kto oglądał ostatni odcinek tego cudownego serialu?
podzielcie się wrażeniami, podobało wam się zakończenie?
Oglądałem WSZYSTKIE odcinki Six Feet Under...i mogę powiedzieć jedno - ostatni odcinek był NAJLEPSZY !!! Końcowe minuty serialu, gdy Claire żegnała się z rodziną i wyjeżdżała z miasta, przyszłość bohaterów i ich śmierć ( w tle doskonała muzyka), szczerze - nie mogłem przestać płakać... ;-(
Przedchwilą obejrzałam ostatni 63odcinek Six Feet Under "everyone's waiting"
trudno powstrzymać łzy...doskonale zrobili ostatni odcinek!wszyscy dorzyli do późnej starości oprócz Nate'a:(jednak bardziej płakałam na odcinku kiedy Nate umarł.zgadzam sie ten utwór pod koniec świetny(bardzo pasował do tych wszystkich ostatnich scen),ktoś zna tytuł tego utworu?nie moge uwierzyć,że to już koniec:(żyłam tym serialem...mogli jeszcze troche odcinków nakręcić...
TeleManiak może teraz ty podzielisz się swoimi wrażeniami?podobało Ci się zakończenie?
Finałowa piosenka to "Sia - Breathe Me". Zaskoczyłem się bo to piosenka ze zwiastunu sezonu 5 ( jest tam sporo odniesień do tego sezonu, polecam).
Teraz ściągam dokument, nazwa "Six Feet Under 2001-2005", miło będzie powspominać...
Polecam oficjalną stronkę www.hbo.com/sixfeetunder/
a szczególnie zdjęcia Claire - "Claire's art work".
Już myślałem, że nikt nie oglądał zakończenia :)
Co do mnie, to uważam, że był to świetny ostatni odcinek świetnego serialu!
Super, że interesuje się nim tyle osób. Mam nadzieję, że więcej osób go obejrzy, o ile TVN puści 3 sezon (i następne).
On jest po prostu genienialny!
Nikt z moich znajomych nawet nie wiedział o istnieniu tego serialu, w Polsce jeszcze długo królowały będą telenowele, m jak miłości itp :/
A gdy już był na TVN to kto chciał czekać do 1 w nocy...chyba tylko ja :)
A teraz moje przemyślenia nad ostatnimi minutami - przyszłością bohaterów...
Ruth wreszcie zaczęła żyć dla siebie,
David uczy Durrela "fachu",ich kontakty ulegają poprawie, może to Durrel w przyszłości poprowadzi firmę,
Willa (córeczka Brendy) pomimo wcześniejszych obaw jest zdrowa,
Brenda jest szczęśliwą żoną i matką,
Maya nie traci kontaktu z babcią (trzyma małpkę którą dostała od Niej) - (Ruth myślała że nigdy już nie zobaczy Mayi)
Claire i Tedowi udaje się być razem, pomimo jej wyjazdu do Nowego Yorku,
Keith zakłada firmę ochroniarską "Charles Security",
Jeden z synów Keitha i Davida jest nieobecny w ich przyszłym życiu, a ten drugi jest gejem (trzyma chińczyka za rękę na ślubie Claire)
David po morderstwie "małżonka" znalazł partnera lecz nie moze zapomnieć....o byłym,
Rico z Vanessa dorobili się całkiem pokaźnego majątku, na starość wypoczywają w jakimś kurorcie,
Brenda umiera przy Billym (czyżby była już aż tak znudzona obecnością brata w jej życiu)
Claire dożywa sędziwego wieku, w sypialni przepełnionej wspomnieniami, osiąga wiele sukcesów w fotografi...
A co Wy zauważyliście, może jakieś pytania?
swoją drogą czeka nas niezła przyszłość :)
może więcej osób będzie dożywać wieku Claire i książki nie wyjdą z użycia
Stary David wygląda bardzo realnie - siwe włosy, "brzuszek" - krawat i marynarka kiepsko leżą, inni też zostali wspaniale zmienieni
MAJSTERSZTYK!
Misiek dzieki za tytul, jest sporo remixow tego utworu,najlepszy jest Mylo remix.skad sciagasz ten dokument "Six Feet Under 2001-2005"?widzialam go na jakiejs stronce,ale teraz juz nie moge znalezc.... oficjalna strona SFU jest swietna,bardzo dobrze zrobiona."Claire's art work" super zdjecia,najbardziej mi sie podobaja prace takie jak: Mask Sculptures,wszystkie Wedding Photos,Duratrans,wedding gift,Portrait of Billy.a wam jakie zdjecia sie podobaja?na stronie oficjalnej mozna sobie tez zrobic test z wiedzy o Six Feet under(trzeba wejsc pod 'games')wczoraj sobie zrobilam,jest 473pytan.widzialam tylko drugi,trzeci i piaty sezon wiec
moj wynik byl pół na pół "your score is 50% though you said you watched the show!"cos takiego mi wyszlo:P test generalnie trudny,tym bardziej jak sie juz dawno temu ogladalo jakies odcinki to sie nie pamieta szczegolow.
"Super, że interesuje się nim tyle osób"-Telemaniak no az tyle to nie:P tylko ty,misiek i ja,ale dobre i to.obawiam sie ,ze dlugo nie puszcza SFU w tv jak juz to na HBO.Jak wyemituja SFU w tv to pewnie bedzie wiecej osob sie na filmwebie wpisywac.Misiek-mnie tym serialem zarazila moja kumpela,za co jestem jej bardzo wdzieczna!pozniej probowalam zarazic tym serialem moja siostre zeby ogladala,ale niestety sie nie udalo,woli ogladac przystanek alaske:/a SFU jej sie nie podoba i powiedziala,ze boski Nate jest paskudny i wyglada jak klaun!wiec wybuchla mala klotnia:Pwszystkim tym ktorym nie podoba sie Six Feet under poprostu sie nie znaja!"A co sądzicie o Maggie? Co Ona robiła w przychodni - czyżby "wpadła" z Nate'm?"-)Misiek-)no nie wiesz co ona robila w przychodni? ktos musial byc z nim kiedy odwozili go do szpitala,akurat Maggie byla ta osoba,miala pecha:PNate przyjechal po nia do domu ,zeby zawiezc ja do kosciola(bo Maggie zepsul sie samochod)ale do kosciola nie pojechali.po upojnej nocy z Maggie Nateowi pierw zdretwialo ramie i padl na ziemie w jej pokoju... wykonczyla go:Pod poczatku kiedy ta Maggie sie pojawila to wiedzialam,ze beda miec ze soba romans,ale myslalam,ze dluzej to potrwa...a sama Maggie jest wkurzajaca,to juz wole Brende...to przez Maggie Nate umarl:/zajezdzila go na smierc.a wy jak myslicie czy to Maggie wina ,ze Nate umarl?
Misiek bardzo madre sa twoje przemyslenia nad koncowka SFU.
zgadzam sie z nimi.choc zeby dokladnie zauwazyc to wszystko to przynajmniej kilka razy trzeba obejrzec koncowke,bo za pierwszym razem mozna nie zauwazyc tego wszystkiego
Nio David był najlepiej ucharakteryzowany;)ten aktor będzie dobrze wyglądał jak będzie staruszkiem:]Claire dużo nie zmienili,w tych wlosach przypomina mi Christine Ricci.
Samara - chodziło mi o sytuacje gdy do Maggie zadzwoniła Ruth w ostatnim odcinku, była w przychodni jednak nie wyjaśniono w jakim celu, można się tylko domyslać...
Co do stronki - Polecam "Obituary" (krótki opis życia osób które umarły w danym odcinku), są tam wszyscy główni bohaterowie, np możemy się dowiedzieć o Claire że zrobiła kariere w Nowym Yorku, a Brenda urodziła synka i napisała kilka książek...
Wszystko tam jest dla ciekawych tylko trzeba znać english.
PS. Dokument jest w dwóch cześciach (1 - 250 MB, 2 - 200 MB ), ściągam z programu "eMule Plus".
Nie oglądałaś sezonu 1 i 4? hmm nieładnie, o pierwszy będzie trudniej, ale cały sezon 4 jest dostępny w programie "Bearshare 5 Lite" - naprawdę ściąga szybko, bez żadnych kolejek.
PS. 2. Zdjęcie 11 - Claire wygląda nieźle, prawie jak modelka,
Zdjęcie 12 - z tą dziewczyną Claire ma niezłą "przygodę" ;)
No i oczywiście zdjęcia weselne...
misiek sorry zle Ciebie zrozumialam.No wlasnie to nie zostalo wyjasnione...moze Nate przed smiercia zdarzyl ja zaplodnic i dlatego Maggy poszla na wizyte do doctora,bo byla w ciazy.dziwne ,ze tego nie wyjasnili.fajnie ,ze umiem angielski to poczytam sobie te 'obituary" ;]niestety nie ogladalam pierwszego sezonu bo nie mialam HBO,a puszczali na HBO.Wtedy wszedzie reklamowali SFU oraz rodzine Soprano.pierwszy i czwarty sezon jest na torrencie(wlasnie sciagam).misiek-twoim zdaniem ktory sezon byl najlepszy? ja sie nie wypowiadam bo nie ogladalam wszystkich,ale ty ogladales.
Który był najlepszy...hmm, pamiętam jak wyświetlali pierwszy sezon na TVN, pamiętam jak wyczekiwałem na kolejny odcinek, wszystko było takie nowe. Wszystkie sezony uwielbiam, ale pamiętam jak bardzo w sezonie 4 irytował mnie Russel...ale powiem Ci że jakoś cały czas w pamięci mam te 5 ostatnich odcinków serii 5-ej, pamiętam nawet zwiastun odcinka "Ecotone" - "If you missed the last six feet under...you missed a shocking moment".
Ulubiona postać - Claire (miło było obserwować jak dorasta, jaka kolosalna różnica pomiędzy zbuntowaną dziewczyną z pierwszego sezonu która ukradła stope umarłego i podrzuciła ją koledze :) a kobietą która wyjeżdża do Nowego Yorku żegnając się z rodziną...)
oj Russel mnie tez wnerwial:/ogladalam film 11:14 i on tez tam gral,to az mi sie nie dobrze zrobilo jak go zobaczylam:Pale w piatym sezonie nawet fajnie wyglada,nie ma juz tych debilnych wlosow,wczesniej mi przypominal maske z filmu z Cher.to byl jej najbrzydszy chlopak,nie dziwie sie ,ze poszla na aborcje jak dowiedziala sie ,ze jest z nim w ciazy:PClaire tez bardzo lubie,swietna aktorka,ale najbardziej lubie Nate'a:) i Dawida.