PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233754}

Tabaluga

1994 - 2004
6,6 10,0 tys. ocen
6,6 10 1 9989
5,6 9 krytyków
Tabaluga
powrót do forum serialu Tabaluga

Tabaluga

ocenił(a) serial na 10

Ten smok to moja najlepsza bajka!Najfajniejszy jest Tabaluga o potem zaraz mała Milunia.

ocenił(a) serial na 1
olka_sz

Nieprawda.
Nikt tam nie jest fajny.
Ta bajka jest żałosna.
Postaci jednowymiarowe i sztuczne.
Debilne dialogi.
I jeszcze raz żałosna jest.

Zdjąć z anteny, a na to miejsce wstawić Muminki!

untitled

Ja lubię Tabalugę!!! Nie jest może tak perfekcyjny jak Muminki, ale jest jedną z lepszych dobranocek. Nie mów mi, że wolisz Endi Pendi, Nodiego albo inne jeszcze debilniejsze (a jest takie słowo!?) bajeczki !!

Luelle

tabaluga śmierdzi.

untitled

ale luzik, ludzie.
każdy posiada swoje zdanie, a dyskusja jest od tego,
aby mógł je wyrazić. ja lubię i muminki i tabalugę. :)

untitled

won z muminkami gdy oglądałem bajki dla dzieci to muminków w ogóle nie rozumiałem

olka_sz

Ja niemam nic do "tabalugi", bardzo lubię tą bajkę, uważam że jest jedną z lepszych

i_w_k_a

Zabawne - kłótnia o Tabaludze na filmwebie...

olka_sz

Nie lubię Tabalugi, jest przesadnie szlachetny i idealny.
.. za to bałwan Arktos jest genialny ^^'

ocenił(a) serial na 7
green_gherkin

ja też lubiłam Arktosa i Jakuba. Za to nie znosiłam Miluni (zawsze się wymądrzała ;-)) i tego krecika

olka_sz

Dajcie se siana , ludzie! Głupia dyskusja na poziomie osoby z grupy wiekowej , dla której ta bajka jest przeznaczona. doprawdy...

littleflyingbears

nigdy sie nie moglam przekonać do tabalugi....oglądniecie całego odcinka graniczyło z cudem

dotha

Ja jak widze napis "tabaluga" w gazecie czy w jakimkoliwek z innych pism wzbudza sie we mnie niewyobrazalny gniew i niszcze wszytko wookol a gazete niszcze i podpalam:D heheh straszna bajka nic dziwnego ze dzieci sa coraz glupsze jesli rodzice im kaza takie cos ogladac lub co gorsza same to chetnie ogladaja:/ Muminki, Gumisie, Smerfy wszytko tylko nie ta bajka

ocenił(a) serial na 7
Anarion

^^. Ja widziałem wszystkie "sezony" tego i wiem jak Arktos poległ. Kto chce wiedzieć?

el_Polaco

nie.
Ja oglądałem jak byłem mały i to była najlepsza bajka mojego dzieciństwa :D

5476

Ja też ;DD Co prawda nie jest tak fajna jak Gumisie czy Smerfy xD, ale lepsza od Noddiego itd.
Najlepszy jest Arktos heh ;>>>

el_Polaco

Jak poległ Arktos?? ;D Bajka nawet fajna

ocenił(a) serial na 9
Anarion

Anarion, "Muminki, Gumisie, Smerfy wszytko tylko nie ta bajka" Ja osobiście bardzo lubię Tabalugę ;-) Chociaż zdecydowanie wolę Gumisie (to moja ulubiona Dobranocka) Muminki i Smerfy też bardzo lubię. Tabaluga jest miły, przyjazny i wg jest w pewnym sensie wzorem. A piosenka rozpoczynająca bajkę na dłuuugo zapadła mi w pamięć. ;-)

Anarion

gumisie i smerfy na równi ze smokiem ale muminki to szfindel

ocenił(a) serial na 10
olka_sz

Witam. Moim zdaniem Tabaluga to najlepsza, po prostu, najlepsza, genialna bajka :) Wszystko mi się tam podoba - bezbłędne dialogi, sytuacje, postacie, słowem rewelacja.
Teraz może parę słów do przedmówców:
untitled, agnitum, Anarion - chyba nie wiecie co mówicie, naprawdę. Obejrzał ktoś z was w całości choć jeden odcinek? Śmiem twierdzić że nie. Nawet jeżeli pewne rzeczy wam się nie podobają, nie macie prawa nazywać ich żałosnymi czy debilnymi, a już zwłaszcza gdy nie macie na to argumentów. Dzieci właśnie są coraz głupsze przez niektóre gry komputerowe, jak np. Counter-Strike, a nie przez genialne bajki, taki jak Tabaluga.
green gherkin, wydaje mi się że o to tu chodziło, myślę że Tabaluga miał być właśnie taki "wspaniały" by stanowić ideał dla swoich przyjaciół. Przykład - kilkakrotnie spotykamy się przecież w różnych odcinkach z tekstem w stylu "chciałbym być taki jak ty, Tabalugo". A Arktos mnie niesamowicie śmieszy, zwłaszcza jak drze się na Jakuba lub innych swoich poddanych :)
Luelle, M_o_N_i_K_a, akurat Muminków nigdy nie oglądałem więc nie porównuję. Ale np. od Smerfów czy Gumisiów Tabaluga bardziej mi się podobał. Głównie dlatego, że fabuła wzbudziła moje większe uznanie, no po prostu po mojemu jest ciekawsza :)
bungrav, Arktos w końcu zamroził się własnym lodem który wyzionął i który odbił się od kuli Puchacza w ostatnim odcinku 3 serii :)

Kcurek

to moja pierwsza i ulubiona bajka z dzieciństwa ;)

morawybig

Kocham Tabalugę!!!!

ocenił(a) serial na 9
marzycielka140

..odpieprz się od Tabalugi on jest mój !XD
(zielony przyciąga idiotów^^)

ocenił(a) serial na 1
miksi994

Tabaluga ma kutasi nos...
nie lubie go...

ocenił(a) serial na 9
maniekboy

i nie podoba ci sie ta intensywna zieleń ? : (

olka_sz

haha :P you guys so funny ;P

olka_sz

A mnie się bardzo Arktos z Hamsinem podobali :) Jak byłem mały to wręcz nienawidziłem taj kreskówki ale teraz niedawno zacząłem oglądać i bardzo mi się podobała.

użytkownik usunięty
olka_sz

Arktos najlepszy na amen!