PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60089
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

Jak myślicie, pokażą kiedyś w polskiej TV ? Super by było :)

Tylko miałbym jedną obawę- o to, by nie przetłumaczyli tego tytułu na np. "Gangsterzy na motorach", czy inny debilny tytuł. Jak zawsze...

ocenił(a) serial na 10
Luku

Jakoś by trzeba było przetłumaczyć tytuł, aby przykuwał uwagę polskiego widza.
Ale to irytujące trochę, taki przeciętny serial jak "Miecz Prawdy" od razu kupują, a nie zainteresuje się nikt tym tutaj, co jest naprawdę fajnym serialem.

A tak w ogóle, tak gwiazdorskiej obsady w serialu to dawno nie widziałem.

ocenił(a) serial na 10
Roy_v_beck

ja mysle ze sie jednak nie doczekamy tego w polskiej TV... a jak sie doczekamy to pewnie z glupim tlumaczeniem tytulu i jeszcze gorszym tlumaczeniem wogole....;/

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

Jeszcze pewnie emitowaliby po 24...

użytkownik usunięty
Luku

Nie sadze... chociaż kto wie... Ale jedno mogę stwierdzić już teraz- z pewnością nie będe oglądać bo jeśli już do dowala porę emisji właśnie w okolicach 24, dadzą lektora który zabije klimat i z zenujacym tłumaczeniem (jak to mialo miejsce np przy Dexterze).

ocenił(a) serial na 10

Wypożyczyłem jakiś czas temu płytki z pierwszym sezonem Supernautral z Vworld. Byłem w szoku, gdy napisy jakiejś tam mgr dr, czy Bóg wie co, były o WIELE niż te z popularnych polskich serwisów z napisami.

Lepiej dali by np. Yungarowi tłumaczyć, niż jakiemuś MaGazynieRowi... Tłumaczenie wtedy byłoby świetne.

ocenił(a) serial na 10
Luku

Oczywiście, tłumaczenie Sons Of Anarchy :)

użytkownik usunięty
Luku

Dokładnie.. nie wiem czy oni maja jakies wymogi, odgorne zalecenia ale wiekszosc (jak nie wszystkie) napisy "komercyjne", czy teksty lekora sa poprostu kiepskie, duza czesc dialogow w ogole jest pomijana, nie tlumaczy sie dosłownie tylko wymysla swoje "lepsze" teksty.. Najgorzej jest jesli zna się chociaz troche angielski i slyszy sie właśnie ta różnice, ze czegos nie ma, mowili cos kompletnie innego itd. Dlatego majac do wyboru- zawsze wybiore tlumaczenia ludzi takich jak właśnie np. Yungar.

ocenił(a) serial na 10

No, właśnie. Masz rację, że większość komercyjnych tłumaczeń jest beznadziejna, jak nie wszystkie. Pamiętam Ojca Chrzestnego z TVN-u- tłumaczenie było świetne, lektor również dobry. Jednak pamiętam też Superatural, w które było dziwnie przetłumaczone, poobcinane. Ktoś pisał równieź o Dexterze...

Ech, dostają za to pieniądze, a robią to gorzej od tych, co tłumaczą dla pasji, nie dla kas... :( taki już ten świat jest

No właśnie jak możesz zrozumieć różnicę to nie jest najgorzej. W końcu nic ci nie umyka :D

ocenił(a) serial na 9
Luku

Jakiś czas temu wysłałem emaile do kilku ogólnopolskich stacji telewizyjnych z pytaniem czy i kiedy mają zamiar emitować soa - do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi. Zapraszam na Polskie forum sons of anarchy www.samcro.pl

ocenił(a) serial na 10
Edundead

Polskie stacje bardzo rzadko odpisują. Największe plusy dla Jetix (kiedyś do nich dwa razy pisałem z zapytaniem o Nowe przygody rodzinny addamsów- super serial) od razu niemalże odpisali oraz dla TV Puls, równieź szybki czas odpisywania. Polsat, ani TVP na zadane pytanie mi nie odpisali...

Także nie wiadomo :(

ocenił(a) serial na 10
Luku

To za duże firmy, aby mieli zajmować się problemami pojedynczego klienta. Oni codziennie pewnie setki takich próśb muszą ignorować. No i tak sobie myślę, że najlepszym wyjściem w przypadku tego serialu, było by go wydać na DVD. Od razu bym nabił takie coś.

ocenił(a) serial na 8
Roy_v_beck

Skoro tak gwiazdorskiej obsady serialu dawno nie widziałeś to znaczy ze nie znasz Deadwood :P

A co do tematu, to szczerze wątpię, aby ktoś się pokusił o puszczenie Sam Crow w Polsce. Serial jest chyba zbyt specyficzny, zbyt mocno zakorzeniony w klimacie Stanów, żeby był zrozumiały dla przeciętnego polskiego widza, zasiadającego na kanapie po 20 z podłym piwem w puszce i wiadrem popcornu z nadzieją na film, który go odmóżdży i "zrelaksuje" To że w serialu wystepują motory, raczej nic nie zmieni w tej kwestii.

A c odo tłuamczenia, to myślę że poszłoby w Polsce jako "Synowie Anarchii" co moim skromnym zdaniem nie byłoby aż tak złe.

ocenił(a) serial na 9
hezron

Myślę że serial trafiłby do Polaków - bunt wobec systemu to jedna z naszych cech narodowych a synowie przecież są buntownikami ;)

ocenił(a) serial na 8
Edundead

Buntownikami może i są, ale jednak zupełnie innymi niż tacy, którzy przemawialiby do wyobraźni polskiego widza. To nie Ludzie z Marmuru. Nie Konrady Wallendory. Nie Wokulscy...:)

Zresztą serial jest o "złych gościach", bądź co bądź i wydaje mi się że nasze społeczeństwo i nasze kochane telewizje nie dojrzały jeszcze do serialu o takiej tematyce.

ocenił(a) serial na 10
hezron

Jakby miał tak dobrą reklamę jak Skazany Na Śmierć, to nawet by się przysłowiowej Halinie spodobał :)

ocenił(a) serial na 10
Luku

ja się boję, o to że polscy wielcy twórcy skopiują ten serial i stworzą Polskich anarchistów z doborową obsadą Adamczyków,, Kotów, Figur i Małaszynskich.

ocenił(a) serial na 9
Luku

Sam sobie wręczę Złota Łopatę, a teraz powiem. 5 Wrześnai 2012 roku, o godzinie 23:55 TVP HD wyemituje dwa pierwsze odcinki pierwszego sezonu Sons Of Anarchy.

ocenił(a) serial na 10
zadyma169

Po 3 latach odpisałeś, ostro ;d swoją drogą to tvp seriale pokazało już przynajmniej jeden sezon :p No i oczywiście na foxie leci.

KasekG

TVP pokazało już dwa sezony. Czy maja więcej? Nie wiem. Ja mam takie pytanko: kiedy DOKŁADNIE leci ten serial? Według programu TVP pierwsze dwa odcinki miały być we wtorek o 01.00 w nocy, powtórka wczoraj o 23.00. Miałem uszykowane nagrywanie, a serialu nie było. Wczoraj był drugi odcinek około 00.30, ale za późno trafiłem będą jakieś powtórki?

ocenił(a) serial na 9
Inuki

no i teraz lecą dwa odcinki od 0:30