Spodziewałem się czegoś znacznie lepszego. Obejrzałem wszystkie odcinki mając nadzieję że w końcu coś się zacznie dziać. Niestety nie doczekałem się.
Tak nudnego serialu BBC jeszcze nie oglądałem.
Jedyny plus to scenografia, cała reszta to porażka.
Ważne że chociaż coś takiego powstało i ludzie na zachodzie mają szansę dowiedzieć się czegoś na temat historii Polski
Ech, niestety muszę się zgodzić, nastawiałam się na dobry wojenny, czy tam przedwojenny film z ciekawą historia i dobrą akcją - wywiad, agenci, szpiedzy itp, no i z jednym z moich ulubionych aktorów - Davidem "ciacho" Tennantem ;D. Były taaaakie szumne zapowiedzi... A okazało się, że to taka trochę naiwna historyjka, momentami nudnawa. Spokojnie całą akcję dałoby się upchnąć w jeden 1,5 godz. film...
Zawiodłam się mocno. Film był miły dla oka, aktorzy sympatyczni, sporo polskich wątków, tylko jakieś takie to wszystko "po łebkach" potraktowane, takie niby wycinki z życia szpiega, ale za gładkie, za ładne to wszystko... ech... nawet ta historia miłosna jakaś taka nieciekawa, mdła.
Ostatnio mnie BBC wkurzyło zakończeniem Merlina, teraz jeszcze to... mam tylko nadzieję, że nie skopią Dr Who i Sherlocka...
Dokładnie. Miałem nadzieję że serial nie będzie tak nudny jak książka pod tym samym tytułem. Okazało się że jest jeszcze nudniejszy. Dodając do tego drewnianą grę aktorską plus ten dubbing.. Porażka :(
Dokładnie, serial był szczerze mówiąc nudny!
Był tak zapowiadany że "wciąga widza aż nie można się od niego oderwać" a tu co? Momentami co akcja się lekko rozpędzała to nagle ją ucinali.....
Już nie wspominając o scenach końcowych ------------> uwaga spoiler (dla nie oglądających serialu-nie czytać)-------------------->jak jechał ten pociąg ze złotem i srebrem o tak znamiennej wadze dla Polski, nagle się zatrzymuje bo jakaś dziewczyna stoi na torach! O boże... A jak agent wywiadu, który miał nadzorować całą akcję, spóźnia się zaledwie minutę to Ci się zastanawiają czy się zatrzymać czy nie.... no na litość- tak naiwnych scen dawno nie widziałem.
Jedynym plusem to jest scenografia, ale i tak liczyłem chociaż na urywek scen pokazujących wojnę, czy wkroczenie wojsk niemieckich do Polski ,a tu co?..... jedna scena jak jadą czołgi i to wszystko.....
5/10