentarzy?! Nie mogłeś tego napisać w jednym poście?!

użytkownik usunięty
DemonRipper

Ale w tym temacie jest mowa o parach, a nie relacjach!