PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89546}

Sześć stóp pod ziemią

Six Feet Under
2001 - 2005
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 38895
8,7 14 krytyków
Sześć stóp pod ziemią
powrót do forum serialu Sześć stóp pod ziemią

Jak wyzej - który z seriali HBO uważacie za najlepszy?
Ja osobiście mam spory dylemat pomiędzy Sopranos a SFU. Z jednej strony są to tak przekonywujące i dobre produkcje, że faktycznie trudno wybrać, a z drugiej strony zupełnie inne kino - jeden to mocny kryminał, a drugi kapitalny dramat z przesłaniem i skłaniający do refleksji, oba to także chyba najlepsze seriale obyczajowe jakie powstały, bym powiedział, no i ten inteligenty czarny humor ;)
Trudno więc porównywać te dwie produkcje, a do tego doszedł jeszcze ostatnio odkryty prze ze mnie Kapitalny ROME, no i jest jeszcze BAND OF BROTHERS (z tym, że ten drugi to już kompletnie co innego..)... Och trudny wybór. Jakie są wasze typy? Bo Carnivale ani Deadwood nie miałem przyjemności poznać. Ale prawde mówiąc nie wiem czy to kiedys nadrobię, bo po co nie których opiniach o tych serialach trochę sie zniecheciłem, a i czasu nie mam za dużo ;)

skorpion_8

Zaliczyłem 1 sezon SFU, całe Rome, Carnivale i Band of Brothers.
Napiszę tylko tyle, że wszystkie są w moim Top10 seriali.
Pozdrawiam.

Norton

Moim zdaniem SFU jest najlepszy, a zaraz za nim Sopranos.

ocenił(a) serial na 10
Albertino

Oto mój ranking seriali HBO, które oglądałem:
1. Six Feet Under
2. The Sopranos (niedaleko za SFU)
3. Rome
4. Carnivale (daleko za tamtymi)

Niewiele tego widziałem w gruncie rzeczy. Mam chęć zabrać się jeszcze za "The Wire", "Deadwood" i "Tell me you love me".
Może jeszcze warto dodać, że produkcje HBO zajmują u mnie pierwsze miejsca w ogóle wśród seriali.

ocenił(a) serial na 10
snoopy

Ktoś odgrzebał stary temat, zrobię więc małą aktualizację.

1. Six Feet Under
2. The Sopranos (niedaleko za SFU)
3. Rome
Powiedz, że mnie kochasz
Flight of the Conchords
4. Carnivale (daleko za tamtymi)

ocenił(a) serial na 10
snoopy

I kolejna aktualizacja:

1. Six Feet Under
2. The Sopranos
3. The Wire
4. Tell me you love me
Rome
Flight of the conchords
Treme
4. True Blood
Deadwood
i dużo dalej za nimi Little Britain US i Carnivale. Nie oglądałem jeszcze Oz i paru innych tytułów.

ocenił(a) serial na 9
snoopy

1. Entourage
2. Six Feet Under
3. Rome
Z innych podoba mi sie Treme.

skorpion_8

ROME, ROME I JESZCZE RAZ ROME!!! HBO ma w ogóle świetne seriale. dla mnie przygoda zaczęła się z z BAND OF BROTHERS, potem SFU I i SOPRANOS. Wszystkie super. Ale RZYM to absolutny majstersztyk moim zdaniem, genialne! W końcu ktos mi podał na tacy prawdziwe życie w starożytnym Rzymie i to jeszcze tak umiejętne i ciekawie zamieszane z wielką historią. Nie wiem czemu HBO zrezygnowalo mialo byc 5 sezonów, a bylo tylko 2...:(

ocenił(a) serial na 9
alekss105

SFU bez dwóch zdań, niezapomniane przeżycie..

ocenił(a) serial na 10
Ministry_of_silly_walks

SFU jest świetne, jednak najbardziej cenię The Wire.
Oto ranking seriali HBO, które widziałem:
1.The Wire
2.Six Feet Under
3.The Sopranos
4.Oz
5.Deadwood
6.Rome
7.True Blood - jakoś chyba nie przepadam za wampirami:)
A z miniseriali widziałem Johna Adamsa i absolutnie rewelacyjny.

skorpion_8

1.Oz
2.Rome
3.Carnivale
4.The wire.
5.True blood.

moje top 5;]

volt_84

Chyba muszę nadrobić parę seriali ;] przyznam, że nigdy nie widziałam SFU tak więc zaczynam skoro u wielu jest na 1 miejscu :PP

ocenił(a) serial na 10
skorpion_8

Six Feet Under, Miasteczko Twin Peaks potem długo długo nic... Być może Dexter - zaczynam oglądać ;)

sant

Dexter nie ma nic wspólnego z HBO ;]

volt_84

1. The Sopranos
2. The Wire
3. Band Of Brothers
4. Six Feet Under
5. Rome

skorpion_8

1. Sopranos
2. Rome
3. The Wire, OZ
4. I tutaj, po pierwszym sezonie byl to dla mnie najgorszy serial HBO jaki ogladalem, pierwszy - moze byc, drugi - znaczna wzyzka, 3- slaby, 4- dobry, 5- zajebisty :D - Six Feet Under
5. True blood
6. Carnivale (tylko za to jak sie skonczyl)

skorpion_8

Najlepszy serial chyba w całej historii tv : Rodzina Soprano. Bardzo ciekawy, naturalny, świetny czarny humor, dobra gra aktorów!

ocenił(a) serial na 10
konserwat

Zdecydowanie The Wire

ocenił(a) serial na 10
skorpion_8

Do SFU twierdziłem, że nienawidzę seriali. Dlatego, teraz kiedy obejrzałem go z wypiekami na twarzy i czekając wolnych chwil na poznanie nowych odcinków, mam do niego stosunek cokolwiek ;-)) sentymentalny. Na zawsze zostanie numerem 1.
1. SFU...i długo nic
2. Gra o tron, oczarował mnie, jestem pierwszy raz w sytuacji, że czekam na kolejne odcinki.
3. Kompania Braci i Pacyfik...niby podobne, ale jednak Kompania rządzi.
4. Breaking Bad to HBO???
jakoś nie mogę się przekonać do innych.

ocenił(a) serial na 10
wisdomtooth

Ja miałem to samo. SFU to na dobrą sprawę był początek mojej przygody z serialami. Uwierzyłem, że i to medium bywa sztuką. A Breaking Bad to stacja amc - ta sama, która produkuje chyba najlepszy obecnie emitowany serial, Mad Men.

skorpion_8

zakazane imperium No. 1 !!! :]

ocenił(a) serial na 1
skorpion_8

1. The Wire - najlepszy serial jaki kiedykolwiek oglądałem, niekwestionowane mistrzostwo.
2. Oz
3. Kompania braci
4. Pacyfik

ocenił(a) serial na 1
androgenius

Generalnie HBO i AMC tworzą najlepsze seriale. Dopóki nie zobaczyłem ich produkcji traktowałem seriale jako produkt 3 gatunku, odmóżdżacze dla starych bab, praktycznie nie oglądałem żadnego serialu. Teraz stwierdzam,że nowe seriale znacznie przewyższają to gówno, które serwuje się ostatnio masom w kinach. Genialna rola white'a w breaking bad, zapach baltimore niemalże wyłaniający się z ekranu w the wire, intrygi w sons of anarchy czy grze o tron, szczegółowe podejście do wielu aspektów długich podróży kosmicznych w battlestar galactica, to i jeszcze wiele więcej warto zobaczyć.

ocenił(a) serial na 10
androgenius

1.sfu
2.carnivale
3.soprano

ocenił(a) serial na 10
skorpion_8

the wire
sfu
sopranos