PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=641521}
7,7 15 tys. ocen
7,7 10 1 14889
Sword Art Online
powrót do forum serialu Sword Art Online

Witam nie jestem może już za młody aby jarać się anime ale ostatnio jakoś mnie tak chwyciło
aby odświeżyć sobie temat i jakoś ni z tego czy owego trafiłem na SAO i muszę powiedzieć że
mnie oczarowało .

Co prawda niemal zygałem już tymi romantycznymi wątkami ale samo założenie uwięzienia w
grze online i walka o życie a potem o dziewczynę którą kocha główny bohater wywołało we
mnie złość że obecne gry są jeszcze na tak niskim poziomie .

Świetna muza , fajna animacja ( szczególnie walk ) i nawet po dłuższym czasie i rozwinięciu
fabuła . Pozostało tylko poczekać te kilkanaście lat i mieć nadzieje że pogramy w takie gry .

JA KUPUJE W CIEMNO na PSNG ( Nerv Gear )

pozdrawiam wszystkich fanów 8)

ocenił(a) serial na 8
wito1985

Popełniłem właśnie taki 'błąd'. Mianowicie ostatnie ok. 12h spędziłem wchłaniając tę serię na raz, a teraz padam z nóg a tu kilka rzeczy do zrobienia na dziś :D
Nie żałuję jednak. Właściwie niechętnie podchodziłem do tego tytułu, możliwe, że dlatego iż głośno o nim było ostatnio i pełno porównań nowszych serii. Zapytałem jednak kumpla i szczerze polecał. Także jak usiadłem, tak wyjść z podziwu nie mogłem, co też mogłoby mnie ominąć.
Po pierwsze mam słabość do romansów, rzadko je oglądam, ale jak już natrafię na jakąś serię, to ostro dopinguję do końca.
Najbardziej oczywiście urzekła mnie myśl przewodnia tego anime, a mianowcie ta gra online o przetrwanie. Generalnie sama tego typu gra online to jest coś genialnego i również kupiłbym w ciemno :D
Kreska przyjemna, świat ładny i ciekawy, postacie również, a dziewczęta kawaii ;3
Co do samej fabuły, to zdecydowanie bardziej podobała mi się I część, tytułowy SAO, w drugiej średnio przypadł mi do gustu wygląd postaci- avatary (chyba przez te uszy, które trochę mi przypominały Artura z Minimków czy jak im tam było), no i zakończenie było raczej przewidywalne (choć i tak wyczekiwałem niecierpliwie aż dotrą do Asuny). Niemniej w tej odsłonie ładniejszy był dla mnie ending.
Reasumując, serię mogę polecić z czystym sercem, tylko z oceną trochę się wstrzymam, bo na tę chwilę jestem nazbyt urzeczony :)

ocenił(a) serial na 8
adinek1991

Właśnie skończyłam dwunastogodzinny maraton SAO i polecam szczerze głównie za walki, pomysł i plenery. Przekonywujący główni bohaterowie, sympatyczni drugoplanowi. Pierwsza część bardziej trzyma w napięciu ze względu na większe zagrożenie. Druga część również wprowadza ciekawe pomysły związane z grą, choć wydaje się bardziej naciągana.
Polecam chińską manhuę Prince 1/2 opartą na podobnym schemacie, równie dobrą, może nawet lepszą jeśli chodzi o postacie.
"Niech żyje świat wirtualny!" - krzyknął król Oberon....

ocenił(a) serial na 10
mastermili

No to widzę że nie byłem sam tak jak kolega ,, adinek1991 ,, oglądnąłem serię na jednym wdechu i tak jak ,, mastermili ,, czytałem 1/2 Princea na długo przed SAO .

Ale cieszy mnie że nadal są ludzie których to jara .

Jedyne czego żałuje to że nie mam już 16 lat wtedy gdybym miał takie możliwości kontaktowania się z ludźmi zafascynowanymi Anime i Mangą to było by coś teraz już nie ma na to czasu .

Pozdrawiam wszystkich wielbicieli Anime 8)

ocenił(a) serial na 8
wito1985

Jest mnóstwo ludzi, którzy wciąż się tym jarają i wcale nie są młodzi;)
Niestety często jak się chce spędzić czas z M&A to trzeba to zrobić kosztem czegoś innego.
Ja zaczęłam mając lat 19 i wcale nie żałuję, że tak późno - teraz wiem konkretniej co chcę obejrzeć a jako osoba studiująca w wielkim mieście mam więcej czasu niż gdy miałam lat 16 i nie znałam osób o podobnych upodobaniach.
Jeśli ktoś zna jeszcze jakieś dobre serie poruszające ten temat, to proszę pisać, chętnie się zapoznam.
Również pozdrawiam fanów M&A

ocenił(a) serial na 8
mastermili

Może Accel World? Wg mnie podobny klimat, choć oczywiście nie sięga SAO :) no i może być trudne do przegryzienia przez głównego bohatera.

ocenił(a) serial na 10
wito1985

też się strasznie jaram Nerv Gear :D i strasznie bym chciała żeby coś takiego wyszło. Jak zobaczyłam o czym jest anime po prostu się w niej zakochałam. Ale nie miałam maratonu takiego jak wy bo niestety zaczęłam ją oglądać jak miała zaledwie 12 odcinków więc było bardzo ciężko czekać co tydzień na zaledwie jeden odcinek 20 min :P aż myślę czy jej nie obejrzeć jeszcze raz :D Swoją drogą widział ktoś grę która wyszła? Coś takiego jak były pokemony na game boy :)

ocenił(a) serial na 10
ewus_filmweb

w marcu ma wyjść

ocenił(a) serial na 10
wito1985

Ja zazwyczaj oglądam anime jak już mi się chce spać i po obejrzeniu 1-3 odcinków zazwyczaj śpię, ale na tym anime nie mogłem usnąć po 8 odcinkach. Tak mnie wciągnęło że następnego dnia cała reszta poszła tylko z przerwą na obiad i kolacje.

ocenił(a) serial na 9
Daniel251

Polecam ten film coś podobnego Isekai no Seikishi Monogatari lub Tales of the Abyss lub 4 serie
Zero no Tsukaima bardzo wciąga choć ciężko zobaczyć całą serie w jeden dzień chyba że to weekend.