aż mi teraz głupio,kiedyś nie był o skojarzeń a teraz?coraz gorzej na tym świecie xdd ;o
Nie było takie tekstu.. Jakub przynosil lody a nie je robił.. Zresztw internecie (na yt itp) nie ma takiej czesci
Każdy Jakub urodzony w latach 90 ' po tej bajce niezależnie od wieku miał przerąbane ja pamiętam jak w średniej co się przypomniało komu zaraz leciał ten tekst do przypadkowego Jakuba ; x ;) haha ale będzie co wspominac za 20 lat ;p slang tzw"staruszków" chyba , że zrobią nową wersję tabalugi haha tak jak smerfy3 D mam nadzieję , że nie bo nic mnie tak nie wkurzało jak ta bajka ;)
W zasadzie Arktos nigdy nie wypowiadał tych słów dokładnie w taki sposób. Na Yt istnieje tylko przeróbka.
Zaprzeczę że Arktos nigdy nie mówił tych słów w taki sposób. Po pierwsze Arktos zwykle mówił "Jakubie, przynieś mi lody!". "Jakubie, zrób mi loda" powiedział chyba kilka razy w ciągu całego serialu. Jednak raz kiedy tak powiedział, miał do tego idealny akcent, a Jakub akurat wtedy odpowiedział mu (wręcz z uciechą w głosie) "Ależ oczywiście wasza wysokość". Mało tego: Sęp który stał w tle akurat wtedy jadł banana (przypadek? Nie sądzę hieh hieh :D)
A tak na serio to może przesadzam, ale niewykluczone że twórcy postanowili sobie zrobić głupi kawał. Historia zna już takie przypadki więc całkiem możliwe. Scenę tą widziałem w filmie na yt "10 dziwnch zbiegów okoliczności w kreskówkach" czy jakoś tak.
Akurat ten sęp jedzący banana to był w innym odcinku, niezwiązanym zupełnie z tematem ;) Na youtube są tylko przeróbki, ,,Jakubie, zrób mi loda'' i ,,Jakubie, masz ochotę na loda?'', to są fragmenty różnych odcinków połączone w jeden
Wiele stron pokazuje że nigdy w polskim tłumaczeniu nie padło stwierdzenie" Zrób mi loda" co najwyżej " Masz ochotę na loda" tylko że nie mogę trafić na dowód że taki dialog nie padł, a nie będę oglądał teraz dziesiątek odcinków by sam to udowodnić. Ale nawet jeśliby padł ten tekst to był on dosłowny, bo Jakub robił desery lodowe w różnych ujęciach, więc pasował