PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60043
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

Men of Mayhem

ocenił(a) serial na 9

Wie ktoś może za co przyznawany jest chłopakom ten tytuł? Niektórzy mają taką naszywkę na kamizelkach po prawej
stronie.

ocenił(a) serial na 9
trendixx

Przyznawany jest za przelanie krwi w interesie klubu.

ocenił(a) serial na 9
Rajczu

Ale na przykład Tig takiej nie ma, a przez wiele lat był gościem od czarnej roboty Clay'a.

ocenił(a) serial na 9
trendixx

Ponieważ Jax go zdegradował.

Meximax

Nie degraduje się z "MEN OF MAYHEM" to się dostaje za zasługi, np. Juice dostał za zabicie Miles'a że niby tą kokaine tamten ukradł a tak naprawdę ratował własną dupe bo ściemniał więc dostał ją nie słusznie, a Tig został zdegradowany z "SERGEANT IN ARMS"

ocenił(a) serial na 8
Mateo_SF

Ale częściowo dostał ją też za udział w rozstrzelaniu Rosjan.

ocenił(a) serial na 9
Meximax

Tig nigdy nie miał Men of Mayhem. Wiem bo zacząłem od nowa drugi raz oglądać. Teraz się po prostu zastanawiam dlaczego skoro jest taki narwany do każdej strzelaniny.

ocenił(a) serial na 8
trendixx

Ogólnie to każdy powinien ją mieć, Chibs przecież zabił na przykład Jimmy'ego O., a Bobby w pierwszym sezonie zastrzelił zarządcę portu dla Irlandczyków.

ocenił(a) serial na 10
Madoq

No i właśnie to jest niekonsekwencja, która mnie zastanawia od dłuższego czasu. Przecież Tig, Bobby i Chibs są w klubie dłużej niż Juice. I nawet nie licząc tego, co zrobili z postu powyżej, to na pewno mieli już wiele wykorzystanych okazji, żeby taką naszywkę dostać.

trendixx

Tu jest odpowiedz na pytanie czemu Tig nie ma MoM: http://www.smh.com.au/entertainment/tv-and-radio/sons-of-anarchys-kim-coates-rev eals-plenty-will-die-this-season-20131009-2v85g.html
Uwaga, przy czytaniu bo jest tez troche spojlerow na temat tego co sie stanie w tym sezonie.

ocenił(a) serial na 9
sever

Dzięki, teraz już wszystko jasne ;) Ale aż strach oglądać następne odcinki..

ocenił(a) serial na 8
sever

Ok, ale dlaczego w takim razie Chibs i Bobby jej nie mają?

sever

Napisz dlaczego, proszę. Już nie chcę sobie przez własną ciekawość spojlerować. :)

pixi222

Why doesn't Tig, who has undoubtedly killed in defence of the Sons Of Anarchy, wear the Men Of Mayhem patch that entitles him?
“You know why?” says Coates. “Because he doesn't want to.
“He doesn't want any patches, he doesn't want any pats on the back, he just wants to know his place and then he'll do that to 150 per cent. He literally doesn't need anything else.
“If you think about Trager and his bike, it's just flat black. He wears a wristband and that's about it, he doesn't have a ton of tattoos, he just has a few. He is just a guy, a former marine, a troublemaker whose old man kicked the shit out of him when he was a little kid.
"I mean he's got issues, but he doesn't need patches or need any of that stuff because he's just the toughest guy on the block and he's killed more guys than anybody, and he knows it.
“So forget about the patches. He don't need no patches.”

sever

Dziękuję :)

ocenił(a) serial na 8
sever

Z tym motorem to akurat nie do końca prawda, bo Tiga motor ma chromowane części i jest zdobiony czaszkami i kolcami w różnych miejscach, więc nie jest tak całkiem "just flat black".

ocenił(a) serial na 9
trendixx

w s04e11 Tig oddał odznaczenie. I wydaje mi się że to było właśnie to :)

ocenił(a) serial na 9
kaczka_8

Przypatrz się dokładnie... On oddaje: ``SERGEANT IN ARMS`` ;)

trendixx

Według mnie ta naszywka jest taka jakby honorwa, nie chodzi tylko o przelanie krwi bo tak na prawdę każdy ją tam przelewa, myślę że dostaje się ją za zrobienie dużej rozpierduchy. Tak nawet wynika z bezpośredniego tłumaczenia, mayhem to bardziej chaos, zamęt a nie jedno zabójstwo...