PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36357
6,8 9 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

Lubię Supermana i lubię Smallville, ale ilość nieścisłości z 4 filmami jest ogromna! Ale do się to przeboleć. Jednak do dziś zadaję sobie pytanie jak można było to spieprzyć i to wiele razy. Ogólnie mi się serial podoba, ale były momenty kiedy chciałem wywalić Telewizor przez okno... co się stało?

Wookie_LG

Nie pomyślales ze film moze byc nie do konca oparty na komiksie? A serial bardziej ?

ocenił(a) serial na 6
adiemus36

Do autora tematu: Smallville jest bardziej na komiksie oparty. To praktycznie napisana od nowa historia supermana. Nie ma nieścisłosci tylko w stosunku do "Superman: Powrót"

ocenił(a) serial na 8
SzOpMaN

Widzę, że sami znawcy tutaj się znaleźli. Niestety głupoty piszecie. Czytaliście komiks o esie jakikolwiek?

Smallville jest właśnie nie oparte na komiksie. Leci własnym torem nie do końca zgodnym z historią Supermana. Bo przecież w komiksie nie było Lionela, Chloe, a Lois nie spotkała Kenta przed tym nim został Supermanem tak samo LEX.

Smallville różni się od filmów o Supermanie czyli automatycznie różni się od filmu "Superman Powrót", który jest kontynuacją 2 części filmowego Supermana.

ocenił(a) serial na 6
MackKL

miałem na myśli ze jest bardziej zgodny bo sa postacie z komiksów- Pete, Brainiac, Bizarro, Doomsday i wielu innnych.

A pozatym. Widzisz jakiekolwiek niescislosci miedzy Smallville i Superman Powrót?

SzOpMaN

nie mówiłem o Superman: Powrót... ale nie ważne...

ocenił(a) serial na 6
Wookie_LG

wiesz... Superman: Powrót to też film o supermanie. ("Superman and the Mole Men" rownież. wg. mnie najlepszy film o esie. Noi nie ma nieścislosci miedzy "Smallville" a "...Mole Man")

SzOpMaN

dlaczego każdy mówi tylko o powrocie?

ocenił(a) serial na 6
Wookie_LG

bo TYLKO ten film (noi jeszcze jeden z lat '50) jest zgodny z serialem smallville (w przeciwieństwie do filmów I-IV)

MackKL

MacCkl napisalem "może" nie czytalem więc nie wiem nic napewno