PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60043
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

No i ku**a będzie ostra jazda :).

http://www.youtube.com/watch?v=PPQY4rD4Mxk

JackTheRipper82

No nie, gościu, załóż już teraz, TERAZ!!! tematy na odcinki do końca sezonu! Potem tylko powstawiasz linki do promo i już:) Nikt Cię nigdy nie ubiegnie :D

ocenił(a) serial na 8
JackTheRipper82

Jak widać w promo, Opie znajduje Szeryfa w chatce i pewnie wydygany Szeryf powie kto zabił ojca Opiego. W ten sposób wkurzony Ope zabije Claya i ten zgodnie ze słowami Gemmy zginie z rąk Syna. Dzięki temu Jax będzie mógł kierować klubem tak jak pragnął tego jego ojciec i zostanie z Synami, a my będziemy mogli cieszyć się piątym sezonem ;)

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

Co w promo mi się podoba, to fakt, że wraca Kozik. Mógłby jeszcze częściej być widoczny Happy, bo to konkretny koleś.
Fajnie, że wraca pierwsza żona Jaxa - wreszcie wyjaśni się jej wątek. Będzie się działa. Jeśli tak ma się to rozwijać, to może być i 10 sezonów.

ocenił(a) serial na 9
ashapola

No to Kozik sie nagrał :).

ocenił(a) serial na 9
JackTheRipper82

Kenny Johnson nie ma w serialach szczęścia do materiałów wybuchowych :)

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

Nowy odcinek daje sporo świeżego powiewu. Niby nic się nie dzieje, ale wątek każdego bohatera jest w odcinku poruszony. Za to duży plus!
No i końcówka rodzi ciekawe napięcie przed kolejnym odcinkiem. Ewidentnie Clayowi wszystko wymyka się spod kontroli. Źle to wszystko rozegrał w tym sezonie, ale w końcu taki był zamiar scenarzystów. Chyba już wszyscy wiemy, że będzie 5sezon. Czy Clyowi wszyscy wybaczą? Być może Jax stanie na czele i będzie się próbował wyrwać od kartelu. No i sprawa z szeryfem nie wygląda, aby się miała łatwo w tym sezonie rozwiązać.

ocenił(a) serial na 10
ashapola

Niesamowity odcinek chociaż nie był aż tak długi jak zapowiadano. Ogromnie podoba mi się jak został ukazany schyłek Claya i to jak z odcinka na odcinek wszyscy się od niego odwracają. Nawet Tig zrozumiał, że "król jest nagi" i zdjął naszywkę. Pojawił się w necie komentarz, że to może oznaczać, iż stanie się Nomadem. Dla mnie mało prawdopodobne jednakże wyraźnie widać, że członkowie SoA są zagubieni i jeżeli sezon miałby się zakończyć na tej serii to klub musiałby się rozpaść by wyglądało to wiarygodnie. Dlatego też będzie sezon 5 i to będzie coś na kształt "nowego ładu" chociaż nie wiem jak scenarzyści chcą sprawić by po tym wszystkim co przeszła Tara dalej pozostała ona w Charming. Dla mnie MVP odcinka był Opi. Sposób w jak zagrał reakcję na śmierć ojca była obłędna. Szczerze to myślałem, że Unser dostanie kulkę. Nie przypuszczam by Bobby zdążył spotkać się z Otto przed tym jak znajdzie się w izolatce. Już teraz wiem czemu scenarzyści dodali 1 odcinek. To byłoby niemożliwe by zakończyć wszystkie wątki, w sposób trzymający poziom, w ciągu 2 odcinków.

ocenił(a) serial na 10
bamok

Podejrzewam, że w kolejnym sezonie sprawa rozbudowującego się Charming może być jednym z głównych wątków. Pojawią się nowe typki (może żółte bo tych zasadniczo nie było za dużo na przestrzeni 4 sezonów ;)

ocenił(a) serial na 10
bamok

Bamok - dobre hasło z żółtymi typkami ;)
5 sezon to dobry pomysł. Clay wypada z gry, Jax będzie szefem, Bobby nadal sekretarzem, a Opi zastępcą.
Wtedy też Tig wróciłby na stare stanowisko. Jax dowie się o listach i być może zacznie sie inna filozofia SON's - bardziej na legalu.

ocenił(a) serial na 10
ashapola

Na fejzbukowym profilu dużo się pisze o realnej śmierci Tary, która to ma zatrzymać Jaxa w SoA. Ma to trochę sensu bo wtedy jakby sytuacja między nim, a Opim by się wyrównała bo obaj straciliby żony i ojców z powodu klubu. To by zrobiło z nich taki jeszcze bardziej zgrany tandem. Insynuuje się również, że Federalny może mieć jakieś korzenie w SoA. To byłoby jeszcze bardziej ciekawe. Śmierć Claya widzę w ten sposób - otoczony przez członków klubu dostaje od każdego z nich kulkę.

ocenił(a) serial na 10
bamok

bamok, federalny jeździ na Triumphie, a SOA na Harleyach ;)

ocenił(a) serial na 10
ashapola

Dla mnie jazda na motorze i skóra to też jedyne pokrewieństwo :)

ocenił(a) serial na 9
bamok

Odcinek na który czekałem,nareszcie Opi znalazł staruszka a Unser pięknie to rozegrał,teraz tylko czekać co z tego wyniknie.Idąc dalej Tig to niezły zboczek :) ale i wkońcu on oddala sie od Clay'a.Szkoda że Otto pękł ale z drugiej strony dobrze bo będzie okazja zobaczyć Lenny'ego "The Pimp'a" znowu.No i szkoda "Kozika" ale to było do przewidzenia że albo go będzie coraz mniej albo go kill,a i plus dla Danny Trejo jego postac nie opi****** sie w tańcu.Jedyny minus to wątek z Wendy nie wiem czy jest potrzebny.

ocenił(a) serial na 9
JackTheRipper82

No i co to będzie w nastepnym odcinku,widac że wszystko ostro przyszpieszy.

http://www.youtube.com/watch?v=SJ_GKS9XeTc

Mam tylko nadzieja że Opi jest nie do ruszenia w tym serialu.

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

jakoś wątpię żeby coś wielkiego miało się wydarzyć ostatnio co promo to wydaje się ze TERAZ to dopiero będzie akcja a ja mam wrażenie że poza drobnymi wyjątkami (akcja z tigiem ) przez prawie cały czas się nic nie dzieje aż do ostatnich 10 minut gdzie scenarzyści zarzucają na nas haczyk co by było ciśnienie na oglądnięcie następnego odcinka

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

1. Wendy musiała się pokazać, byłem wkurzony, że nagle o niej zapomnieli i nie zakończyli wątku.

2. Tig zboczuch? Stary, powiedz, że sam byś nie uszczypnął takiego sutka, bo ja tak.

ocenił(a) serial na 10
ashapola

Wiesz sam fakt, że Tig dotknął coby nie było lalki to już jest niesamowite (a fakt, że wyglądała jak wyglądała to już jest inna kwesta ;D ) Przecież tego gościa przerażają wszelakie lalki. Sam powiedział I'm terrified but I'm totally erect! :D

ocenił(a) serial na 9
ashapola

Oczywiście że bym uszczypnął ale tych żywych babek obok a nie lalki,na ale cóż to cały Tig i jego skrzywienia psychiczne.

A co do wątku Wendy to poprostu myśle że teraz nie jest potrzebny i tak mamy teraz odgroma wątków rozpoczętych,ale coż może to tylko zaznaczenie przez reżysera że o niej nie zapomnieli i będzie jeszcze wątek o niej w tym serialu.

JackTheRipper82

Może Tara faktycznie zginie i w tedy Wendy będzie miała większa role w następnym sezonie.

użytkownik usunięty
JackTheRipper82

Jax zachowuje się jak ciota. Clay zlał mu matkę a ten zamiast szaleć (jak to robił we wszystkich poprzednich sezonach) słucha się mamusi :/ Normalnie zabiłby Claya za to ale nieeee...

użytkownik usunięty
JackTheRipper82

ma ktoś może angielskie napisy? Bo na polskie to wiem trzeba do weekendu poczekać ale chętnie dorwałbym angielskie ale ich też nie ma :(

opensubtitles

ocenił(a) serial na 9

angielskie suby są już na necie od popołudnia, napisy24, addic7ed.

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

To ile będzie odcinków, 14? Ogólnie to w końcu czekam na jakiś rozwój wydarzeń konkretny w sprawie Claya, oby tak było w kolejnym odcinku, facet tyle namieszał i tak sobie nagrabił że musi iść do piachu, innej opcji nie widze.

JackTheRipper82

http://fyels.com/PKl pl napisy mojego autorstwa :]
pierwsze, więc proszę o wyrozumiałość :)
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
baarrd

Stary tysiąckrotne dzięki za napisy!!!! Choć raz nie musiałem czekać do soboty/niedzieli, napisy super (1zdanie nieprzetłumaczone;)

PabloPicasso

Napisy do trzech kolejnych odcinków w ramach możliwości postaram się wrzucać nieco wcześniej :)

PS. Napewno pierwsze zdanie nie jest przetłumaczone? :)
PS2. Napisy dodałem już do bazy Napiprojekt, zarówno wersję SD (PROPER) jak i 720p

ocenił(a) serial na 9
baarrd

Wielki dzięki za napisy.

ocenił(a) serial na 10
JackTheRipper82

Czemu już nie zakładasz wątków do kolejnych odcinków? Fajnie się je czytało ;)

ocenił(a) serial na 8
baarrd

Wydaje mi się, że poprzednikowi chodziło o jedno zdanie a nie o pierwsze zdanie:) Chyba wtedy jak Tig pod koniec odcinka oddaje Clayowi naszywkę.

kicak_

Na napisy24 i napiprojekcie od pewnego czasu jest już wersja poprawiona :)

ocenił(a) serial na 10
baarrd

Jak myslisz na kiedy zrobisz napisy do 12 odcinka?

ElectricWarrior

Postaram się jeszcze dziś

ElectricWarrior

Napisy są już na napisy24 i na napiprojekcie
Zapraszam!

ocenił(a) serial na 9
baarrd

Znowu wielkie dzięki za napisy.

ocenił(a) serial na 9
baarrd

Stary jesteś wielki, więcej wazeliny nie będę sprzedawał:)Tak, wtedy chodziło mi o zdanie Tiga oddającego naszywkę. Pozdro, 12odcinek rządzi! PS. Gdyby Tig był za Clayem inaczej wszystko by się mogło potoczyć!